ONG-urile de media cer deputatului Vladimir Hotineanu să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru mass-media

ONG-urile de media cer deputatului Vladimir Hotineanu să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru mass-media

FOTO politik.md

Organizaţiile neguvernamentale de media condamnă agresarea jurnaliştilor şi îngrădirea dreptului la informaţie al acestora, precum şi încercările unor demnitari de a-i intimida pe reprezentaţii presei, atunci când încearcă să investigheze subiecte legate de corupţie, abuzuri de funcţie şi alte teme de interes public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reportajului „Averile deputatului Hotineanu”, difuzat de postul Jurnal TV sâmbătă, 17 iunie 2017, reporterul care documenta materialul a încercat să-i adreseze câteva întrebări preşedintelui Comisiei parlamentare pentru mass-media, Vladimir Hotineanu. În loc de răspuns însă, deputatul PDM l-a îmbrâncit şi l-a agresat verbal, adresându-i invectiva „debil”, se arată în comunicatul de presă al CJI. 

„Condamnăm astfel de acţiuni şi le calificăm drept abuzive, având în vedere calitatea de persoană publică pe care o presupune statutul de ales al poporului. Regretăm faptul că trebuie să îi amintim unui deputat că Legea presei oferă reprezentanţilor mass-media dreptul să obţină şi să difuzeze informaţii de interes public, iar Codul penal prevede sancţiuni ”pentru împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media şi a jurnaliştilor”, se mai spune în document.

Reprezentanţii ONG-lor de media consideră „tentativele de intimidare a jurnaliştilor incompatibile cu statutul de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. În consecinţă, îi cerem deputatului Vladimir Hotineanu să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al acestei comisii şi să-şi prezinte scuzele de rigoare pentru acest comportament inacceptabil”.

În acest sens, aceştia fac apel către conducerea Partidul Democrat să se autosesizeze pe marginea acestui caz şi să ia măsuri de responsabilizare a membrilor săi, pentru a nu admite pe viitor astfel de incidente.


citeste totul despre: