Bugete de criză pentru concedii

Bugete de criză pentru concedii

Constrânşi de salariile mai mici ori chiar de pierderea locului de muncă, tot mai mulţi oameni din Zalău şi-au luat anul acesta gândul de la concediuCei care nu sunt dispuşi să renunţe la concediu în ciuda dificultăţilor financiare aleg, totuşi, variante mai ieftine ori aleargă după oferte „last minute“ sau după promoţii.

Sălaj: 41 de profesori de geografie pe un post

Sălaj: 41 de profesori de geografie pe un post

Candidaţii pentru titularizare în învăţământ au atins anul acesta cifre record în Sălaj, aproape 600 de candidaţi pe cele 100 de posturi disponibile. Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat între profesorii de geografie, apoi pentru psihopedagogia specială, dar nu puţini au fost şi candidaţii la religie ortodoxă.

Sălăjenii afectaţi de inundaţii, buni de plată

Sălăjenii afectaţi de inundaţii, buni de plată

După potop, colacul de salvare pentru pagubele produse îl reprezintă poliţa de asigurare, pe care prea puţini o au. Sălăjenii afectaţi de inundaţii vor fi despăgubiţi, cel mai probabil, dacă au asigurare pe locuinţele, culturile sau bunurile atinse de potop, deoarece se prevestesc slabe speranţe dinspre bugetele autorităţilor.

Bolnavii din Zalău se tratează la farmacie

Bolnavii din Zalău se tratează la farmacie

Pentru pacienţii din Zalău, de multe ori e mai rapid şi mai comod să se ducă direct la farmacie, fără a mai trece pe la doctor. Decât să se programeze la medicul de familie sau la specialist, bolnavii din Zalău cu afecţiuni ce nu sunt, în aparenţă, grave, preferă să se adreseze farmacistului ori să-şi decidă singuri tratamentul.

Profesorii întorc placa: dau Guvernul în judecată

Profesorii întorc placa: dau Guvernul în judecată

Cu toate că, potrivit Codului Muncii, profesorii ar fi trebuit să-şi primească salariile aferente lunilor de vacanţă cu cinci zile înainte de intrarea în concediu, adică cel târziu prin 10 iunie, în nicio şcoală din judeţ nu s-au plătit aceste salarii. Profesorii, care se bazau pe aceste salarii pentru a putea pleca în concedii ori pentru a face investiţii în locuinţe, ameninţă să dea Guvernul în judecată pentru a-şi recu

Sălaj: Prins la furat cosmetice

Sălaj: Prins la furat cosmetice

Un tânăr de 29 de ani din comuna Mal s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de angajaţii Kaufland din Zalău în timp ce încerca să fure produse cosmetice.  Bărbatul a fost dat pe mâna poliţiei de responsabilii cu paza ai supermarketului.

72 de firme din Sălaj sancţionate de ITM

72 de firme din Sălaj sancţionate de ITM

Inspectorii în muncă au controlat în cursul lunii iunie 138 de agenţi comerciali din Sălaj. În urma verificărilor, 72 dintre ei s-au ales cu amenzi în valoare totală de 86 mii lei vechi. Mai bine de jumătate din sumă a fost acordată pentru muncă "la negru".

Jumătate din Sălaj se „debarasează“ în weekend

Jumătate din Sălaj se „debarasează“ în weekend

27 de comune şi trei oraşe din judeţ sunt incluse, vineri şi sâmbătă, în traseul organizaţiilor colective de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, care vor colecta la acest sfârşit de săptămână aparate vechi de la populaţie, în cadrul unei noi ediţii a campaniei Marea Debarasare.

Imaginează-ţi cum decurgeau întâlnirile periodice ale Asociaţiei Consiliilor Judeţene. Veneau oamenii la Centru, cei porecliţi baroni locali, şi dezbăteau oficial ce era de dezbătut oficial, iar seara, care pe unde unde erau cazaţi, în team-buildinguri informale, încingeau beute cumplite şi discuţii crâncene despre adevăratele lor probleme.

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

acum 2 zile · comentarii (5)

Săptămâna trecută a fost ocazia pentru relansarea unor conflicte locale, unele mai vechi, altele proaspăt apărute, care ameninţă să relanseze dispute puternice şi escaladări globale cu impact major asupra Europei. Iar toate aceste seminţe de zâzanie apar din rivalităţi mărunte sau din ambiţii mari, din motive simbolice, cu profund impact emoţional sau din raţiuni înguste, materiale şi gânduri de mărire ale unor actori mai mari sau mai mici.

acum 2 zile · comentarii (10)

Să nu ne amăgim. Actuala perioadă de creştere economică s-ar putea încheia mult mai rapid decât ne-am dori cu toţii. Semnalele îngrijorătoare de pe pieţele asiatice, dar în special din China, ne arată că boom-ul global ce a influenţat în bine inclusiv economia românească după criza de acum 7-8 ani, se poate încheia.

acum 3 zile · comentarii (5)

Procedura de „impeachment“, demiterea Preşedintelui este prevăzută în Constituţia SUA, pentru cazuri de „trădare, mită, sau alte infracţiuni şi delicte grave“ ( „...Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors.“ — U.S. Constitution, Article II, section 4) şi se desfăşoară în două etape principale.

acum 2 zile · comentarii (29)

Secolul al XX-lea a rămas cunoscut, din păcate, şi ca secolul ideologiilor. Acestea au avut destulă forţă pentru a determina milioane de cogeneraţionali să trăiască o reverie atât de iraţională, încât omul nu a mai fost în stare să recunoască un alt om, iar individul a fost deposedat de acea calitate fără de care libertatea devine sclavie: demnitatea umană.

acum 3 zile · comentarii (29)

Undeva, la o aruncătură de băţ murdar de Dunărea dată în seama bălăriilor şi prea departe de munţii spre care se tîrăşte o şosea strîmtorată de cîrciumi şi mall-uri, lăbărţat ca o balegă supraetajată de beton, fără alt rost decît îngrămădirea isterică a 2 milioane de oameni care îl umplu de peturi şi scuipat,

acum 3 zile · comentarii (63)

Ce mă intrigă la pelerinajul de la Iaşi nu este numărul impresionat de participanţi, ci motivele pentru care oamenii aleargă la biserică. Când administraţia bisericii încurajează în mod intenţionat ritualurile în defavoarea unor tratamente psihiatrice sau psihoterapeutice pentru unele afecţiuni psihice este o problemă gravă.

acum 3 zile · comentarii (127)

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 4 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 4 zile · comentarii (159)

Am fost şi sunt uluit în faţa superficialităţii şi indolenţei autorităţilor în a se adresa viitorului. Proiectele pe termen lung sunt scoase din uz. Totul se face de pe o zi pe alta, fără a ridica întrebări în privinţa viitorului. Aşa se face că toate ne iau prin surprindere: zăpezi, inundaţii, incendii etc.

acum 3 zile · comentarii (3)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 5 zile · comentarii (8)
Postari Recente