Proiectul „Reprezentantul pacientului“, preferatul publicului la Premiile COPAC 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentantul pacientului oferă informare, consiliere şi asistenţă FOTO Facebook.com/Sorin Mureşan
Reprezentantul pacientului oferă informare, consiliere şi asistenţă FOTO Facebook.com/Sorin Mureşan

Premiile COPAC îşi propun să scoată în lumina reflectoarelor oameni şi organizaţii care susţin prin eforturile lor sistemul de sănătate.

Serviciul "Reprezentantul pacientului" al Asociaţiei “Sprijin Independent pentru Spitalul Zalău” a fost favoritul celor care au votat online pentru Premiilor COPAC 2018, fiind recompensat cu premiul publicului la categoria “Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cel mai mare impact”.

Premierea a avut loc luni, 24 septembrie, la Bucureşti, în cadrul unei gale festive, în care au fost anunţaţi şi câştigătorii celorlate categorii - liderul ONG, medicul implicat, asistentul medical implicat, cel mai bun comunicator medic în relaţia cu pacienţii, jurnalism de sănătate, cea mai bună campanie din sănătate şi inovaţia în sprijinul pacienţilor - atât preferaţii publicului, cât şi cei aleşi de juriu.

"Ne simţim foarte onoraţi că proiectul nostru a fost propus pentru Premiile COPAC, iar faptul că proiectul a câştigat datorită votului comunităţii locale este o mare bucurie pentru noi. Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut şi evident, partenerilor noştri în proiect Medical Support în România şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău", ne-a declarat Adina Sabadâş, coordonatorul "Reprezetantul pacientului".

premiu copac pentru reprezentantul pacientului zalau

Serviciul amintit a fost implementat în 2007, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, la iniţiativa unui englez de numele căruia se leagă mai multe investiţii derulate în unitatea medicală. Proiectul vizează personalizarea relaţiei pacient-echipă de îngrijire, prin adaptarea la nevoile pacienţilor, aparţinătorilor şi ale cadrelor medicale, creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor şi a calităţii serviciilor medicale.

"Să fii pacient în orice sistem de sănătate, nu doar în România, nu este întotdeauna simplu. Apar momente când pacienţii au nevoie de informaţie, de consiliere, de conciliere cu echipa de îngrijire, sunt nemulţumiţi, au nevoie de sprijin. Din păcate, spitalul public din România nu acoperă acest gen de nevoi printr-un serviciu unitar. Acesta este şi motivul pentru care noi am înfiinţat acest birou, unde orice pacient care are nevoie de sprijin este binevenit", a explicat Adina Sabadâş.

Acesta nu este primul premiul COPAC care ajunge în Sălaj. Anul trecut, sălăjeanca Ramona Marincaş, pe atunci director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, a primit premiul juriului pentru asistentul medical implicat. În 2016, la categoria “Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cel mai mare impact”, premiul juriului a fost acordat proiectului Alianţei Naţionale pentru Boli Rare România, preşedinte Dorica Dan, pentru proiectul “ColaboRARE”. Dorica Dan a fost, de altfel, ce care a nominalizat Serviciul "Reprezentantul pacientului" pentru ediţia 2018.

Organizate de către Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Premiile COPAC îşi propun să scoată în lumina reflectoarelor oameni şi organizaţii care susţin prin eforturile lor sistemul de sănătate.

Mai puteţi citi:

Singurul spital din România în care pacienţii pot să reclame că sunt prost trataţi. Cine se află în spatele proiectului

Spitalul din România care a declarat război şpăgii. „Recunoştinţa nu se pune în plic“

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite