Schemă redusă la Protecţia Copilului Sălaj

Schemă redusă la Protecţia Copilului Sălaj

Din cauza lipsei de personal, angajaţii DGASPC sunt în situaţia de a nu-şi lua concediile de odihnă. Asistaţii sălăjeni riscă să rămână fără îngrijitori şi sprijin specializat pentru recuperare, deoarece Protecţia Copilului Sălaj se confruntă cu un deficit de angajaţi de 126 de persoane.

Gospodării inundate în Zalău

Gospodării inundate în Zalău

Mai multe curţi şi beciurile câtorva gospodării din Zalău au fost inundate sâmbătă noaptea din cauza ploii torenţiale care a durat mai bine de două ore. Pagubele nu au fost însemnate, iar pompierii din municipiu au reuşit să scoată apa cu ajutorul motopompelor.

Sălaj: Poezie şi istorie locală în Caiete Silvane

Sălaj: Poezie şi istorie locală în Caiete Silvane

Revista „Caiete Silvane” vine cu o ofertă generoasă de articole pe teme culturale. Manifestările dedicate împlinirii a 121 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu, studiile dedicate istoriei locale şi mai multe colaje cu poezii scrise de sălăjeni sau de autori maghiari, reprezintă o posbilă variantă pentru o lectură de weekend.

Sălaj: Tren direct spre litoral

Sălaj: Tren direct spre litoral

Trenul porneşte din gara Zalău în fiecare zi de ora 16.11 şi ajunge la destinaţie, în Mangalia, a doua zi în jurul orei 12.00. Până acum drumul cu trenul înspre litoral trecea obligatoriu prin Bucureşti

Prostia omenească reclamă la OPC: pizza nu are destul porumb, maşina nu ştie să spele iar personalul de la spital nu ajută pacienţii să se încalţe

Prostia omenească reclamă la OPC: pizza nu are destul porumb, maşina nu ştie să spele iar personalul de la spital nu ajută pacienţii să se încalţe

De la biserică şi până spital, orice instituţie sau operator economic poate fi reclamat la OJPC. Activitatea comisarilor de la Protecţia Consumatorilor implică de multe ori chestiuni grave. Dar uneori, verificarea unor reclamaţii referitoare la un vibrator sau la DVD-uri cu filme pentru adulţi fac sarea şi piperul vieţii de comisar OJPC.

Elena Udrea vine în Sălaj

Elena Udrea vine în Sălaj

După vizitele miniştrilor udemerişti Laszlo Borbely, de la  Mediu, şi Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a venit şi rândul unui reprezentant al PDL să viziteze judeţul Sălaj. Lucian Bode, preşedintele democrat liberalilor sălăjeni spune că Elena Udrea va veni la finalul acestei luni la Zalău pentru a semna contractul de lucrări la drumul 108A Românaşi - Creaca - Jibou – Benesat.

Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare. Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.

acum 4 zile · comentarii (61)

O să vi se pară un titlu ciudat, dar să ştiţi că am aflat, de la o peisagistă, că lalelele bătute, care seamănă mai degrabă cu bujorii şi au cele mai neaşteptate culori, au şi parfum. Iar când le vezi în covoare în toate nuanţele curcubeului, împodobind celebra Piaţă Taksim, dintr-o dată te simţi ca în Grădina Raiului.

acum 2 zile · comentarii (0)

În momentul de faţă, toată activitatea de producere a manualelor şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 este blocată. Toată legislaţia secundară a fost construită în baza OUG 76/2017, de transformare a Editurii Didactice şi Pedagogice într-o entitate economică cu capital exclusiv de stat  care să se ocupe de producerea manualelor şcolare, eliminând competiţia adusa de alte edituri, competiţie generatoare de calitate.

acum 3 zile · comentarii (3)

E plină lumea de nesimţiţi, suficienţi şi îmbuibaţi. Lumea noastră, nu e cazul să extrapolăm şi la alţii. Numai la noi poţi să premiezi o impostoare ca Olivia Steer pentru contribuţii aduse medicinei. Numai la noi poţi să iei un infractor şi să îl faci consilier la guvern pentru că e o mare valoare. Numai la noi îi pui rinichi unui actoraş de mâna a zecea peste rând pentru că a făcut lumea să râdă. Dacă eşti prost şi munceşti, eşti prost.

acum 3 zile · comentarii (147)

Cea mai mare problemă a României este anti-selecţia, faptul că valoarea individuală e zero în faţa combinatoristicii de grup. Din acest motiv, orice individ cât de cât cinstit şi valoros ajunge, mai devreme sau mai târziu, în impas. El îşi dă seama că, oricât s-ar strădui, nu poate progresa, bazându-se pe propriile merite, şi nu-şi poate prezerva capitalul de onestitate.

acum 2 zile · comentarii (2)

Sunt mai multe tipuri de concediu, de la cel în care vizitezi o altă ţară şi eşti în mişcare toată ziua, din muzeu în muzeu, la cel în care ai o problemă şi vei avea nevoie de vreo şase zile de stat la ghişee, concediul în care zaci la soare, cel în care urci pe munţi, concediul în care te vezi cu familia, sapi în grădină, renovezi casa sau pur şi simplu stai toată ziua în pat şi citeşti sau te uiţi la filme. Eu pun pe listă şi concediul TIFF.

acum 3 zile · comentarii (4)

De la ţara lui Papură Vodă am devenit la ţara lui Harababură Vodă, într-o democraţie originală, cu o harababură oarecum indusă, controlată, cu scopuri precise. O ţară care ne vrea proşti, în care nu mai înţelegem nimic. Cineva ne forţează să nu mai ştim ce facem, cine suntem şi ce vrem, ci doar să acceptăm ce ni se induce şi să facem ce spun unii că trebuie să facem, conform legilor harababurii.

acum 3 zile · comentarii (0)

Atunci când „noua critică“ şi-a propus ca temă recitirea/revizitarea scrierilor lăsate de veacul al XVII-lea, scrieri până prin anii ’60 ai secolului al XX-lea drastic şi aparent „definitiv“ interpretate, clasificate, ordonate (dar ce înseamnă definitivul în literatură?) de critica universitară sub semnul clasicismului parcă pe vecie în floare, totul a fost pus sub semnul întrebării.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente