Pavel Filip: Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini

Pavel Filip: Programul cu
FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini

FOTO gov.md

Memorandumul semnat de către Republica Moldova cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în noiembrie 2016 a ajutat autorităţile de la Chişinău să restabilească încrederea partenerilor străini. Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip, la întrevederea cu echipa de experţi ai FMI, care se află în vizită la Chişinău între 17 şi 21 iulie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, recentele evoluţii economice şi sociale din Moldova, progresele obţinute în implementarea memorandumului cu FMI şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru aplicarea acestuia au fost subiectele discutate la întrevedere. „Vom întreprinde toate acţiunile necesare, astfel ca în toamnă să avem o Misiune FMI de succes”, a spus Pavel Filip.
 
Totodată au fost trecute în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului şi a fost discutată foaia de parcurs dintre Guvern şi Parlament privind agenda de reforme prioritare până la finele anului. „Această Foaie de parcurs este un semnal că vom merge mai departe cu agenda de reforme, pe care le facem nu pentru FMI, UE, dar pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Pavel Filip.
 
Şeful Misiunii FMI, Ben Kelmanson, a precizat că scopul vizitei în Republica Moldova este de a se informa despre situaţia macroeconomică şi a discuta politica bugetar-fiscală şi monetară, precum şi alte politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, care este preconizată pentru toamna anului curent.
 
Între 17 şi 21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internaţional se va afla la Chişinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizaţiei financiare internaţionale când este vorba de ţările ce au programe susţinute de FMI.
 
citeste totul despre: