Premierul României, Mihai Tudose, vine în vizită la Chişinău

Premierul României, Mihai Tudose, vine în vizită la Chişinău

Mihai Tudose FOTO gov.ro

Premierul român, Mihai Tudose, urmează să vină vineri în vizită la Chişinău, unde se va întâlni cu omologul său, Pavel Filip, scrie Ziarul Financiar în pagina electronică. Şeful executivului din România a precizat, după ce s-a întâlnit cu liderii europeni la Bruxelles, că României îi revine „o sarcină imensă pentru asigurarea drumului proeuropean al Moldovei".

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul Mihai Tudose urmează să se întâlnească, la Chişinău, cu omologul său, Pavel Filip, însă nu are programată o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, au precizat pentru Mediafax surse politice.
 
„Politica de vecinătate, sprijinul din partea Comisiei Europene şi al Consiliului pentru Moldova este foarte important. Nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem o ţară importantă a UE, dar suntem la marginea Uniunii Europene, şi că ne revine o sarcină imensă atât din punct de vedere al asigurării drumului pro-european al Moldovei, dar şi din punct de vedere al tot ceea ce va însemna Schengen", a declarat săptămâna trecută Mihai Tudose după întâlnirile cu liderii Comisiei Europene şi Consiliului European.
 
Pavel Filip a fost în acest an, în luna martie, într-o vizită de lucru în România, la invitaţia premierului de atunci, Sorin Grindeanu.
citeste totul despre: