Reducerile de paturi lovesc spitalele publice sălăjene

Reducerile de paturi lovesc spitalele publice sălăjene

Din şase unităţi, una singură a scăpat cu structura integră. În spitalele publice din judeţ se vor reduce 190 de paturi din totalul de 1.353, a anunţat ieri Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. Dacă în unele unităţi sanitare reducerea merge până la 50 de procente, Spitalul Orăşenesc din Jibou rămâne cu aceeaşi structură ca şi până acum. Dar în termen de un an după aparţia actelor normative ca

Farmaciile din Sălaj, fără fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate până în iulie

Farmaciile din Sălaj, fără fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate până în iulie

Farmaciile din judeţ au epuizat până vineri banii de reţete alocaţi pentru tot anul. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Claudiu Bârsan, spune că o rectificare bugetară se întrevede abia pentru luna iulie. Bolnavii de cancer şi celelalte categorii de pacienţi cuprinşi în programele naţionale de sănătate nu vor fi afectaţi, cel puţin deocamdată, de lipsa fondurilor.

Vandali minori, prinşi de comunitarii zălăuani

Vandali minori, prinşi de comunitarii zălăuani

Patru minori au fost surprinşi duminică noaptea de poliţiştii comunitari în timp ce deteriorau un chioşc de ziare din centrul Zalăului. Comunitarii au constatat că tinerii mai vandalizaseră un stâlpişor ornamental din zona centrală a Zalăului şi un suport de ziare.

Sălaj: A murit la două zile după ce a absolvit liceul

Sălaj: A murit la două zile după ce a absolvit liceul

Vladiana Ciocan, o adolescentă de 18 ani din comuna Băiuţ, judeţul Maramureş, şi-a găsit sfârşitul în apele învolburate ale Someşului.Tragedia a avut loc în apropierea comunei sălăjene Surduc, la confluenţa Văii Gârboului cu Someşul. Vladiana a fost luată de curenţii puternici de apă şi n-a mai putut fi salvată. Astăzi, la aproape 24 de ore de la dispariţie, trupul ei a fost găsit la trei kilometri de locul în care s-a

Caii cu anemie au fost eliminaţi în Sălaj

Caii cu anemie au fost eliminaţi în Sălaj

Cele 423 de cabaline bolnave de anemie infecţioasă identificate de către DSVSA Sălaj au fost scoase din efective, iar proprietarii îşi vor primi banii cel târziu săptămâna viitoare, a declarat directorul instituţiei. În luna februarie existau în evidenţe circa 590 de cai bolnavi, restul animalelor nefiind găsite în momentul derulării acţiunii de scoatere din gospodării. 

Sălaj: Şase medici amendaţi pentru concedii

Sălaj: Şase medici amendaţi pentru concedii

Şase medici din Sălaj au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cu câte 5.000 de lei pentru lipsa documentelor prevăzute de noile reglementări privind acordarea concediilor medicale, intrate în vigoare luna trecută. După medicii prescriptori, la control le vine, acum, rândul pacienţilor aflaţi în concediu medical, care în perioada următoare vor fi verificaţi la domiciliu.

Aniversare: 10 ani de „Acasă”, în Zalău

Aniversare: 10 ani de „Acasă”, în Zalău

Una dintre organizaţiile neguvernamentale şi non-profit cele mai prezente în comunitate, Fundaţia româno-olandeză „Acasă” a sărbătorit 10 ani de existenţă. Organizaţia prestează servicii medicale şi sociale pentru sălăjeni, dar şi pentru persoane din alte colţuri ale ţării.

Sala media a bibiliotecii din Zalău se mută

Sala media a bibiliotecii din Zalău se mută

Începând de luni, secţia media a bibliotecii judeţene nu se va mai găsi pe Strada Unirii (în clădirea cantinei „Meseş”), ci în sediul central al instituţiei. Acolo se mai găsesc sala de lectură şi sala destinată activităţilor pentru tineri (la mansardă).

Ministrul Borbely vine la Zalău

Ministrul Borbely vine la Zalău

Încă un ministru al cabinetului Boc (al patrulea în cursul lui 2010) vizitează judeţul nostru. László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor va participa mâine şi la  „festivalul verde” organizat în comuna Pericei.

Şi-a dedicat întreaga viaţa educării copiilor orfani şi luptei pentru păstrarea şcolii româneşti din Transnistria, sub presiunea constantă a autorităţilor de la Tiraspol, care de 25 ani duc o luptă crâncenă pentru închiderea celor 8 şcoli cu predare în limba română din Transnistria.

acum 21 ore · comentarii (2)

Francezii i-au dat toate cheile împărăţiei lui Emmanuel Macron, tînărul lor preşedinte. Acest excepţional capital politic naţional îi sporeşte lui Macron forţa de lider european. Iar Franţa atacă sever directiva referitoare la muncitorii detaşaţi. 30.000 de români lucrează în Franţa ca muncitori temporari.

Nu este exgerată afirmaţia din titlu. Într-o lume agitată şi complicată, în faţa oportunităţilor deschise de recunoaşterea internaţională a rolului României în context regional şi european, drumul pe care va merge ţara în următoarele luni şi în următorii ani devine extrem de important.

acum 2 zile · comentarii (38)

La 22 iunie 1941 a început Operaţiunea „Barbarossa“, care merită reamintită pentru ca această punere în mişcare, spre est, a maşinii de război naziste să nu se repete, în sens opus, prin acţiunea maşinii de război răsăritene, sub pretextul că federaţia estică este înconjurată, deşi la nivelul Cartierului General al NATO se ştie că Rusia se pregăteşte de război, oficial de apărare.

acum 2 zile · comentarii (123)

Aş sta în bancă, lipit umăr la umăr şi îngrămădit până la sufocare cu marxistul cel mai marxist şi cu conservatorul care a făcut 28 de copii, pentru că el crede că prezervativul e unealta diavolului, iar avortul e o crimă. Aş face asta dacă cei doi ar înţelege că politica responsabilă în România de astăzi este despre modernizarea acestei ţări şi nu despre dreapta sau despre stânga.

acum 3 zile · comentarii (39)

Pe lângă zânzania muştelor roşii de a sta în vârful rahatului guvernamental, România, ca ţară, s-a făcut încă odată de râsul lumii. Politica-i mai grea decât carnea de porc, face victime tot timpul. A căzut guvernul, vom avea un nou guvern, dar cu aceeaşi păpuşari în spate. Firesc, opinia publică se întreabă dacă vom avea premier şi miniştri noi mai buni decât predecesorii. Să facă ceva şi pentru ţară şi cetăţenii ei.

acum 3 zile · comentarii (3)

N-am mai citit de ceva vreme liniştită acasă la mine, ca omul, pe pat sau pe un fotoliu, atentă doar la ce se întâmplă în carte. Mereu apare câte ceva, mereu trebuie să mă întrerup pentru că-mi amintesc ce ar mai fi de făcut, aşa că am ajuns să citesc mai bine când sunt în tramvai, în drum spre lucru, de exemplu. Prind uneori dimineaţa chiar şi 40 de minute bune de citit în aglomeraţie, când, culmea, mă pot concentra cel mai bine.

acum 3 zile · comentarii (4)

Ceea ce luni seara părea a fi o mare victorie a UDMR s-a răsturnat peste noapte într-un mare eşec. UDMR a profitat de criza lui Liviu Dragnea şi a forţat linia roşie, linia sensibilă între români şi unguri. Strategiile politice ale UDMR-ului se dovedesc a fi greşeli cu repetiţie, pe care unii ori nu le văd, ori nu vor să le vadă. Cine are interes să le repete?

acum 3 zile · comentarii (239)
Postari Recente