Acuzaţii de „atac raider” asupra municipiului Bălţi, autorul căruia ar fi Vlad Plahotniuc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţii de „atac raider” asupra municipiului Bălţi au fost lansate, miercuri, 10 ianuarie, la adresa liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Învinuirile au fost aduse într-o conferinţă de presă susţinută de reprezentanţii Partidului Politic Partidul Nostru, transmite IPN.

Viceprimarul de Bălţi, Igor Şeremet, a declarat că, până la venirea noii administraţii la Bălţi, în frunte cu primarul Renato Usatîi, municipiul era acaparat: erau comise ilegalităţi şi aplicate tot felul de scheme de îmbogăţire ilicită. Potrivit lui Şeremet, în ilegalităţi era implicat şi un fost viceprimar, protejat de persoane din Parlament. Actualmente, aceste este reprezentant al Guvernului în teritoriu şi încearcă să pună piedici actualei echipe de la conducerea oraşului.

Dumitru Ciubaşenco, care a candidat la prezidenţiale din partea PPPN, a menţionat că este un caz fără precedent, o tentativă de a acapara un oraş întreg prin metode ilegale. El susţine că acest atac este comis de către puterea centrală, în comun cu fosta conducere de la Bălţi, pentru a acapara oraşul în ajunul alegerilor parlamentare de care se pregăteşte „regimul lui Plahotniuc”. Dumitru Ciubaşenco a mai spus că scopul acestor acţiuni este de a-l înlătura ilegal din funcţie de primarul Renato Usatîi şi de a-i speria pe susţinătorii acestuia, ca într-un final să fie preluat controlul asupra municipiului.

Solicitată de IPN, Irina Gâscă, reprezentanta serviciului de presă al Partidului Democrat, a declarat că formaţiunea nu comentează declaraţiile reprezentanţilor PPPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite