Alianţa PSRM-PDM, la un pas de prăbuşire. Încă doi deputaţi părăsesc Partidul Democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament chisinau foto Facebook Andrian Candu

Alţi doi deputaţi din Partidul Democrat, condus de Pavel Filip, au anunţat că părăsesc formaţiunea şi aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. Este vorba despre Vasile Bîtcă şi Ghenadie Verdeş. În aceste condiţii, majoritatea parlamentară PDM-PSRM rămâne cu 52 de voturi, din 51 necesare pentru votarea legilor şi oferirea sprijinului pentru Guvern.

„Regret plecarea colegilor care nu au rezistat în faţa metodelor josnice de convingere practicate de gruparea Şor-Candu. Partidul Democrat este supus unui atac furibund din afară. Cei care au încercat să pună mâna pe partid şi nu au reuşit - acum încearcă să-l distrugă. Dar nu vor reuşi. Le urăm succes în echipa hoţilor de miliarde!”, a scris Pavel Filip pe Facebook.

Amintim că preşedintele Igor Dodon a declarat că cel mai probabil vor avea alegeri parlamentare anticipate, dacă vor continua plecările din fracţiunea PDM. Doar că anticipatele nu pot avea loc mai devreme de martie 2021, pe motiv că în acest an deja se vor desfăşura alegeri prezidenţiale.

Preşedintele Igor Dodon consideră că plecările democraţilor din partid sunt dirijate de fostul lider PDM Vlad Plahotniuc, care nu mai controlează formaţiunea, iar din acest motiv ar încerca să-i convingă pe deputaţii loiali lui să adere la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

Amintim că, recent, încă patru deputaţi din Partidul Democrat au decis să părăsească formaţiunea. Este vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Elena Bacalu şi Oleg Sîrbu. Ultimii doi au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, creat din foşti democraţi şi condus de Andrian Candu. 

Odată cu noile schimbări în Parlament, grupul Pro Moldova va fi format din 12 deputaţi. PDM rămâne cu 15 deputaţi. Alianţa de guvernare PDM-PSRM ajunge la 52 de voturi, din 51 necesare pentru a avea majoritate parlamentară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite