"Tu faci lista scurtă!". Vezi aici cum poţi reduce birocraţia din Educaţie

Dascălii sunt invitaţi să completeze online un chestionar

Eşti profesor, învăţător sau educatoare? Ai acum ocazia să scapi de o parte de hârţogăria care te ţine, în fiecare zi, departe de ceea ce ar trebuie să faci cu prioritate: să educi şi să formezi copii. Ministerul Educaţiei îi cheamă pe toţi dascălii din ţară să completeze un chestionar online în care să identifice documente pe care ei le consideră inutile dar cu care îşi ocupă mare parte din timpul unei zile de şcoal

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de vineri,18 noiembrie 2011, şi până în 15 ianuarie 2012, pe site-ul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului este găzduită o consultare publică în rândul cadrelor didactice, ce are ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duc la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor. În acest interval de timp, pe pagina web a MECTS, www.edu.ro, se va afla un chestionar cu lista documentelor pe care, potrivit legislaţiei în vigoare, MECTS şi ARACIP le solicită cadrelor didactice.

Consultarea se desfăşoară sub genericul "Tu faci lista scurtă!" şi îşi propune să determine ce documente apreciază dascălii ca fiind utile în munca lor de zi cu zi şi ce consideră balast. "Tot ce este inutil trebuie să dispară! Dar ceea ce convenim, în urma acestei consultări, ca fiind benefic pentru îmbunătăţirea activităţii la clasă va trebui să fie asumat de fiecare dascăl", explică Secretarul de stat, Oana Badea, scopul demersului.

Răspunsurile şi propunerile cadrelor didactice vor sta la baza deciziilor privind reducerea timpului alocat pentru redactarea sau completarea documentelor. Vezi aici CHESTIONARUL şi completează-l şi tu!

citeste totul despre: