Cel mai tânăr primar din Sălaj îşi dă demisia

Cel mai tânăr primar din Sălaj îşi dă demisia

Decizia primarului vine după doi ani de mandat în care Borzan susţine că a încercat să facă ordine în administraţia publică locală din Românaşi. Tânărul edil, de numai 30 de ani,  a reuşit să-şi atragă şi antipatia rromilor din comună, după ce a verificat „la sânge” dosarele de ajutor social, numărul acestora fiind redus de la 145 (în 2008) la numai 45, în prezent.

Sălaj: Intervenţii cu maşini de epocă

Sălaj: Intervenţii cu maşini de epocă

În garajele pompierilor din Sălaj sunt 24 maşini de intervenţie, dar  mai mult de jumătate dintre ele au peste 20 de ani. „Veterena“ are 36 de ani.Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) aşteaptă noile dotări obţinute prin Programul Operaţional Regional. Cel nouă maşini promise vor ajunge la pompieri, cel mai probabil, anul viitor.

Armata împinge ANL-urile din Zalău în zona industrială

Armata împinge ANL-urile din Zalău în zona industrială

Terenul din poligonul militar din Dâmbu Morii, pe care Primăria Zalău vrea să construiască blocuri ANL, a fost mutat de Ministerul Apărării până în gardul CET-ului. Primăria spune că măsura creşte foarte mult costurile cu asigurarea utilităţilor şi expune populaţia la poluarea din zona industrială.

Încă o tranşă de vouchere „Rabla“ pentru sălăjeni

Încă o tranşă de vouchere „Rabla“ pentru sălăjeni

Posesorii de rable se pot duce de astăzi să şi le caseze la colectorii de autovehicule uzate din judeţ, care au primit ieri încă o tranşă de vouchere. În Sălaj sunt patru colectori autorizaţi pentru Programul „Rabla“: REMAT, Balti Dob, Mivas Trans Corporation din Zalău şi Vanbarex SRL din Sărmăşag.

Marea concediere din judeţul Sălaj: agenţii de pază

Marea concediere din judeţul Sălaj: agenţii de pază

În judeţ sunt în prezent 335 de agenţi de pază şi ordine. În mai puţin de 40 de zile, mai bine de jumătate dintre ei, adică 179, vor trebui puşi pe liber.Pe vremuri de criză, când numărul infracţiunilor este în creştere, autorităţile locale şi judeţene au decis să reducă numărul de agenţi de pază şi ordine aflaţi în subordinea lor.

Zoro din Sălaj prins la furat

Zoro din Sălaj prins la furat

Zoro „de Jibou” nu este un justiţiar, ci un hoţ de poşete, care a ajuns ieri pe mâinile poliţiştilor. Doi bărbaţi din oraşul „de pe Someş”, printre care şi Zoro V., au fost prinşi de agenţii Poliţiei Orăşeneşti după ce furaseră două genţi, cu bani şi acte, din casa unei femei.

Recentul incident dramatic de la Metrou, în care o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine de o femeie bolnavă psihic, redeschide o temă de discuţie care a fost evitată sistematic şi cinic în ultimii ani: soarta oamenilor atinşi iremediabil de nebunie, pe care familiile nu au capacitatea financiară şi fizică, dar nici pregătirea medicală, pentru a-i ţine sub control.

acum 4 zile · comentarii (52)

Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

acum 4 zile · comentarii (2)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 5 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 5 zile · comentarii (17)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 5 zile · comentarii (6)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 5 zile · comentarii (41)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 6 zile · comentarii (101)

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 5 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 5 zile · comentarii (3)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 5 zile · comentarii (8)
Postari Recente