Sălaj: Bani pentru „energie verde“

Sălaj: Bani pentru „energie verde“

Sălăjenii pot primide la stat  sume de până la 8.000 de lei pentru trecerea de la sistemele de încălzire bazate pe gaze sau pe lemne, la sisteme care folosesc energia solară sau deşeurile vegetale. Finanţarea se acordă prin Programul „Casa Verde“, ce se desfăşoară, la nivel judeţean, prin Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj.

Telverde pentru pârât profesori

Telverde pentru pârât profesori

Candidaţii de la bacalaureat sau părinţii acestora îi pot reclama la Ministerul Educaţiei pe profesorii care pretind sume de bani în schimbul unor note mai mari. Ei au la dispoziţie în acest sens un telefon gratuit: 0800 801 100.

Sălajul este până mâine sub trei avertizări

Sălajul este până mâine sub trei avertizări

După ce meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru judeţul Sălaj, valabilă până mâine la 21.00, hidrologii au venit, şi ei, nu cu una, ci cu două avertizări: una cod galben de inundaţii şi una de cod portocaliu. Ambele avertizări sunt valabile până mâine la ora 16.00. Avertizarea cod portocaliu de inundaţii vizează bazinele  râurilor Almaş, Agrij şi Crasna.

Zalăul sub furia apelor

Zalăul sub furia apelor

Valea Zalăului a ieşit aseară din albie, inundând toată zona centrală a oraşului şi Bulevardul Mihai Viteazul. Zeci de subsoluri inundate, magazine şi sedii de firme pline de apă, maşini luate pe sus, oameni speriaţi, izolaţi în birouri. Este bilanţul provizoriu al furtunii fără precedent în istoria recentă a Zalălui, care a paralizat aseară mare parte din oraş.

Zalăul - înghiţit de ape

Zalăul - înghiţit de ape

Centrul Zalăului şi  Bulevardul Mihai Viteazul au fost înghiţite de ape în această seară, după ce din cauza unei ruperi de nori Valea Zalăului a ieşit din albie în zona Pieţei Agroalimentare. Apele revărsate au inundat subsolurile clădirilor din centru şi de pe bulevard, magazine şi sedii de firme şi au luat pe sus maşinile aflate încă în parcările.

Şcoala „Simion Bărnuţiu“ din Zalău, lider absolut la admitere în acest an

Şcoala „Simion Bărnuţiu“ din Zalău, lider absolut la admitere în acest an

Primii patru elevi din judeţ după mediile obţinute sunt de la Şcoala „Simion Bărnuţiu“, din Zalău. Ei au obţinut medii între 9,99 şi 9,98. Topul primelor 10 locuri din ierarhia celor mai mari medii de admitere la licee este împărţit de şcolile „Simion Bărnuţiu“ din Zalău şi „Silvania“ din Şimleu. Cea mai mare şcoală din judeţ, „Mihai Eminescu“, are absolvenţi abia de la locul 19 încolo.

Fetiţă muşcată de şarpe în Sălaj

Fetiţă muşcată de şarpe în Sălaj

O fetiţă din Sâncraiu Almaşului a ajuns sâmbătă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, după ce a fost muşcată de un şarpe. Din fericire copila a fost externată în aceeaşi zi.

Liceenii sălăjeni experimentează viaţa de student

Liceenii sălăjeni experimentează viaţa de student

Un  număr de 12 absolvenţi ai clasei a XI-a din liceele din Sălaj vor participa în luna iulie la şcoala de vară "Junior Summer University"organizată de Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca. Timp de două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri şi laboratoare într-o facultate aleasă de ei. 

Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare. Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.

acum 4 zile · comentarii (61)

O să vi se pară un titlu ciudat, dar să ştiţi că am aflat, de la o peisagistă, că lalelele bătute, care seamănă mai degrabă cu bujorii şi au cele mai neaşteptate culori, au şi parfum. Iar când le vezi în covoare în toate nuanţele curcubeului, împodobind celebra Piaţă Taksim, dintr-o dată te simţi ca în Grădina Raiului.

acum 2 zile · comentarii (0)

În momentul de faţă, toată activitatea de producere a manualelor şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 este blocată. Toată legislaţia secundară a fost construită în baza OUG 76/2017, de transformare a Editurii Didactice şi Pedagogice într-o entitate economică cu capital exclusiv de stat  care să se ocupe de producerea manualelor şcolare, eliminând competiţia adusa de alte edituri, competiţie generatoare de calitate.

acum 3 zile · comentarii (3)

E plină lumea de nesimţiţi, suficienţi şi îmbuibaţi. Lumea noastră, nu e cazul să extrapolăm şi la alţii. Numai la noi poţi să premiezi o impostoare ca Olivia Steer pentru contribuţii aduse medicinei. Numai la noi poţi să iei un infractor şi să îl faci consilier la guvern pentru că e o mare valoare. Numai la noi îi pui rinichi unui actoraş de mâna a zecea peste rând pentru că a făcut lumea să râdă. Dacă eşti prost şi munceşti, eşti prost.

acum 3 zile · comentarii (147)

Cea mai mare problemă a României este anti-selecţia, faptul că valoarea individuală e zero în faţa combinatoristicii de grup. Din acest motiv, orice individ cât de cât cinstit şi valoros ajunge, mai devreme sau mai târziu, în impas. El îşi dă seama că, oricât s-ar strădui, nu poate progresa, bazându-se pe propriile merite, şi nu-şi poate prezerva capitalul de onestitate.

acum 2 zile · comentarii (2)

Sunt mai multe tipuri de concediu, de la cel în care vizitezi o altă ţară şi eşti în mişcare toată ziua, din muzeu în muzeu, la cel în care ai o problemă şi vei avea nevoie de vreo şase zile de stat la ghişee, concediul în care zaci la soare, cel în care urci pe munţi, concediul în care te vezi cu familia, sapi în grădină, renovezi casa sau pur şi simplu stai toată ziua în pat şi citeşti sau te uiţi la filme. Eu pun pe listă şi concediul TIFF.

acum 3 zile · comentarii (4)

De la ţara lui Papură Vodă am devenit la ţara lui Harababură Vodă, într-o democraţie originală, cu o harababură oarecum indusă, controlată, cu scopuri precise. O ţară care ne vrea proşti, în care nu mai înţelegem nimic. Cineva ne forţează să nu mai ştim ce facem, cine suntem şi ce vrem, ci doar să acceptăm ce ni se induce şi să facem ce spun unii că trebuie să facem, conform legilor harababurii.

acum 3 zile · comentarii (0)

Atunci când „noua critică“ şi-a propus ca temă recitirea/revizitarea scrierilor lăsate de veacul al XVII-lea, scrieri până prin anii ’60 ai secolului al XX-lea drastic şi aparent „definitiv“ interpretate, clasificate, ordonate (dar ce înseamnă definitivul în literatură?) de critica universitară sub semnul clasicismului parcă pe vecie în floare, totul a fost pus sub semnul întrebării.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente