Bătălie pe slogane - PLDM şi PL „împreună pentru Chişinău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii Partidului Liberal Democrat din Moldova pentru Capitală s-au lansat, astăzi, oficial în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie cu sloganul „Împreună pentru Chişinău", acelaşi pe care l-au anunţat acum trei zile şi contracandidaţii lor liberali.

Secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, candidat al PLDM la fotoliul de primar, a explicat că formaţiunea a participat cu lozinca „Împreună pentru Moldova" încă la alegerile din 2009, iar acum o va utiliza şi în toate oraşele. „Mă bucur că şi alţi colegi se inspiră din sloganele PLDM", a declarat Bodiu, preferând să nu dea o replică dură primarului liberal Dorin Chirtoacă, pretendent pentru un nou mandat.

Pe de altă parte, Chirtoacă spune că nu s-a inspirat de la nimeni, iar decizia aparţine unei echipe de profesionişti, care a ales sloganele „Împreună pentru Chişinău" şi „Primarul tău pentru Chişinău".

Liberal-democraţii au dat asigurări că nu se vor lăsa atraşi „într-o campanie murdară" şi nu vor răspunde la atacurile adeversarilor. Ei susţin că vor oferi „un manager pentru Primărie şi o administrare eficientă şi modernă pentru oraş " şi propun un program din 7 priorităţi pentru Capitală.

Astfel, PLDM promite :

1. Crearea de noi locuri de muncă bine plătite - ar uma să fie create trei mari zone industriale, atrase investiţii străine pentru a deschide 15 întreprinderi, oferit un milion de metri pătraţi spaţiu pentru întreprinderile mici şi mijlocii, ceea ce ar duce la crearea a cel puţin 25.000 de locuri de muncă.

2. Confortul la preţuri decente - ar urma să fie instalate apometre în fiecare apartament, semnate contracte individuale cu furnizorii, deschise puncte termice în fiecare bloc, ceea ce ar însemna că orăşenii ar plăti cu 20 la sută mai puţin pentru căldură şi apă.

3. Reabilitarea drumurilor - ar urma să fie atrase credite pentru o perioadă de 20-25 ani şi in decurs de 4 ani să fie reabilitate circa 100 km de drumuri importante din oraş şi alte 200 in interiorul cartierelor, să fie construite parcări în zonele supraaglomerate.

4. Teromizorarea blocurilor - ar urma să fie reduse pierderile de căldură cu 30% , reabilitate acoperişurile blocurilor.

5. Curăţenia şi salubrizarea - ar urma ca fiecare chişinăuian să aibă la o sută de metri de casă un parc, o grădină publică sau un teren de joacă pentru copii.

6. Siguranţă - iluminarea străzilor, sincronizarea semafoarelor în regim de undă verde, camere video în intersecţii, la trecerile de pietoni şi lângă şcoli, patrulare zonelor periculoase, construcţia azilului pentru câinii comunitari in maximum 18 luni.

7. Amenajarea oraşului - interdicţia instalării gheretelor, stoparea construcţiei bulevardului Dimitrie Cantemir, transformarea străzii Mitropolit Varlaam în una pietonală cu cafenele şi zone de agrement.

La lansarea, care a avut loc la sediul central al PLDM, a participat şi vicepremierul Iurie Leancă, ministru de Externe, care l-a lăudat pe candidatul la Primărie. „Victor s-a născut în Capitală, iubeşte acest oraş şi ştie exact ce trebuie de făcut pentru ca municipiul Chişinău nu doar să dobândească o faţă europeană, ci să devină prin definţie un oraş european ", a spus prim-vicepreşedinte PLDM.

Din echipa propusă de PLDM la funcţiile de consilieri fac parte actualul preşedinte al CMC, Ghenadie Dumanschi, viceministrul Educaţiei, Loretta Handrabura, directorul liceului „Gheorghe Asachi", Boris Volosatâi, preşedintele Uniunii Teatrale, regizorul Sandu Grecu şi alţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite