Încăierare la Cahul. Unioniștii și Patrioții Moldovei, dispersați de 40 de polițiști

Încăierare la Cahul. Unioniștii și Patrioții Moldovei, dispersați de 40 de polițiști

Marşul Unirii de la Chişinău

După cum au anunțat interior, Platforma Civică Acțiunea 2012 au ieșit în centrul orașului Cahul pentru a distruge simbolurile regimului comunist. Mitingul a luat amploare odată cu apariția simpatizanților Partidului Patrioţii Moldovei şi a Ligii Tineretului Rus, care au blocat calea unioniștilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceștia au fost agresivi astfel încât poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă, anunță Publika TV.  Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco, a spus că unioniștii au fost atacați îndată ce au ajuns la Cahul. Totodată, ea spune că organizatorii marşului de astăzi au autorizare și că nimeni nu a avut intenţia de a da foc simbolurilor comuniste.

Reamintim că manifestația este organizată de Consiliul Unirii, peste 100 de voluntari ai Acțiunii 2012 din București și Chișinău alăturându-se acțiunii. Platforma Civică „Acțiunea 2012" este formată ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru „realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat".

Vor să creeze o republică federativă, care să includă Republica Moldova, dar şi teritorii din România şi Ucraina

citeste totul despre: