Asociaţia „Patria mea e Moldova“ mobilizează moldovenii la boicotarea alegerilor din 2018

Asociaţia „Patria mea e
Moldova“ mobilizează moldovenii la boicotarea alegerilor din 2018

FOTO IPN

Membrii Asociaţiei „Patria mea e Moldova” au convingerea că iniţiativa de schimbare a sistemului electoral nu este decât „o farsă a tandemului PDM-PSRM” şi îndeamnă cetăţenii la boicotarea alegerilor parlamentare din 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artiom Guriev, membru al Asociaţiei „Patria mea e Moldova”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la IPN că strângerea de semnături de către Partidul Democrat pentru sistemul uninominal de vot nu a fost decât un scenariu, scopul final al lui Vladimir Plahotniuc fiind sistemul mixt, sistem la care după un timp a început să insiste şi preşedintele Igor Dodon. „Beneficiari ai acestei farse este Igor Dodon, care primeşte puncte politice suplimentare, iar liderul democraţilor Vladimir Plahotniuc – puterea după alegerile parlamentare din 2018”, a spus Artiom Guriev.
 
Nelli Bartaş, membră a Asociaţiei „Patria Mea e Moldova”, a remarcat faptul că turismul politic a devenit cartea de vizită a Parlamentului Republicii Moldova. „Deputaţii aleşi de populaţie trec fără ruşine dintr-un partid în altul cu scopul propriei îmbogăţiri şi promovează alte idei decât cele cu care au intrat în Parlament. Rezultatul e la vedere: miliardul furat, puterea paralizată etc.”, spune Nelli Bartaş.
 
Activistul Leonid Cucu a remarcat că înşişi exponenţii partidelor care au iniţiat schimbarea sistemului electoral recunosc că sunt promovate interese politice. Leonid Cucu îl citează pe fostul deputat democrat Andrei Popov, care ar fi spus că schimbarea sistemului electoral este cel mai „important joker” printre planurile de urgenţă ale PDM, întrucât este un partid al raioanelor şi puterea sa constă în 20 de preşedinţi de raioane şi aproximativ 500 de primari democraţi în toată ţara. Leonid Cucu a amintit şi de socialistul Vladimir Ţurcan, atribuindu-i declaraţia că trecerea la sistemul mixt de vot este „calea directă către corupţia în politică şi repetarea scenariului găgăuz din 2013-2014, când toţi deputaţii independenţi din Adunarea Populară a Găgăuziei au devenit democraţi înflăcăraţi”.< br /> 
Leonid Cucu s-a referit şi la posibilitatea retragerii din Parlament a deputatului care nu-şi onorează obligaţiunile – prevedere intens vehiculată de democraţi în campania de colectare a semnăturilor pentru schimbarea sistemului electoral. Odată însă comasat proiectul democraţilor cu cel al socialiştilor, această prevedere nu se mai regăseşte, a subliniat Leonid Cucu. Potrivit activistului, în condiţiile actuale din Republica Moldova, schimbarea sistemului electoral prevede în esenţă trecerea la un Parlament alcătuit din doi reprezentanţi: PSRM şi PDM.
 
Societatea trebuie să împiedice planurile tandemului PDM-PSRM şi să anunţe boicotarea alegerilor parlamentare, cheamă membrii Asociaţiei „Patria mea e Moldova”.
 
citeste totul despre: