UPDATE Un preot a înjunghiat un bătrân în plină stradă. Atacatorul, cunoscut cu probleme psihice, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Nicolae Sirca a slujit la Parohia Aleuş FOTO captură Youtube.com
Preotul Nicolae Sirca a slujit la Parohia Aleuş FOTO captură Youtube.com

Preotul demisionase din funcţia de la parohia la care slujea, însă nu fusese exclus din Biserica Ortodoxă Română.

UPDATE ORA 17.30 Preotul Nicolae Sîrca îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Sălaj a aprobat propunerea de arestare preventivă.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Preotul ortodox Nicolae Sîrca, fost paroh la Parohia Aleuş, judeţul Sălaj, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de tentativă de omor, iar în cursul acestei zile va fi adus în faţa judecătorilor Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Agresiunea s-a produs miercuri, 9 august, în jurul orei 16.30, în Şimleu Silvaniei, când preotul l-a înjunghiat în plină stradă, cu un cuţit, pe un bărbat de 72 de ani, în plin, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi.

Potrivit lui Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, într-o primă fază, Sîrca ar fi urmărit o necunoscută pe stradă, însă i-a pierdut urma după ce femeia a realizat că ar putea fi în pericol. La scurt timp după, fără vreun motiv aparent, preotul a scos un cuţit pe care îl purta la el şi s-a năpustit asupra unui bătrân, înjunghiindu-l în zona gâtului. A încercat să îl taie şi în zona feţei, dar victima a reuşit să se apere, alegându-se, în schimb, cu câteva plăgi în zona braţului stâng. "Victima a fost transportată la Spitalul din Şimleu, însă din fericire, leziunile suferite nu îi pun viaţa în pericol", au precizat reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj.
Încătuşat de către poliţişti şi dus la audieri, agresorul a refuzat să vorbească cu anchetatorii, susţinând doar că este nevinovat. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi riscă să fie arestat pentru 30 de zile. Propunerea formulată în acest sens de către procurori va fi analizată joi, 10 august, de către instanţa sălăjeană.

Nicolae Sîrca a fost paroh la Parohia Aleuş până în urmă cu doi ani, când acesta şi-a înaintat demisia, invocând motive medicale, ne-au declarat oficialii Episcopiei Sălajului. "Nicolae Sîrca s-a retras la cerere încă din anul 2015, demisie acceptată de Centrul Eparhial ca fiind o concluzie firească a problemelor psihice cu care se confruntă. Din acel moment nu a fost încadrat în nicio unitate de cult, nu a primit salariu şi nici binecuvântare să slujească. Dacă se va dovedi că este vinovat, el va fi caterisit", a precizat Claudiu Nechita, purtătorul de cuvânt al Eparhiei sălăjene.

Preotul agresor, catalogat de cunoscuţi drept un om vulcanic şi mereu pus pe ceartă, ar fi avut unele probleme psihice, pentru care urma un tratament medicamentos. "Dacă era consecvent în administrarea medicamentelor, totul era în regulă. În schimb, când neglija să ia tratamentul, devenea agitat", ne-a spus un amic al lui Sîrca. Pentru a-şi întreţine familia, după ce şi-a dat demisia, preotul, care era căsătorit şi avea o fiică studentă, a muncit în Austria.

Mai puteţi citi:

Şi-a măcelărit tatăl cu securea. Criminalul fusese externat recent de la Psihiatrie

Crimă oribilă: o femeie cu probleme psihice şi-a ucis propria mamă cu lovituri de satâr

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite