GALERIE FOTO UPDATE Ea este românca originară din Republica Moldova, care era cu căpitanul Costa Concordia în momentul naufragiului

GALERIE FOTO UPDATE Ea este românca originară din Republica Moldova, care era cu căpitanul Costa Concordia în momentul naufragiului

Domnica Cemortan, în redacţie la „Adevărul“ Moldova

Presa italiană scrie astăzi despre o prezență misterioasă a unei moldovence de 25 de ani, pe nume Domnica, pe nava Costa Concordia naufragiată săptămâna trecută. Ea este căutată de oamenii legii din Italia, care o consideră un martor foarte important, deoarece se afla în camera de comandă împreună cu căpitanul Francesco Schettino în momentul când acesta a îndreptat vasul spre stânci.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 23.45 Domnica Cemortan afirmă că nu era la cină cu Francesco Schettino, capitanul navei, în momentul producerii accidentului, așa cum a scris presa italiană, citând martori de pe vasul naufragiat. „Luam masa cu prietenii mei. Nu eram cu căpitanul. Sunt martori care pot să confirme asta", ne-a declarat tânăra cu care am luat legătura pe Facebook.

Și asta pentru că la numărul de telefon la care am vorbit zilele trecute nu mai răspunde. După cele scrise azi de presa internațională, Domnica refuză să mai discute cu jurnaliștii și spune că regretă că a oferit interviuri. Tânăra se întreabă revoltată: „Cum adică mă caută anchetatorii? Nu m-a căutat nimeni. Eu nu m-am ascuns! Conducerea companiei are toate coordonatele mele, mă pot găsi foarte ușor, dacă au întrebări".

Domnica neagă categoric presupusa relație dintre ea și capitanul Schettino, despre care vorbește un fost coleg de-al ei de pe „Costa Concordia", românul Alexandru Bănescu. „Nimeni nu poate să afirme asta! Nu poate să susțină așa ceva. E imposibil! Cum naiba să afirme asta? Îl cunosc pe acest băiat doar din vedere. Nu înțeleg de ce a declarat așa ceva. Nu am fost la cină cu căpitanul. Nu sunt amanta lui. Îl respect, la fel și compania. Sunt o persoană serioasă. Puteți întreba orice pasager sau coleg și o să vă confirme asta. Nu sunt amanta nimănui! Toate nu sunt decât niște alegații proaste nejustificate", ne-a scris Domnica.

Ea respinge, drept aberații, și declarațiile că s-ar fi aflat în prima șalupă de salvare împreună cu căpitanul și că ar fi ajuns la mal cu toate bagajele. „Colegii mei cu care eram în barcă pot confirma că nu eram cu căpitanul și nu eram în prima șalupă! Am martori care m-au văzut inclusiv cum am salvat un om din apă", susține tânăra.

UPDATE 14.10 Eugen Onică, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Chișinău, a declarat pentru „Adevărul" că autoritățile italiene nu au luat deocamdată legătura cu Poliția moldovenească pentru a o găsi pe Domnica.

Potrivit postului Rai Giornali Radio, femeia nu era pe lista de pasageri și călătoarea clandestin. Comandantul a recunoscut în timpul interogatoriului că era cu ea. Alte publicații italiene scriu că blonda lua cina cu căpitanul.

În momentul naufragiului, căpitanul de pe Costa Concordia se distra cu o româncă!

FOTO: Domnica a fost surprinsă într-o poză luând cina cu căpitanul/corriere.it

Cel mai probabil, este vorba de Domnica Cemortan, o balerină de 25 de ani din Republica Moldova, care are cetățenie română și de câțiva ani locuiește la București. Acum câteva zile, tânăra a revenit la Chișinău și a povestit pentru „Adevărul" Moldova că a făcut parte din echipajul navei, iar după expirarea contractului și-a luat o săptămână de vacanță pe Costa Concordia, cadou de ziua ei de naștere. Ea ne-a spus că în momentul naufragiului se afla pe punte alături de căpitan și alți ofițeri.

Mărturiile Domnicăi Cemortan: „Schettino este unul dintre cei mai buni căpitani"

 

„Nu eram la datorie, dar pentru că vorbesc fluent patru limbi căpitanul m-a rugat să rămân acolo eventual pentru a-l ajuta să transmită un ultim anunț pasagerilor", ne-a declarat tânăra, asigurându-ne că Schettino nu și-a părăsit nava, cel puțin până la 23.50, ora Italiei, când i-a ordonat să se evacueze.

Domnica Cemortan, supraviețuitoare de pe Costa Concordia: „Am salvat mai multe vieţi". Vezi VIDEO

Astăzi la numărul de telefon al Domnică ne-a răspuns mama ei. „Domnica nu vorbește cu nimeni, la recomandarea medicului, pentru că trece un curs de reabilitare. Dacă va fi nevoie, va răspunde ulterior organelor de drept sau în fața instanței", a spus Vera Cemortan, lăsând să se înțeleagă că este vorba de fiica ei. Femeia a precizat că tânăra se afla legal pe vas: „Băiatul meu a cumpărat foaia turistică pe internet. I-am făcut un cadou Domnicăi de ziua ei".

Mai târziu am găsit-o pe Domnica pe o rețea de socializare: EXCLUSIV Replica „blondei misterioase" de pe Costa Concordia: „N-am avut nicio treaba cu căpitanul"

Tânăra din Moldova care a părăsit printre ultimii „Titanicul" naufragiat în Italia: „Sunt o norocoasă"citeste totul despre: