Un model din Republica Moldova a ajuns în arestul CNA pentru tentativă de corupere a deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele două persoane învinuite în dosarul tentativei de mituire a unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova este Irina Baglai, care potrivit Publika TV este model şi a apărut pe mai multe afişe publicitare.

Cele două persoane, Vitalie Burlacu şi Irina Baglai, reţinute în dosarul tentativei de mituire a unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, au primit duminică câte 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Buiucani a Capitalei.

După pronunţarea hotărârii, avocaţii celor doi au declarat că vor contesta decizia. Potrivit lor, învinuirile sunt nefondate.

"În momentul reţinerii asupra învinuitului Burlacu nu a fost depistată nici o sumă de bani, ca să fie clar. Conţinutul convorbirilor telefonice nu le cunosc pe toate, dar ceea ce este nu este vorba despre ceva de corupere. Discuţiile sunt de alt gen, este o provocare, este o manipulare", a spus avocatul lui Vitalie Burlacu, citat de Publika TV.

"Ea nu este complice la această corupere activă în care este învinuită, la moment reţinerea ei este ilegală", a declarat avocatul Irinei Baglai.

La rândul lor, procurorii susţin că, până acum, învinuiţii au refuzat să facă depoziţii, iar declaraţiile avocaţilor sunt doar o tactică de apărare.

"Imposibil era să fie reţinute două persoane atâta timp cât organul de urmărire penală nu ar fi dispus de probe verosimile care denotă vinovăţia acestora", a susţinut procurorul anticorupţie Vitalie Galeru.

Deocamdată, procurorii anticorupţie nu au anunţat public numele deputatului, care urma să primească suma de 250.000 de dolari pentru a părăsi Coaliţia de guvernare.

ISTORIC Cine, când şi pentru cât (nu) s-a vândut. Cazuri celebre de corupere a deputaţilor moldoveni

image

Irina Baglai este un model din Moldova FOTO vk.com

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite