Andrian Candu va efectua o vizită de lucru în România, în perioada 26-27 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, va efectua o vizită de lucru în România, în perioada 26-27 noiembrie, unde va avea întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Programul vizitei de la final de mandat a fost discutat în cadrul întrevederii speakerului cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

Preşedintele Parlamentului a mulţumit ambasadorului Ioniţă pentru proiectele derulate în Republica Moldova, în particular fiind anunţat că 845 de grădiniţe au fost deja renovate cu suportul Guvernului României.

Discuţiile au mai vizat preluarea de România, din 2019, a Preşedinţiei rotative a Consiliului EU, care va constitui o oportunitate pentru valorificarea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova, atât prin asistenţa în implementarea reformelor interne, cât şi prin mesajele echilibrate transmise în cadrul structurilor UE, despre situaţia internă din ţara noastră.

Andrian Candu a subliniat interesul autorităţilor pentru organizarea unor alegeri corecte, democratice şi transparente anul viitor, conform standardelor internaţional acceptate, precum şi asigurarea, după scrutinul parlamentar, a unei majorităţi pro-europene în Parlament şi Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite