Candu respinge propunerea liberalilor de a declara ziua de 27 martie sărbătoare naţională: Va diviza societatea, trebuie să ne abţinem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrian Candu via Facebook
FOTO Andrian Candu via Facebook

Dorinţa liberalilor de la Chişinău de a vota în Parlament ca ziua de 27 martie să fie declarată zi de sărbătoare naţională, după exemplul recent al Legislativului de la Bucureşti, are puţine şanse să fie realizată şi în Moldova. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că acest vot ar duce şi mai mult la divizarea societăţii.

„În Chişinău lucrurile stau puţin altfel. Precum am menţionat societatea este foarte divizată şi la fel, dacă poate eu personal mi-aş dori să existe un astfel de vot, dar în plenul Parlamentului un astfel de subiect cu siguranţă va fi unul sensibil. Va diviza societatea în continuare şi ar trebuie să ne abţinem”, a subliniat Candu luni, 20 martie, într-o ediţie specială în dialog cu jurnaliştii, realizată prin intermediul Youtube.

Totodată, speaker-ul a respins şi iniţiativa preşedintelui Dodon de a renunţa la Istoria Românilor şi a introduce în programa şcolară Istoria Moldovei.

„Consider că astfel de iniţiative nu ar trebui să existe din partea politicului, indiferent de instituţie. Este meseria oamenilor de ştiinţă şi în baza recomandărilor lor ar trebui să se ia anumite decizii ce ţine de programul de învăţământ”, a mai adăugat democratul. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite