Sălaj: BCR, dată în judecată de clienţi nemulţumiţi

Sălaj: BCR, dată în judecată de clienţi nemulţumiţi

Mai mulţi sălăjeni s-au alăturat grupului anti-BCR constituit la nivel naţional şi spun că se pregătesc de proces cu banca. Clienţii Băncii Comerciale Române (BCR) sunt nemulţumiţi că banca nu a scăzut dobânzile în condiţiile în care celelalte bănci au făcut-o, dar şi de faptul că în contract nu este prevăzut modul de calcul al dobânzii.

Pericol de inundatii în Sălaj

Pericol de inundatii în Sălaj

Imediat după meteorologi, şi hidrologii au emis o avertizare cod galben valabilă în Sălaj de astăzi de la ora 17.00 până mâine la 16.00. Vizate sunt, în primul rând, râurile Crasna şi Barcău, dar hidrologii avertizează că se pot produce, izolat, viituri rapide şi pe râurile mai mici.

Sălaj: Program prelungit la paşapoarte

Sălaj: Program prelungit la paşapoarte

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Sălaj informează că, în condiţiile creşterii numărului de solicitări pentru eliberarea paşapoartelor, începând cu data de 14 august 2010, cererile de eliberare a a acestor acte vor fi preluate şi în zilele de sâmbăta, între orele 9.00-13.00.

Ştrandul din Şimişna, relaxare în mijlocul naturii

Ştrandul din Şimişna, relaxare în mijlocul naturii

Unul dintre localnici vrea să transforme comuna Şimişna în staţiune turistică. Pentru asta a construit un ştrand şi are şi alte planuri mari. Situată în mijlocul sălbăticiei Podişului Transilvaniei, moderna piscină poate fi locul ideal pentru cei care doresc să-şi petreacă weekend-ul departe de zgomotul şi stresul oraşului.

Zălăuanii, la control medical pe platou

Zălăuanii, la control medical pe platou

Sute de zălăuani au stat azi la rând pentru un control medical gratuit. Pe Platoul din faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj a fost amplasat un cort unde oamenii pot să-şi verifice tensiunea arterială, pulsul şi procentul de grăsime din organism.

Ultimii bănuţi pentru mirii din Sălaj

Ultimii bănuţi pentru mirii din Sălaj

Tinerii care se căsătoresc înainte de 31 august pot solicita cei 200 de euro acordaţi de stat ca sprijin la întemeierea unei familii. Printr-un act normativ adoptat de  Executiv privind reducerea cheltuielilor, începând cu luna septembrie sprijinul acordat la prima căsătorie se suspendă. În prima jumătate a anului, peste 500 de cupluri din Sălaj au beneficiat de cei 200 de euro.

Sechestru pe ouă şi cârnaţi la Zilele Zalăului

Sechestru pe ouă şi cârnaţi la Zilele Zalăului

Controlul printre comercianţii de produse alimentare de Zilele Cetăţii s-a finalizat cu o captură în ouă, cârnaţi de casă, cârnăciori şi piept de curcan. Nu au fost constatate deficienţe majore, potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj.

4.000 de pachete de ţigări confiscate la Ileanda

4.000 de pachete de ţigări confiscate la Ileanda

La un control în trafic, agenţii Postului de Poliţie Ileanda au găsit în maşina unui tânăr din Sibiu  4.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă din Ucraina. Pentru că nu a avut acte care să ateste provenienţa mărfii transportate, sibianul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

ANL-iştii din Zalău primesc cheile de la apartamente

ANL-iştii din Zalău primesc cheile de  la apartamente

Numai puţin de 1300 de cereri pentru apartamente au ajuns la primărie, dar dintre solicitanţi doar 74 vor locui în complexul ANL din Cartierul Viitorului, unde au mai fost construite anul trecut alte 90 de apartamente şi o grădiniţă. În funcţie de suprafaţa apartamentului pe care-l vor primi, ANL-iştii vor avea de achitat o chirie lunară cuprinsă între 37 şi 56 de lei.

Preşedintele PSD reales cu o largă majoritate, Liviu Dragnea, are toate motivele să fie supărat. A cîştigat alegerile şi la partid şi pe ţară, neîndoielnic, în ciuda unei largi coaliţii contra lui, care nu s-a sfiit să sfideze legea protecţiei datelor personale şi alte legi de bun simţ (mandate de siguranţă naţională pentru agenţii din Teleorman!) doar-doar or reuşi să îl doboare.

