CHIŞINĂU: Fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu spune că ar fi devenit procuror general, dacă instituţia îi revenea PL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, liderul PL
Mihai Ghimpu, liderul PL

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat, luni seara, la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău, că se făcea procuror general, dacă şefia la Procuratură ar fi revenit Partidului Liberal. Politicianul a motivat prin faptul că în domeniul de competenţă a Procuraturii lucrurile se mişcă foarte greu, transmite Info-Prim Neo.

„Sunt nemulţumit nu doar de activitatea Procuraturii, în general la noi justiţia este la pământ”, a menţionat Mihai Ghimpu.

În privinţa Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), preşedintele PL a menţionat că schimbările în conducerea instituţiei vor fi făcute treptat, prin înlocuirea funcţionarilor care au absolvit şcoli sovietice cu tineri instruiţi după modelul european. „Noi trebuie să pregătim această reformă, nu vreau să vin cu toporul. Trebuie să aducem specialişti să ne ajute. Voi solicita poate ajutor european”, a spus Mihai Ghimpu.

În urma negocierilor de constituire a alianţei de guvernare, Partidului Liberal i-a revenit conducerea SIS, PLDM a preluat şefia Ministerul Afacerilor Interne, iar PDM s-a ales cu Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. Procuratura Generală a rămas cu aceeaşi conducere instituită pe vremea fostei guvernări de coaliţie. Atunci se spunea că şefia instituţiei ar fi revenit Alianţei Moldova Noastră, care n-a mai trecut pragul electoral la scrutinul din noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite