Grădiniţa, cea mai ieftină „bonă“ de vacanţă din Zalău

Grădiniţa, cea mai ieftină „bonă“ de vacanţă din Zalău

Sute de copii îşi petrec vacanţele la grădiniţă pentru că părinţii nu-şi permit o bonă. Cu mai puţin de 150 de lei pe lună, părinţii îşi pot lăsa copilul la cămin şi în perioada vacanţei. Pe lângă că este mult mai ieftină decât plata unei bone, varianta cu grădiniţa are şi avantajul că pentru aproximativ şapte lei pe zi, copilul nu numai că este supravegheat, dar primeşte şi trei mese proaspete.

Pompierii sălăjeni au luat bronzul la futsal

Pompierii sălăjeni au luat bronzul la futsal

Fotbaliştii de la echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj au reuşit să încheie campionatul intern pe al treilea loc din ţară. Câştigătoarea ediţiei din acest an a fost echipa I.S.U. Dolj, vicecampioană fiind echipa I.S.U. Bistriţa-Năsăud.

Minibursă pentru confecţionere la Zalău

Minibursă pentru confecţionere la Zalău

Aproximativ 30 de persoane au răspuns astăzi ofertei de muncă a firmei de confecţii MStil MS SRL din Zalău, iar angajatorul a selectat două persoane. Şomerii care au primit repartiţie şi nu s-au prezentat riscă să nu mai primească indemnizaţia.

Vânătorii de fosile scormonesc Sălajul

Vânătorii de fosile scormonesc Sălajul

La Treznea cinci cercetori caută fosile continentale şi marine vechi de 25 de milioane. Crocodili, peşti răpitori, broaşte ţestoase, mamifere marsupiale, dar şi vaci de mare sau sirenide. Aşa arăta fauna Sălajului de acum circa 35 de milioane de ani.

Recentul incident dramatic de la Metrou, în care o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine de o femeie bolnavă psihic, redeschide o temă de discuţie care a fost evitată sistematic şi cinic în ultimii ani: soarta oamenilor atinşi iremediabil de nebunie, pe care familiile nu au capacitatea financiară şi fizică, dar nici pregătirea medicală, pentru a-i ţine sub control.

acum 4 zile · comentarii (52)

Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

acum 4 zile · comentarii (2)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 5 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 5 zile · comentarii (17)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 5 zile · comentarii (6)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 5 zile · comentarii (41)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 6 zile · comentarii (101)

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 5 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 5 zile · comentarii (3)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 5 zile · comentarii (8)
Postari Recente