Toate cursele auto spre regiunea de Centru-Sud a Republicii Moldova, anulate

Toate cursele auto spre regiunea de Centru-Sud a Republicii Moldova, anulate

FOTO Victor Ciobanu via Facebook

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor de la Chişinău informează că toate cursele auto spre regiunea de Centru-Sud a ţării au fost anulate din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, dimineaţă au fost operate cursele auto spre Orhei şi Străşeni, însă de la ora 9:30, au fost anulate.
La Gara Nord, de la ora 5:30 până la ora 09:30, au fost operate doar 17 curse auto. La această oră, urmează să fie operată cursa auto spre Rezina, cu 17 pasageri. Celelalte curse auto, staţionează în gară cu excepţia rutelor spre raioanele de Nord ale republicii. 
Toate cursele feroviare activează în regim normal.

Meteorologii menţin avertizarea Cod Portocaliu de precipitaţii puternice sub formă de ninsori şi lapoviţă până în noaptea de vineri, 21 aprilie. Vântul nord-estic va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s.

Şeful Centrului Prognoze Meteorologice al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roşca, spune că răcirea vremii este cauzată de un val de frig care vine din Arctica. Ciclonul a adus temperaturi joase şi ninsori puternice pe aproape întreg teritoriul ţării. „Cea mai mare parte a ciclonului se răsfrânge asupra zonei de centru şi de sud a Republicii Moldova”, a declarat Ghenadie Roşca pentru IPN.

citeste totul despre: