Schimbare: Şcoala începe mai devreme şi se termină mai târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii vor începe cursurile în 12 septembrie şi le vor încheia abia în 22 iunie 2012. Cursurile încep, astfel, mai devreme, se termină mai târziu, iar vacanţele de iarnă şi de primăvară se prelungesc.Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan a declarat, astăzi, că în ciuda acestei modificări, numărul săptămânilor de curs va rămâne acelaşi: 36.

Ziua de 15 septembrie nu va mai fi etalon pentru începerea şcolii. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a aprobat zilele acestea un ordin prin care prima zi de şcoală este adusă mai devreme, în 12 septembrie, iar ultima este amânată cu o săptămână, până în 22 iunie 2012. La Zalău, informaţia a fost făcută publică astăzi de către inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, care a precizat că, în ciuda acestei modificări, numărul săptămânilor de curs va rămâne acelaşi: 36. „Acest lucru este posibil datorită faptului că vacanţele de iarnă şi de primăvară se prelungesc cu o săptămână”, a explicat Abrudan.


Vacanţa de iarnă ţine trei săptămâni


Dispare, însă, vacanţa intersemestrială, astfel că cele două semestre ale anului şcolar vor fi separate de vacanţa de iarnă, care va începe în 23 decembrie şi se va încheia în 15 ianuarie, deci va dura trei săptămâni. „Această prelungire a vacanţei de iarnă este o reacţie a ministerului la propunerile venite de la elevi şi părinţi. Un sondaj făcut de noi arată că acest lucru era dorit de o mare parte din ei. Era oricum o perioadă în care se lipsea mult de la şcoală din cauza îmbolnăvirilor şi a drumurilor greu practicabile”, susţine şeful învăţământului sălăjean.
Vacanţa de primăvară va avea şi ea o durată mai mare, de două săptămâni, şi este programată în perioada 7 – 22 aprilie, incluzând sărbătorile pascale.


Absenţe la „Purtare”


Noutatea absolută a noii structuri este săptămâna de dinaintea vacanţei de primăvară, 2 – 6 aprilie, în care în unităţile de învăţământ va avea loc „Şcoala altfel”. „Va fi o săptămână în care nu se vor face cursuri, ci doar activităţi educative, extraşcolare, ce vor fi alese şi stabilite de fiecare şcoală în parte. Va fi un fel de curriculum la decizia copilului”, explică Abrudan. El precizează, însă, că prezenţa copiilor la aceste activităţi, care vor dura cel puţin la fel de mult ca şi zilele normale de curs, este obligatorie, cei care vor lipsi urmând să fie puşi absenţi la rubrica „Purtare”.
Cifră: 176 de zile de cursuri vor avea elevii în anul şcolar viitor


Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite