Sălaj: Prins la furat cosmetice

Sălaj: Prins la furat cosmetice

Un tânăr de 29 de ani din comuna Mal s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de angajaţii Kaufland din Zalău în timp ce încerca să fure produse cosmetice.  Bărbatul a fost dat pe mâna poliţiei de responsabilii cu paza ai supermarketului.

72 de firme din Sălaj sancţionate de ITM

72 de firme din Sălaj sancţionate de ITM

Inspectorii în muncă au controlat în cursul lunii iunie 138 de agenţi comerciali din Sălaj. În urma verificărilor, 72 dintre ei s-au ales cu amenzi în valoare totală de 86 mii lei vechi. Mai bine de jumătate din sumă a fost acordată pentru muncă "la negru".

Jumătate din Sălaj se „debarasează“ în weekend

Jumătate din Sălaj se „debarasează“ în weekend

27 de comune şi trei oraşe din judeţ sunt incluse, vineri şi sâmbătă, în traseul organizaţiilor colective de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, care vor colecta la acest sfârşit de săptămână aparate vechi de la populaţie, în cadrul unei noi ediţii a campaniei Marea Debarasare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, transferat fără datorii

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, transferat fără datorii

Consiliul Judeţean  nu are pârghii să mişte niciun fir de păr, nici la vârf, nici în schema de personal. Consilierii judeţeni vor decide în şedinţa de luni preluarea managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai importantă unitate sanitară cu paturi din judeţ, atât ca număr de angajaţi, cât şi ca rulaj de fonduri. Conducerea spitalului se zoreşte cu pregătirea anexelor la protocolul de predare-primire,

Sălaj: 90 de firme insolvente, în patru luni

Sălaj: 90 de firme insolvente, în patru luni

În primele patru luni ale anului, pentru 90 de firme sălăjene s-a început procedura de insolvenţă. Totodată, 347 de agenţi comerciali şi-au încetat activitatea şi 1.451 au fost radiate voluntar. Conducerea Registrului Comerţului apreciază că suspendările şi dizolvările sunt în descreştere, iar radierile şi înmatriculările sunt pe plus.

Cod portocaliu pe Crasna

Cod portocaliu pe Crasna

Bazinul hidrografic al Crasnei se află sub avertizarea Cod postocaliu până mâine 24 iunie, ora 16.00. Meteorologii anunţă creşteri de debite şi pericol de inundaţii. Pe râul Barcău se menţine, atenţionarea Cod galben.

Pagube produse de inundaţii în 17 unităţi administrative din Sălaj

Pagube produse de inundaţii în 17 unităţi administrative din Sălaj

Bilanţul parţial al inundaţiilor de luni din judeţul Sălaj, în 15 comune, Zalău şi Jibou se prezintă astfel: 57 de locuinţe, 464 de gospodării şi anexe, instituţii publice şi societăţi comerciale, peste 1.800 de hectare de teren – arabil, păşune şi fâneţe, poduri, podeţe distruse sau deteriorate şi 60 de kilometri de drum judeţean şi comunal afectate.

Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj, mare angajator

Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj, mare angajator

Pentru următorul an şcolar sunt disponibile 550 de posturi în învăţământul sălăjean. Unul din cei mai mari angajatori din Sălaj rămâne, şi în an de criză, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj (ISJ). Pentru anul şcolar 2010-2011 sunt disponibile 100 de posturi pentru titulari şi 450 pentru suplinitori.

Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare. Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.

acum 4 zile · comentarii (61)

O să vi se pară un titlu ciudat, dar să ştiţi că am aflat, de la o peisagistă, că lalelele bătute, care seamănă mai degrabă cu bujorii şi au cele mai neaşteptate culori, au şi parfum. Iar când le vezi în covoare în toate nuanţele curcubeului, împodobind celebra Piaţă Taksim, dintr-o dată te simţi ca în Grădina Raiului.

acum 2 zile · comentarii (0)

În momentul de faţă, toată activitatea de producere a manualelor şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 este blocată. Toată legislaţia secundară a fost construită în baza OUG 76/2017, de transformare a Editurii Didactice şi Pedagogice într-o entitate economică cu capital exclusiv de stat  care să se ocupe de producerea manualelor şcolare, eliminând competiţia adusa de alte edituri, competiţie generatoare de calitate.

acum 3 zile · comentarii (3)

E plină lumea de nesimţiţi, suficienţi şi îmbuibaţi. Lumea noastră, nu e cazul să extrapolăm şi la alţii. Numai la noi poţi să premiezi o impostoare ca Olivia Steer pentru contribuţii aduse medicinei. Numai la noi poţi să iei un infractor şi să îl faci consilier la guvern pentru că e o mare valoare. Numai la noi îi pui rinichi unui actoraş de mâna a zecea peste rând pentru că a făcut lumea să râdă. Dacă eşti prost şi munceşti, eşti prost.

acum 3 zile · comentarii (147)

Cea mai mare problemă a României este anti-selecţia, faptul că valoarea individuală e zero în faţa combinatoristicii de grup. Din acest motiv, orice individ cât de cât cinstit şi valoros ajunge, mai devreme sau mai târziu, în impas. El îşi dă seama că, oricât s-ar strădui, nu poate progresa, bazându-se pe propriile merite, şi nu-şi poate prezerva capitalul de onestitate.

acum 2 zile · comentarii (2)

Sunt mai multe tipuri de concediu, de la cel în care vizitezi o altă ţară şi eşti în mişcare toată ziua, din muzeu în muzeu, la cel în care ai o problemă şi vei avea nevoie de vreo şase zile de stat la ghişee, concediul în care zaci la soare, cel în care urci pe munţi, concediul în care te vezi cu familia, sapi în grădină, renovezi casa sau pur şi simplu stai toată ziua în pat şi citeşti sau te uiţi la filme. Eu pun pe listă şi concediul TIFF.

acum 3 zile · comentarii (4)

De la ţara lui Papură Vodă am devenit la ţara lui Harababură Vodă, într-o democraţie originală, cu o harababură oarecum indusă, controlată, cu scopuri precise. O ţară care ne vrea proşti, în care nu mai înţelegem nimic. Cineva ne forţează să nu mai ştim ce facem, cine suntem şi ce vrem, ci doar să acceptăm ce ni se induce şi să facem ce spun unii că trebuie să facem, conform legilor harababurii.

acum 3 zile · comentarii (0)

Atunci când „noua critică“ şi-a propus ca temă recitirea/revizitarea scrierilor lăsate de veacul al XVII-lea, scrieri până prin anii ’60 ai secolului al XX-lea drastic şi aparent „definitiv“ interpretate, clasificate, ordonate (dar ce înseamnă definitivul în literatură?) de critica universitară sub semnul clasicismului parcă pe vecie în floare, totul a fost pus sub semnul întrebării.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente