VIDEO Dan Bălan, parodiat la Moscova

VIDEO Dan Bălan, parodiat la Moscova

Dan Bălan şi Vera Brejneva au fost invitaţii emisiunii „Bolishaya Raznitza" de la postul public din Rusia, piesa interpretată de cei doi artişti „Lepestkami Sleoz" fiind parodiată. Potrivit gazdelor emisiunii, pe internet, acesta este cel mai vizualizat cântec scris în limba rusă.

MODA ÎN PARLAMENT Află ce spun stiliştii despre felul în care se îmbracă aleşii poporului. Vezi GALERIA FOTO!

MODA ÎN PARLAMENT Află ce spun stiliştii despre felul în care se îmbracă aleşii poporului. Vezi GALERIA FOTO!

După o vacanță binemeritată, politicienii au revenit la cârma statului. Odihniți și plini de idei, aceștia și-au etalat costumele noi și au pășit țanțoș pe covorul roșu. Legislatorii n-au scăpat neobservaţi nici de ochiul critic al designerilor și stiliștilor, care i-au lăudat pe unii pentru alegerea făcută și i-au criticat pe ceilalţi.

EDITORIAL: „Pas cu pas…“

EDITORIAL: „Pas cu pas…“

Prietenii au observat, poate, că vreo două zile nu mi s-a şters de pe faţă un fel de pecete a mulţumirii patriotice.Cumpărasem, aiurit de promo-marketing, o sticlă de vin şi am descoperit că este delicios. Câteva zile mai târziu m-am dus din nou la aceeaşi tejghea şi am mai cumpărat un şip, similar, ca să-mi menţin tonusul de mândrie şi satisfacţie.

Maturinolul l-a măturat din funcţie. Şeful Centrului Mamei şi Copilului a fost demis

Maturinolul l-a măturat din funcţie. Şeful Centrului Mamei şi Copilului a fost demis

UPDATE: Ion Iliciuc a fost demis, astăzi, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, Andrei Usatâi, în urma neregulilor depistate la instituţie de Centrul Anticorupţie.Ministrul a spus că va fi anunţat un concurs pentru funcţia vacantă. Însă până la desemnarea unui nou şef, instituţia va fi condusă de Mihai Rotaru, director adjunct. Ion Iliciuc a spus că va contesta în judecată decizia ministrului.

A fost o săptămână specială în Republica Moldova şi pentru întreaga Românie. A fost ziua de 27 martie, ziua Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Un motiv de reflecţie pentru ceea ce s-a întâmplat acum un secol, dar mai ales asupra zilei de 27 martie şi a perspectivelor Republicii Moldova.

acum 19 zile · comentarii (26)

Românii sunt de acord şi  pregătiţi pentru Unirea cu Republica Moldova. Unirea nu ar pune mari probleme economice, având în vedere diferenţa între PIB-urile celor două ţări: 7 miliarde euro Republica Moldova şi 200 miliarde în România. Problema rămasă este convingerea cetăţenilor de peste Prut de avantajele care rezultă din Unirea cu România.

luna trecuta · comentarii (91)

O manifestaţie publică impresionantă se desfăşoară astăzi la Chişinău. Moldovenii au ieşit în stradă ca să ceară Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a marcat 100 de ani de la momentul magnific de acum 100 de ani, atunci când Sfatul Ţării din Basarabia a decis, pe 27 martie 1918, să se unească pe veci cu România.

luna trecuta · comentarii (41)

Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

luna trecuta · comentarii (44)

Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

luna trecuta · comentarii (12)

„Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

luna trecuta · comentarii (36)

În Republica Moldova vinovaţii devin deseori cunoscuţi doar pe baza probelor din presă. Procese nu există. În presă am aflat primele detalii despre „furtul miliardului“. Tot prin intermediul mass-media autorii furtului au încercat să îngroape subiectul şi să-l facă uitat pentru cetăţenii de-a dreptul jefuiţi.

luna trecuta · comentarii (5)

În Republica Moldova, intrarea în an electoral afectează tot mai mult evoluţiile politice şi polarizează şi mai mult scena publică. Nu mai există nuanţe, nu mai există critici îndreptăţite sau aprecieri nevinovate, există doar alb şi negru, cu mine sau împotriva mea.

acum 2 luni · comentarii (32)

Eurotransgaz, filiala din Moldova a Transgaz, a câştigat licitaţia pentru privatizarea VestMoldTransgaz, compania care opera serviciile de transport al gazelor prin secţiunea de peste Prut a conductei Iaşi-Ungheni-Chişinău. Este un moment extrem de important atât pentru capitalul de stat românesc dar şi pentru securitatea energetică a vecinilor noştri.

acum 2 luni · comentarii (6)

Ca tot ceea ce face Viorica Vasilica Dăncilă, premierul României (vai!), a trecut neobservat şi anunţul că marţi, 27 februarie, va efectua o vizită la Chişinău. Ca să scurtez analiza, preluând o formulă memorabilă a lui Pleşu, se poate spune că vizita doamnei Dăncilă la Chişinău seamănă cu o tentativă a României de a exporta peste Prut... sarmale.

acum 2 luni · comentarii (41)

Înalta trădare reprezintă fapta comisă de un înalt demnitar al statului şi care complotează sau săvârşeşte acţiuni contrare intereselor statului şi în favoarea unor puteri străine. Deşi există dovezi inclusiv în spaţiul public cu privire la aservirea lui Igod Dodon către Federaţia Rusă, procuratura şi SIS nu au luat nicio măsură în acest sens.

acum 2 luni · comentarii (28)

Contextul internaţional şi dezvoltările contemporane ale conflictului în direcţia războiul hibrid aduc noi provocări statelor, cu atât mai mult statelor slabe. În spaţiul post-sovietic, dar nu numai, în întreaga zonă de interes rusă, războiul informaţional permite dezvoltări ce ameninţă societăţile şi comunităţile statelor din spaţiul post-sovietic.

acum 2 luni · comentarii (25)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 2 luni · comentarii (11)

Unul dintre reperele în jurul căruia ar trebui să pivoteze disputa politică, economică şi socială din R. Moldova, în perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie 2018 este aşa numitul „furt al miliardului” (în realitate, vom vedea, sumele sunt mult mai mari). De la dispariţia banilor au trecut circa patru ani, timp în care autorităţile nu au oferit dovezi credibile că identificarea vinovaţilor este o preocupare majoră. Dimpotrivă.

acum 3 luni · comentarii (5)
Postari Recente