Ambasadorul SUA la Chişinău: Rusia s-ar putea implica în alegerile parlamentare din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derek J Hogan

Ambasadorul SUA la Chişinău, Derek J. Hogan, consideră că Federaţia Rusă s-ar putea implica în alegerile parlamentare din Republica Moldova, din 24 februarie 2019, la fel cum a făcut-o în cadrul prezidenţialelor din SUA. Declaraţia a fost făcută marţi, 11 decembrie, în timpul unei vizite pe care a avut-o diplomatul la Bălţi.

„Credem că implicarea în afacerile interne ale unei ţări nu este o raritate. După cum aţi observat, acest lucru s-a întâmplat şi în SUA şi credem că este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple şi aici. Aşa că, lucrăm foarte activ cu autorităţile de toate nivelurile, cu partidele politice, pentru a le informa despre experienţa noastră”, a declarat Derek Hogan, potrivit Nordnews.

Diplomatul american s-a întâlnit  cu viceprimarii Ghenadie Şmulschii şi Lilia Sava. Unul dintre scopurile vizitei Ambasadorului Derek Hogan a fost legat de apropierea parlamentarelor din 24 februarie 2019.  Pe lângă reprezentanţii administraţiei publice locale, Hogan s-a întâlnit şi cu reprezentanţii partidelor politice în teritoriu. 

„Cunoaştem că sunteţi în ajunul alegerilor parlamentare şi am dorit să mă informez cum decurge procesul aici”, a adăugat ambasadorul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite