Rapiţa, livezile de sâmburoase şi de nuci, cele mai afectate de ninsori

Rapiţa, livezile de sâmburoase şi de nuci, cele mai afectate de ninsori

FOTO Adevărul

Gradul de afectare a culturilor de câmp nu poate fi determinat cât timp ninge, dar deja este clar că cel mai mult are de oferit rapiţa, dar şi livezile de sâmburoase şi de nuc. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, cei mai vulnerabili sunt pomii tineri, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viceministrul Iurie Uşurelu, care exercită interimatul de ministru, a emis ordinul de creare a Comisiei de monitorizare şi documentare cu privire la îngheţurile târzii din primăvara anului 2017. Comisia are la dispoziţie zece zile lucrătoare ca să evalueze situaţia, în baza informaţiilor prezentate de către Direcţiile raionale agricultură şi alimentaţie. Ca rezultat, vor fi elaborate recomandări privind măsurile ce urmează a fi întreprinse în vederea reducerii consecinţelor îngheţurilor.

Solicitat de IPN, directorul executiv al Asociaţiei Moldova Fruct, Iurie Fală, a declarat că, din cauza stratului de zăpadă, este imposibil de stabilit gradul de afectare a pomilor fructiferi. În situaţia în care temperatura aerului se va menţine în limitele 0 -1 grade Celsius pierderile ar putea fi nu atât de mari.

Conform prognozelor meteorologice, cea mai riscantă perioadă pentru culturile agricole va fi noapte din 20 aprilie spre 21 aprilie.
citeste totul despre: