VIDEO Adevărul Live. Dumitru Diacov, despre introducerea integrării europene în Constituţie şi iniţiativa privind alegerea judecătorilor de popor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, este invitatul emisiunii „Adevărul Live Moldova” de luni, 15 octombrie. Democratul va vorbi despre necesitatea introducerii în Constituţie a sintagmei „integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare al tării”, despre criticile opoziţiei faţă de această iniţiativă şi ce şanse sunt ca Legea Supremă să fie modificată.

În cadrul emisiunii vor fi abordare şi un şir de alte probleme de actualitate politică, precum iniţiativa democraţilor, la fel criticată de opoziţie, ca judecătorii să fie aleşi direct de popor.

De ce oficialii din UE continuă să lanseze critici la adresa Chişinăului (ultima rezoluţie a comiei pentru politică externă din Parlamentul European), cât de veridice sunt afirmaţiile că beneficiarul privatizării companiei de stat „Air Moldova” este primarul de Orhei, Ilan Şor, cum vor democraţii să se menţină la guvernare dacă PAS şi PDA refuză categoric un dialog cu ei. Sunt doar câteva întrebări adresate fruntaşului PDM.

De asemenea, vom încerca să discutăm şi despre cazul activistului Platformei DA Gheorghe Petic, reţinut de poliţişti, dar despre care opoziţia afirmă că ar fi o comandă politică din partea democraţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite