Zalăul - înghiţit de ape

Zalăul - înghiţit de ape

Centrul Zalăului şi  Bulevardul Mihai Viteazul au fost înghiţite de ape în această seară, după ce din cauza unei ruperi de nori Valea Zalăului a ieşit din albie în zona Pieţei Agroalimentare. Apele revărsate au inundat subsolurile clădirilor din centru şi de pe bulevard, magazine şi sedii de firme şi au luat pe sus maşinile aflate încă în parcările.

Şcoala „Simion Bărnuţiu“ din Zalău, lider absolut la admitere în acest an

Şcoala „Simion Bărnuţiu“ din Zalău, lider absolut la admitere în acest an

Primii patru elevi din judeţ după mediile obţinute sunt de la Şcoala „Simion Bărnuţiu“, din Zalău. Ei au obţinut medii între 9,99 şi 9,98. Topul primelor 10 locuri din ierarhia celor mai mari medii de admitere la licee este împărţit de şcolile „Simion Bărnuţiu“ din Zalău şi „Silvania“ din Şimleu. Cea mai mare şcoală din judeţ, „Mihai Eminescu“, are absolvenţi abia de la locul 19 încolo.

Fetiţă muşcată de şarpe în Sălaj

Fetiţă muşcată de şarpe în Sălaj

O fetiţă din Sâncraiu Almaşului a ajuns sâmbătă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, după ce a fost muşcată de un şarpe. Din fericire copila a fost externată în aceeaşi zi.

Liceenii sălăjeni experimentează viaţa de student

Liceenii sălăjeni experimentează viaţa de student

Un  număr de 12 absolvenţi ai clasei a XI-a din liceele din Sălaj vor participa în luna iulie la şcoala de vară "Junior Summer University"organizată de Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca. Timp de două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri şi laboratoare într-o facultate aleasă de ei. 

Schemă redusă la Protecţia Copilului Sălaj

Schemă redusă la Protecţia Copilului Sălaj

Din cauza lipsei de personal, angajaţii DGASPC sunt în situaţia de a nu-şi lua concediile de odihnă. Asistaţii sălăjeni riscă să rămână fără îngrijitori şi sprijin specializat pentru recuperare, deoarece Protecţia Copilului Sălaj se confruntă cu un deficit de angajaţi de 126 de persoane.

Gospodării inundate în Zalău

Gospodării inundate în Zalău

Mai multe curţi şi beciurile câtorva gospodării din Zalău au fost inundate sâmbătă noaptea din cauza ploii torenţiale care a durat mai bine de două ore. Pagubele nu au fost însemnate, iar pompierii din municipiu au reuşit să scoată apa cu ajutorul motopompelor.

Sălaj: Poezie şi istorie locală în Caiete Silvane

Sălaj: Poezie şi istorie locală în Caiete Silvane

Revista „Caiete Silvane” vine cu o ofertă generoasă de articole pe teme culturale. Manifestările dedicate împlinirii a 121 de ani de la trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu, studiile dedicate istoriei locale şi mai multe colaje cu poezii scrise de sălăjeni sau de autori maghiari, reprezintă o posbilă variantă pentru o lectură de weekend.

Imaginează-ţi cum decurgeau întâlnirile periodice ale Asociaţiei Consiliilor Judeţene. Veneau oamenii la Centru, cei porecliţi baroni locali, şi dezbăteau oficial ce era de dezbătut oficial, iar seara, care pe unde unde erau cazaţi, în team-buildinguri informale, încingeau beute cumplite şi discuţii crâncene despre adevăratele lor probleme.

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

acum 2 zile · comentarii (5)

Săptămâna trecută a fost ocazia pentru relansarea unor conflicte locale, unele mai vechi, altele proaspăt apărute, care ameninţă să relanseze dispute puternice şi escaladări globale cu impact major asupra Europei. Iar toate aceste seminţe de zâzanie apar din rivalităţi mărunte sau din ambiţii mari, din motive simbolice, cu profund impact emoţional sau din raţiuni înguste, materiale şi gânduri de mărire ale unor actori mai mari sau mai mici.

acum 2 zile · comentarii (10)

Să nu ne amăgim. Actuala perioadă de creştere economică s-ar putea încheia mult mai rapid decât ne-am dori cu toţii. Semnalele îngrijorătoare de pe pieţele asiatice, dar în special din China, ne arată că boom-ul global ce a influenţat în bine inclusiv economia românească după criza de acum 7-8 ani, se poate încheia.

acum 3 zile · comentarii (5)

Procedura de „impeachment“, demiterea Preşedintelui este prevăzută în Constituţia SUA, pentru cazuri de „trădare, mită, sau alte infracţiuni şi delicte grave“ ( „...Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors.“ — U.S. Constitution, Article II, section 4) şi se desfăşoară în două etape principale.

acum 2 zile · comentarii (29)

Secolul al XX-lea a rămas cunoscut, din păcate, şi ca secolul ideologiilor. Acestea au avut destulă forţă pentru a determina milioane de cogeneraţionali să trăiască o reverie atât de iraţională, încât omul nu a mai fost în stare să recunoască un alt om, iar individul a fost deposedat de acea calitate fără de care libertatea devine sclavie: demnitatea umană.

acum 3 zile · comentarii (29)

Undeva, la o aruncătură de băţ murdar de Dunărea dată în seama bălăriilor şi prea departe de munţii spre care se tîrăşte o şosea strîmtorată de cîrciumi şi mall-uri, lăbărţat ca o balegă supraetajată de beton, fără alt rost decît îngrămădirea isterică a 2 milioane de oameni care îl umplu de peturi şi scuipat,

acum 3 zile · comentarii (63)

Ce mă intrigă la pelerinajul de la Iaşi nu este numărul impresionat de participanţi, ci motivele pentru care oamenii aleargă la biserică. Când administraţia bisericii încurajează în mod intenţionat ritualurile în defavoarea unor tratamente psihiatrice sau psihoterapeutice pentru unele afecţiuni psihice este o problemă gravă.

acum 3 zile · comentarii (127)

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 4 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 4 zile · comentarii (159)

Am fost şi sunt uluit în faţa superficialităţii şi indolenţei autorităţilor în a se adresa viitorului. Proiectele pe termen lung sunt scoase din uz. Totul se face de pe o zi pe alta, fără a ridica întrebări în privinţa viitorului. Aşa se face că toate ne iau prin surprindere: zăpezi, inundaţii, incendii etc.

acum 3 zile · comentarii (3)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 5 zile · comentarii (8)
Postari Recente