Andrian Candu, despre vizita lui Krasnoselskii la Londra: Este o încălcare a dreptului internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Speakerul Andrian Candu a comentat sâmbătă, 17 iunie, vizita de lucru la Londra a preşedintelui nerecunoscut de la Tirapsol, Vadim Krasnoselskii. Şeful Legislativului se arată sceptic că informaţia ar fi veridică, însă a dat asigurări că va solicita de la MAE o confirmare a acestui fapt, iar dacă se adevereşte va cere şi explicaţiile de rigoare de la autorităţile Marii Britaniei.

„În primul rând vom solicita MAE în legătură cu MAE al Marii Britaniei să verifice cât de adevărată este această informaţie. În cazul în care se adevereşte că domnul Krasnoselskii a fost primit de MAE al Marii Britaniei, ministerul nostru de Externe să ia toate măsurile necesare şi pe căile diplomatice să afle care sunt motivele şi de ce există o atât de gravă încalcălcare a dreptului internaţional şi tot ceea ce înseamnă integritatea Republicii Moldova, deoarece comunitatea internaţională nu a recunoscut regiunea transnistreană şi autorităţile acesteia”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei conferinţe de presă.

Amintim că, potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei transnistrene, preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, a efectuat vineri, 16 iunie, o vizită de lucru în Marea Britanie, la Ministerul Afacerilor Externe de la Londra. Delegaţia condusă de Krasnoselskii a avut o întrevedere cu directorul pe relaţii cu Europa de Est şi Asia Centrală, Nicola Pollit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite