Curtea Supremă de Justiţie adoptă decizii dubioase. „Este evident că unii judecători sunt protejaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) adoptă decizii dubioase, iar noul preşedinte al acestei instituţii, Mihai Poalelungi, poartă o parte din vină pentru starea de lucruri din sistemul judecătoresc, crede Tatiana Răducanu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, care a votat împotriva desemnării lui Poalelungi pentru un nou mandat de preşedinte al CSJ.

„Sunt de 28 de ani în sistemul judecătoresc şi pledez pentru ca judecătorul să aibă o imagine ireproşabilă, cu atât mai mult conducerea Curţii Supreme de Justiţie. Am o datorie morală faţă de ceilalţi judecători care vor să-ţi facă onest datoria şi aşteaptă schimbări în sistem. Toţi vorbesc despre reformarea justiţiei, dar peştele de la cap se strică”, a declarat Tatiana Răducanu în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

 Răducanu a dat de înţeles că în Curtea Supremă de Justiţie sunt adoptate decizii dubioase. „Există şi dosare dubioase. Sunt cazuri când magistraţii CSJ casează deciziile emise de alţi judecători. Cred că Poalelungi poartă o vină pentru cele ce se întâmplă în justiţie”, a declarat magistrata.

Tatiana Răducanu a confirmat implicarea politicului în puterea judecătorească şi s-a pronunţat pentru măsuri mai drastice în ceea ce priveşte eradicarea corupţiei din sistem. „Este evident că unii judecători sunt protejaţi. Trebuie de făcut schimbări în legislaţie în ceea ce priveşte numirea în funcţie a judecătorilor CSJ pentru a evita implicarea politicului. Totodată, trebuie să începem cu identificarea judecătorilor corupţi şi excluderea lor din sistem”, a spus Răducanu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a reales în funcţia de preşedinte al Curţii CSJ pe Mihai Poalelungi pe 9 februarie. Acesta nu a avut alţi contracandidaţi în cursa pentru preşedinţia acestei intituţii, ceea ce a stârnit nemulţumirea societăţii civile, inclusiv a unor politicieni. Decizia a fost luată cu 10 voturi din 11, iar candidatura lui Mihai Poalelungi urmează a fi propusă Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite