Avocatul lui Vlad Filat, despre noul dosar penal deschis pe numele fostului prim-ministru: Este un dosar politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat la Curtea de Apel FOTO Alexandru Tarlev

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, susţine că noul dosar penal în privinţa clientului său, „este unul eminamente politic şi poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie”.

„Tenta pur politică şi electorală a acestui dosar rezultă din faptul că urmărirea penală a fost iniţiată în anul 2015, majoritatea acţiunilor procesuale la care se face referinţă în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupţie erau finalizate în anul 2016, însă trimiterea cauzei în judecată s-a decis în contextul politic actual”, a declarat Victor Munteanu, potrivit unui comunicat de presă emis presei.

„În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse lui Vlad Filat, precizez că faptele, sumele de bani,  şi companiile cu care Vlad Filat nu are nici o tangenţă, au fost deja obiectul examinării în primul dosar penal. Este o tentativă de inducere în eroare a publicului prin afirmaţiile precum că Vlad Filat ar fi încheiat contractul de consultanţă din data de 01.07.2013 sau că acesta ar fi achitat pentru serviciile prestate sume de bani prin companii gestionate de intermediari”, a mai spus avocatul.

Ex-premierul Vlad Filat riscă încă până la zece ani de închisoare, pe lângă cei nouă ani la care deja a fost condamnat. Procuratura Anticorupţie a anunţat miercuri, 16 ianuarie, că a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată o nouă cauză penală pe numele fostului prim-ministru pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Amintim că Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, banic are ar fi provenit de la Banca de Economii. Vlad Filat pledează nevinovat.

Recent, avocatul Victor Munteanu, cel care asigură apărarea ex-premierului Vlad Filat, a depus o cerere la CEDO în interesele lui clientului său, prin care a solicitat prioritizarea examinării plângerilor depuse la Curtea din Strasbourg. Potrivit lui, pe 9 ianuarie 2019, preşedintele Secţiunii II l-a informat pe reprezentantul lui Vlad Filat că a acceptat solicitarea depusă şi a decis examinarea ambelor cereri în mod prioritar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite