Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, transferat fără datorii

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, transferat fără datorii

Consiliul Judeţean  nu are pârghii să mişte niciun fir de păr, nici la vârf, nici în schema de personal. Consilierii judeţeni vor decide în şedinţa de luni preluarea managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai importantă unitate sanitară cu paturi din judeţ, atât ca număr de angajaţi, cât şi ca rulaj de fonduri. Conducerea spitalului se zoreşte cu pregătirea anexelor la protocolul de predare-primire,

Sălaj: 90 de firme insolvente, în patru luni

Sălaj: 90 de firme insolvente, în patru luni

În primele patru luni ale anului, pentru 90 de firme sălăjene s-a început procedura de insolvenţă. Totodată, 347 de agenţi comerciali şi-au încetat activitatea şi 1.451 au fost radiate voluntar. Conducerea Registrului Comerţului apreciază că suspendările şi dizolvările sunt în descreştere, iar radierile şi înmatriculările sunt pe plus.

Cod portocaliu pe Crasna

Cod portocaliu pe Crasna

Bazinul hidrografic al Crasnei se află sub avertizarea Cod postocaliu până mâine 24 iunie, ora 16.00. Meteorologii anunţă creşteri de debite şi pericol de inundaţii. Pe râul Barcău se menţine, atenţionarea Cod galben.

Pagube produse de inundaţii în 17 unităţi administrative din Sălaj

Pagube produse de inundaţii în 17 unităţi administrative din Sălaj

Bilanţul parţial al inundaţiilor de luni din judeţul Sălaj, în 15 comune, Zalău şi Jibou se prezintă astfel: 57 de locuinţe, 464 de gospodării şi anexe, instituţii publice şi societăţi comerciale, peste 1.800 de hectare de teren – arabil, păşune şi fâneţe, poduri, podeţe distruse sau deteriorate şi 60 de kilometri de drum judeţean şi comunal afectate.

Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj, mare angajator

Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj, mare angajator

Pentru următorul an şcolar sunt disponibile 550 de posturi în învăţământul sălăjean. Unul din cei mai mari angajatori din Sălaj rămâne, şi în an de criză, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj (ISJ). Pentru anul şcolar 2010-2011 sunt disponibile 100 de posturi pentru titulari şi 450 pentru suplinitori.

Sălaj: Bani pentru „energie verde“

Sălaj: Bani pentru „energie verde“

Sălăjenii pot primide la stat  sume de până la 8.000 de lei pentru trecerea de la sistemele de încălzire bazate pe gaze sau pe lemne, la sisteme care folosesc energia solară sau deşeurile vegetale. Finanţarea se acordă prin Programul „Casa Verde“, ce se desfăşoară, la nivel judeţean, prin Agenţia pentru Protecţia Mediului Sălaj.

Telverde pentru pârât profesori

Telverde pentru pârât profesori

Candidaţii de la bacalaureat sau părinţii acestora îi pot reclama la Ministerul Educaţiei pe profesorii care pretind sume de bani în schimbul unor note mai mari. Ei au la dispoziţie în acest sens un telefon gratuit: 0800 801 100.

Sălajul este până mâine sub trei avertizări

Sălajul este până mâine sub trei avertizări

După ce meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru judeţul Sălaj, valabilă până mâine la 21.00, hidrologii au venit, şi ei, nu cu una, ci cu două avertizări: una cod galben de inundaţii şi una de cod portocaliu. Ambele avertizări sunt valabile până mâine la ora 16.00. Avertizarea cod portocaliu de inundaţii vizează bazinele  râurilor Almaş, Agrij şi Crasna.

Zalăul sub furia apelor

Zalăul sub furia apelor

Valea Zalăului a ieşit aseară din albie, inundând toată zona centrală a oraşului şi Bulevardul Mihai Viteazul. Zeci de subsoluri inundate, magazine şi sedii de firme pline de apă, maşini luate pe sus, oameni speriaţi, izolaţi în birouri. Este bilanţul provizoriu al furtunii fără precedent în istoria recentă a Zalălui, care a paralizat aseară mare parte din oraş.

Imaginează-ţi cum decurgeau întâlnirile periodice ale Asociaţiei Consiliilor Judeţene. Veneau oamenii la Centru, cei porecliţi baroni locali, şi dezbăteau oficial ce era de dezbătut oficial, iar seara, care pe unde unde erau cazaţi, în team-buildinguri informale, încingeau beute cumplite şi discuţii crâncene despre adevăratele lor probleme.

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

acum 2 zile · comentarii (5)

Săptămâna trecută a fost ocazia pentru relansarea unor conflicte locale, unele mai vechi, altele proaspăt apărute, care ameninţă să relanseze dispute puternice şi escaladări globale cu impact major asupra Europei. Iar toate aceste seminţe de zâzanie apar din rivalităţi mărunte sau din ambiţii mari, din motive simbolice, cu profund impact emoţional sau din raţiuni înguste, materiale şi gânduri de mărire ale unor actori mai mari sau mai mici.

acum 2 zile · comentarii (10)

Să nu ne amăgim. Actuala perioadă de creştere economică s-ar putea încheia mult mai rapid decât ne-am dori cu toţii. Semnalele îngrijorătoare de pe pieţele asiatice, dar în special din China, ne arată că boom-ul global ce a influenţat în bine inclusiv economia românească după criza de acum 7-8 ani, se poate încheia.

acum 3 zile · comentarii (5)

Procedura de „impeachment“, demiterea Preşedintelui este prevăzută în Constituţia SUA, pentru cazuri de „trădare, mită, sau alte infracţiuni şi delicte grave“ ( „...Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors.“ — U.S. Constitution, Article II, section 4) şi se desfăşoară în două etape principale.

acum 2 zile · comentarii (29)

Secolul al XX-lea a rămas cunoscut, din păcate, şi ca secolul ideologiilor. Acestea au avut destulă forţă pentru a determina milioane de cogeneraţionali să trăiască o reverie atât de iraţională, încât omul nu a mai fost în stare să recunoască un alt om, iar individul a fost deposedat de acea calitate fără de care libertatea devine sclavie: demnitatea umană.

acum 3 zile · comentarii (29)

Undeva, la o aruncătură de băţ murdar de Dunărea dată în seama bălăriilor şi prea departe de munţii spre care se tîrăşte o şosea strîmtorată de cîrciumi şi mall-uri, lăbărţat ca o balegă supraetajată de beton, fără alt rost decît îngrămădirea isterică a 2 milioane de oameni care îl umplu de peturi şi scuipat,

acum 3 zile · comentarii (63)

Ce mă intrigă la pelerinajul de la Iaşi nu este numărul impresionat de participanţi, ci motivele pentru care oamenii aleargă la biserică. Când administraţia bisericii încurajează în mod intenţionat ritualurile în defavoarea unor tratamente psihiatrice sau psihoterapeutice pentru unele afecţiuni psihice este o problemă gravă.

acum 3 zile · comentarii (127)

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 4 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 4 zile · comentarii (159)

Am fost şi sunt uluit în faţa superficialităţii şi indolenţei autorităţilor în a se adresa viitorului. Proiectele pe termen lung sunt scoase din uz. Totul se face de pe o zi pe alta, fără a ridica întrebări în privinţa viitorului. Aşa se face că toate ne iau prin surprindere: zăpezi, inundaţii, incendii etc.

acum 3 zile · comentarii (3)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 5 zile · comentarii (8)
Postari Recente