Şi era miez de zi, şi mai era şi miez de noapte, iar noi ne hăhăiam ca proştii, că, de, eram copii de provincie, din familii cu frica lui Dumnezeu, iar el spunea cuvintele alea, în direct, pe radio. Asta până să ne cuprindă vocea aia nepământeană ca-ntr-un cocon, până se ne hipnotizeze mintea aia sclipitoare şi să ne deschidă ochii şi visurile.

Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.

acum 3 zile · comentarii (33)

Cine a urmărit, fie şi numai fragmentar, fie chiar şi pe sărite, ce s-a întâmplat în urmă cu mai puţin de două săptămâni la Congresul Extraordinar al PSD, cine a observat stilul mafiot în care a fost pregătit acesta, chipul total nedemocratic în care i s-au desfăşurat lucrările, nu putea să nu fie şocat, printre altele, de tratamentul pe care preşedintele Liviu Dragnea i l-a rezervat doamnei Ecaterina Andronescu.

acum 2 zile · comentarii (15)

Un neam năcăjit, inerţie, ignoranţă, indiferenţă. Să fie o definiţie?! Sau doar o stare puternic instalată. Sursă majoră pentru dinamica vieţii curente. Publică şi privată. Probabil principală, în ansamblul mecanismelor care acoperă o realitate socială pe cât de acaparatoare pe atât de toxică pentru o „respiraţie“ firească, vie, productivă la efort.

acum 2 zile · comentarii (13)

„Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

acum 3 zile · comentarii (36)

Ceremonie solemnă la primăria din Châtillon, un oraş din regiunea pariziană. Primarul oraşului, cu eşarfa tricoloră la piept şi cu un creion în mână, cântă Marseilleza. În jurul lui, în cerc, ţinându-se de mână, elevii clasei a doua a  uneia din şcolile oraşului. În fundul sălii de şedinţe, Nataniel, proprietarul creionului, stă pitulat sub două scaune, face grimase şi işi acoperă cum poate urechile.

acum 3 zile · comentarii (0)

Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

L-am întâlnit prima dată pe Paulo Coelho pe un raft la librăria Dalles. „Alchimistul“. Erau mii de cărţi acolo. Aş fi stat zile întregi în librărie, descoperind carte după carte, etajeră după etajeră. Alchimistul era o carte portocalie. Am văzut-o. Am deschis-o. Era scrisă aerisit. Mi-a plăcut. „O lectură uşoară“, mi-am zis.

acum 2 zile · comentarii (2)

Excelenţa sa, ambasadorul statului Qatar în România, Abdulla Nasser A. Alhemaidi, a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări despre relaţiile statului său cu România, cum vede dezvoltarea relaţiilor româno-qatareze şi care sunt în opinia domniei sale principalele direcţii de dezvoltare.

acum 3 zile · comentarii (0)

Am mai scris despre discursul lui Dragnea la recentul Congres, surprinzător de exact în privinţa educaţiei. Iată ce spune Liviu Dragnea: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat. Nu trebuie să ocolim realitatea şi nici să ne lăsăm păcăliţi de declaraţiile politice“.

acum 3 zile · comentarii (7)

INTERVIU EXCLUSIV / România poate să devină în următorii ani unul dintre cei mai importanţi producători de gaze naturale din Uniunea Europeană. Pe lângă proiectele tehnice de infrastructură şi legile aflate în dezbatere în Parlament şi care vor influenţa piaţa de gaze naturale, guvernanţii trebuie să configureze şi o strategie coerentă pentru ca ţara noastră să beneficieze din plin de avantajele investiţiei OMV-Petrom şi Exxon în Marea Neagră.

acum 3 zile · comentarii (15)

În rândurile de faţă, o să expun o părere strict personală. Nu vreau să mi se dea dreptate, accept orice tip de critică, fiindcă văd că este la modă ca atunci când spui ceva ce are şanse în a se îndeplini, eşti, mai pe româneşte, „luat la mişto”, mai ales dacă nu te afli, în permanenţă, într-un studio radio-tv, la ore de maximă audienţă, ori nu figurezi în prima linie de promovare a unei publicaţii on-line.

acum 3 zile · comentarii (36)
Postari Recente