Modificări la Legea privind jocurile de noroc

Modificări la Legea privind
jocurile de noroc

FOTO Arhivă

Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege, propus de un grup de deputaţi democraţi, pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

O modificare promovată ţine de interzicerea participării la jocurile de noroc cu risc social sporit a persoanelor care nu au împlinit vârsta de 21 de ani. În cazul jocurilor de noroc cu risc social scăzut restricţiile vizează minorii sub 18 ani.
 
Programul de jocuri se va publica actualizat la zi pe pagina web oficială a organizatorului.
 
În cadrul dezbaterilor asupra proiectului, liberal-democrata Maria Ciobanu a spus că formaţiunea din care face parte nu va vota proiectul de lege care, potrivit ei, „este doar în interesul clanurilor mafiote şi nu a cetăţenilor”. Ca urmare, deputaţii PLDM au părăsit sala de şedinţe.
 
Şi liberalii au părăsit sala, dar înainte de aceasta au menţionat că nu vor susţine proiectul de lege pentru că nu încurajează oamenii să câştige bani prin muncă, dar prin jocurile de noroc.
 
Cei de la PSRM nu au votat proiectul invocând că acesta nu soluţionează problemele domeniului. Socialiştii s-au retras din sală în timpul procesului de vot.
 
La fel au procedat şi comuniştii.
 
În sală au rămas totuşi suficienţi deputaţi care să asigure cvorum. Iar proiectul a fost aprobat în primă lectură cu majoritate de voturi.
 
citeste totul despre: