Două secţii de la Institutul Mamei şi Copilului, reparate din banii României

Două secţii de la Institutul Mamei şi Copilului, reparate din banii României

FOTO IPN Elena Covalenco

Secţia Urologie Pediatrică şi Secţia Ginecologie Infantilă din cadrul Institutului Mamei şi Copilului de la Chişinău au fost inaugurate după lucrările de reparaţie, finanţate de Guvernul României, din bugetul Asistenţei Oficiale pentru Dezvoltare gestionat de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Chişinău, lucrările fac parte din proiectul de renovare, reabilitare şi dotare cu echipamente a maternităţii şi departamentului pediatrie din cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei şi Copilului. Întregul proiect, care beneficiază de granturi cumulate de 2,5 milioane de euro şi a debutat la începutul anului 2015, urmează a fi finalizat în a doua jumătate a acestui an.

La evenimentul de inaugurare a participat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, alături de alţi oficiali moldoveni.

Anual, în cadrul Secţiei Urologie Pediatrică sunt internaţi 1.400 de copii cu malformaţii reno-urinare şi afecţiuni dobândite şi sunt efectuate circa 1.000 de intervenţii chirurgicale de specialitate.

Secţia Ginecologie Infantilă funcţionează din 1985, fiind singura de acest fel din Republica Moldova. În acest moment, aceasta are 20 de paturi, iar anual în cadrul acestei secţii sunt trataţi aproximativ 700-800 de pacienţi, cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani.

Reparaţia ambelor Secţii a început în luna august 2016, iar suma totală a investiţiei este de circa 4,4 milioane de lei. Secţiile au fost renovate la standarde europene şi reprezintă baza clinică de pregătire a cadrelor medicale.

citeste totul despre: