2.000 de cetăţeni au vizitat Parlamentul de Ziua Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Corman i-a îndemnat pe cetăţeni să se implice în procesul decisional. FOTOGRAFII Parlament.md
Igor Corman i-a îndemnat pe cetăţeni să se implice în procesul decisional. FOTOGRAFII Parlament.md

Pe parcursul întregii zile, între orele 9.00 – 17.00, vizitatorii au avut acces liber în clădirea renovată a Parlamentului, unde au putut admira o galerie cu fotografii ale tuturor preşedinţilor Parlamentului din 1991 până în prezent, precum şi o expoziţie de documente de arhivă şi publicaţii ale Legislativului.

De ziua uşilor deschise, cetăţenii au discutat cu deputaţii prezenţii, a făcut fotografii alături de parlamentari, atât în sala de şedinţe plenare, cât şi în sala de conferinţ şi au lăsat mesaje în cartea de sugestii. De asemenea, fiecare dintre ei a primit steguleţe şi materiale informative despre activitatea Parlamentului, anunţă Serviciul de presă al Legislativului.

Primii vizitatori au fost salutaţi de preşedintele Parlamentului Igor Corman şi vicepreşedinţii Sergiu Sârbu şi Liliana Palihovici, care i-au felicitat cu ocazia Zilei Independenţei. Igor Corman a răspuns la o serie de întrebări ce vizează activitatea legislativă, reformele interne şi aşteptările societăţii de la autorităţi. Preşedintele Parlamentului i-a îndemnat pe cetăţeni să se implice în procesul decizional, să vină cu propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ şi creşterea nivelului de trai în ţară. Igor Corman i-a anunţat pe vizitatori că în această toamnă vor fi deschise alte trei oficii teritoriale de informare a Parlamentului în oraşele Edineţ, Leova, Orhei.

Printre vizitatori s-a numărat şi un grup de moldoveni din diasporă, care au venit cu o serie de propuneri menite să contribuie la dezvoltarea ţării în conformitate cu standardele văzute în ţările în care ei locuiesc. 

Vizitatorii au primit răspunsuri la întrebările care îi interesau de la deputaţii Ana Guţu, Dumitru Godoroja, Oleg Ţulea, Valeriu Saharneanu, Maria Ciobanu, Tudor Deliu, Iurie Ţap şi Ghenadie Ciobanu.

Este pentru a doua oară când Parlamentul îşi deschide uşile pentru public.

parlament usi deschise
parlament usi deschise
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite