Reguli unice pentru toate unităţile economice care vor elibera tichete de masă salariaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Regulamentul cu privire la modul de utilizare a tichetelor de masă a fost aprobat în şedinţa de luni, 12 martie, a Cabinetului de miniştri. Acesta stabileşte clar condiţiile de folosire a tichetelor de masă de către salariaţi, angajatori, operatorii licenţiaţi în imprimarea tichetelor, punctele comerciale care vor opera cu tichetele de masă, precum şi aspectul fiscal în acest sens, transmite IPN.

Astfel, este prevăzut că numărul tichetelor transmise salariatului trebuie să fie echivalent cu numărul zilelor lucrate efectiv în luna anterioară. Valoarea nominală a unui tichet de masă trebuie să constituie minim 35 de lei. Acestea pot fi emise pe suport de hârtie şi electronic şi nu sunt transmisibile, dreptul de a le utiliza fiind deţinut exclusiv de salariat. De asemenea, este interzis schimbul tichetelor contra mijloacelor băneşti.

Tichetele pot fi utilizate doar cu scopul de a cumpăra produse alimentare, excluzând băuturile alcoolice şi articolele de tutun, iar unităţile comerciale care vor opera cu tichete de masă sunt obligate să afişeze la intrare această disponibilitate.

Regulamentul cu privire la modul de operare cu tichetele de masă a fost elaborat în contextul aplicării Legii cu privire la tichetele de masă, care are drept scop motivarea salariaţilor, creşterea veniturilor acestora, precum şi adoptarea unor deprinderi alimentare mai sănătoase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite