Locuitorii Chişinăului, îndemnaţi să se implice în înlăturarea consecinţelor vremii rele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locutorii Chişinăului, gestionarii fondului locativ şi agenţii economici sunt îndemnaţi să se implice, alături de serviciile municipale,  în procesul de înlăturare a consecinţelor condiţiile meteorologice.

Şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, a declarat pentru IPN că situaţia din Chişinău ca urmare a condiţiilor meteo este complicată. Au fost înregistrate cazuri de copaci doborâţi, căi de acces blocate, dar şi porţiuni înzăpezite.

„În această situaţie de dificultate maximă, rugăm o mobilizare totală la înlăturarea consecinţelor. Din acest moment, solicităm, îndemnăm ca fiecare să manifeste prudenţă în asigurarea securităţii vieţii şi a bunurilor sale, dar şi să participe activ, în activităţile de înlăturare a consecinţelor dezastrului creat, în străzi, curţile blocurilor, cartiere”, a menţionat Petru Gontea.

În prima parte a zilei, la Chişinău au fost înregistrate peste 300 de cazuri în care arbori sau crengi masive au căzut pe străzi şi în cartierele locative. Cele mai afectate sunt sectoarele Botanica, Buiucani, cartierele Aeroport şi Telecentru. Au fost avariate mai multe linii de curent electric, în consecinţă unele cartiere au rămas fără energie electrică, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Primăriei Chişinău.

Pentru lichidarea consecinţelor lapoviţei, în teren au fost mobilizate echipe de intervenţie din cadrul Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău şi din cadrul ÎM „Lumteh”.

Peste 450 de muncitori ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi ai întreprinderilor pentru servicii locative sunt antrenaţi la lichidarea consecinţelor vremii în interiorul curţilor blocurilor locative, unde, din cauza numărului mare de maşini parcate, intervenţia serviciilor este mai dificilă.

Reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău îndeamnă locuitorii oraşului să evite deplasările pe sub copaci şi pe lângă fire electrice sau cabluri rupte. Iar copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi.

Potrivit meteorologilor, pe 20 şi 21 aprilie, sunt prognozate precipitaţii puternice sub formă de ploi şi lapoviţă (15-30 l/m2, izolat 35-45 l/m2). Vântul nord-estic va prezenta intensificări de până la 22 m/s. Meteorologii au reactualizat avertizarea cod galben emisă la începutul săptămânii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite