UPDATE Deputatul Gheorghe Brega ar fi bătut o soră medicală pe vremea când era şef de secţie la Institutul Oncologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit documentelor făcute publice de un blogger, incidentul s-ar fi petrecut în 2003, pe holul secţiei de oncourologie a Institutului Oncologic.

UPDATE, ora 20.00: Contactat de ziarul „Adevărul Moldova“, deputatul Gheorghe Brega neagă că ar fi lovit-o pe sora medicală de la Institutul Oncologic. „Este o aberaţie. Nu-i adevărat. Sunt minciuni. N-am bătut în viaţa mea o femeie. Mie îmi plac femeile! Nu m-ar mira să apară despre mine că sunt violator sau că aş fi omorât pe cineva“, a declarat Brega.

Deputatul liberal Gheorghe Brega ar fi agresat o soră medicală pe holul secţiei de oncourologie din incinta Institutului Oncologic, al cărei şef a fost înainte de a intra în politică, relevă bloggerul Dragoş Galbur, pe pagina sa online

Astfel, potrivit bloggerului, incidentul s-ar fi petrecut în primăvara lui 2003. Actualul deputat, pe atunci şef al secţiei de oncourologie ar fi avut o dispută cu o soră medicală pe nume Efrosinia. În timpul acestei încăierări, Brega ar fi lovit-o pe femeie cauzându-i o hemoragie intracraniană. Victima a mai suferit şi o amnezie totală, fiind constrânsă să înveţe din nou să meargă, să mănânce şi să vorbească. Potrivit bloggerului, Efrosinia are în prezent un grad de invaliditate pe viaţă, de pe urma acestui incident.

 Ulterior directorul de atunci al Institutului Oncologic, Mircea Sofroni, a emis un ordin în care a precizat faptul că „şeful secţiei, Gheorghe Brega, nu s-a ridicat la nivelul profesional în domeniul oncologiei şi managementului sanitar şi că nu corespunde funcţiei deţinute de şef de secţie“, solicitând eliberarea sa din această poziţie în data de 4 iulie 2003.

Actualul deputat liberal ar contestat atunci ordinul la Curtea de Apel Chişinău, obţinând o hotărâre favorabilă în 22 aprilie 2004. Ulterior, Curtea Supremă de Justiţie a considerat greşite concluziile trase de acei judecători şi a calificat hotărârea Curţii de Apel drept una ilegală. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite