Sălaj: Urmărit naţional prins la domiciliu

Sălaj: Urmărit naţional prins la domiciliu

Poliţiştii din comuna Lozna au reuşit să prindă un urmărit naţional, condamnat recent la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie. P. Narcis - Cornel, în vârstă de 33 ani, se afla la domiciliul său din localitatea Valea Loznei. Acum se află în arestul IPJ.

Sălaj: „Supliment” de arest pentru „Lotul hoţilor de motorină” din Jibou

Sălaj: „Supliment” de arest pentru „Lotul hoţilor de motorină” din Jibou

Tribunalul Sălaj a decis astăzi să prelungească cu 28 de zile mandatul de arestare preventivă a lotului celor nouă poliţişti TF şi angajaţi CFR arestaţi la începutul lunii sub acuzaţia de furt de combustibil, delapidare, dare şi luare de mită. Cu 15 zile a fost prelungit şi mandatul celor doi mecanici arestaţi în 16 iunie, care se vor prezenta din nou în faţa instanţei deodată cu ceilalţi nouă acuzaţi.

Sălajul, dominat de femei

Sălajul, dominat de femei

Populaţia Sălajului este în scădere. Potrivit statisticilor, la 1 ianuarie 2010 erau 241.417 locuitori, cu 0,2 la sută mai puţini faţă de anul trecut. Ca pondere, supremaţia este deţinută de femei şi de persoanele care locuiesc în mediul rural.

Sălaj: Pârâu ieşit din matcă

Sălaj: Pârâu ieşit din matcă

Avertizările meteo s-au adeverit. Precipitaţiile abundente căzute duminică seara în Sălaj au cauzat inundaţii pe cursul Văii Crasnei. Pârâul Mărtăuţa a ieşit din matcă, acoperind drumul judeţean 108 G între Crasna şi Vârşolţ. Astăzi drumul a fost deschis circulaţiei.

Jandarmii sălăjeni, primii pe ţară la volei

Jandarmii sălăjeni, primii pe ţară la volei

Echipa de volei a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj este pentru al doilea an consecutiv campioană. Sextetul antrenat de Mircea Abraham a avut de trecut de 15 echipe din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Meciul decisiv a avut loc zilele trecute la Slatina.

Zeci de sălăjeni, prinşi că luau ilegal bani de la stat

Zeci de sălăjeni, prinşi că luau ilegal bani de la stat

41 de beneficiari ai venitului minim garantat au rămas fără ajutorul social de la stat după ce comisiile constituite la nivel de judeţ au găsit nereguli în dosarele lor. Verificări similare au loc, în această perioadă, şi la beneficiarii de indemnizaţii de handicap şi invaliditate, precum şi la pensionarii de boală.

România există datorită unor eroi. Eroi demni, repere de curaj, patriotism şi integritate. Eroi cu biografii care întrec şi cele mai spectaculoase scenarii de film. Eroi de care însă ştiu tot mai puţini români. Am susţinut mereu că vorbim prea puţin despre cei care ne fac sau ne-au făcut mândri în lumea întreagă.

Observ că a devenit o modă atacarea în scris ori în emisiuni de televiziune a filosofului Andrei Pleşu. Mai-mai să cred că este vorba despre un nou hobby sau despre o modalitate de a-ţi petrece, fără prea mari cheltuieli, concediul. De a-ţi dovedi ţie însuşi că eşti persoană importantă şi că, în fine, ţi-ai găsit un rost în viaţă.

ISIS a lovit din nou, necruţător şi sângeros. La câteva ore după atentat, Amaq News Agency, agenţia care de regulă difuzează mesajele teroriştilor islamişti în care apar revendicările atentatelor, i-a numit pe teroriştii de la Barcelona drept „Soldaţi ai Islamului“:

acum 2 zile · comentarii (26)

După ce a atacat virulent „corectitudinea politică“ într-un text pe care îl găsiţi mai jos, domnul Pleşu se plînge de „poluarea“ aerului pe care îl respirăm. Dualitatea unui astfel de comportament ar trebui să îl pună pe gânduri. Este însă posibil ca la vârsta dânsului să nu-şi mai amintească ce a scris fie şi cu doar câteva zile în urmă.

acum 2 zile · comentarii (0)

Românii sunt discriminaţi pe piaţa muncii din Uniunea Europeană. Am aplicat odată la peste 150 de job-uri din Franţa, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Irlanda, Elveţia, Portugalia, Polonia şi nimeni nu m-a contactat vreodată pentru vreun interviu. Ţin să menţionez că eram calificat pentru toate job-urile la care am aplicat, analizând atent descrierea poziţiei pe website-ul companiei înainte să aplic.

acum 3 zile · comentarii (3)

Intrăm oare în zona senzaţionalului cu orice preţ şi a ştirilor de tabloid? Tare mi-aş dori să fi fost cazul, atunci lucrurile erau simple şi cazul ar putea fi foarte repede închis ca făcând parte dintr-o simplă şi puerilă campanie de dezinformare.

acum 3 zile · comentarii (46)

Nimic despre corupţie, nimic despre birocraţie, nimic despre politicienii şi parlamentarii penali, nimic despre bătaia de joc şi umilinţa la adresa românilor cinstiţi, nimic despre inegalităţile sociale, nimic despre perspectiva tinerilor, nimic despre hoţia şi hoţii care guvernează România, nimic despre lipsa investiţiilor româneşti, nimic, nimic, nimic...

acum 3 zile · comentarii (18)

Geografia politică văzută de la Bruxelles e una aparte. Există o Vecinătate estică şi una sudică. Nordul şi Vestul n-au loc pe hartă*. La Est sunt şase ţări, iar la Sud – nouă, plus Autoritatea palestiniană**. E suficient să aruncăm o privire asupra actualităţii din cele două Vecinătăţi, ca să realizăm cât de complicată e viaţa din afara Europei. Iată cele mai importante noutăţi din ţările respective, ordonate alfabetic:

acum 4 zile · comentarii (10)

Înainte de a exista Festivalul, a fost Muzicianul. Complet, în aproape toate ipostazele posibile: compozitor, virtuoz al viorii, dirijor, profesor – strălucitor în toate – mai puţin muzicolog (deşi era un expert în muzica lui Bach) sau critic. Dar mai ales un motor al vieţii muzicale româneşti.

acum 3 zile · comentarii (0)

Drum de ţară e o expresie odihnitoare, dar o rostesc aici cu înţelesul de „brand de ţară”, adică acea etichetă prin care căutăm, uneori cu destulă patimă, să surprindem o trăsătură esenţială a stirpei din care ne tragem, cu spaima probabil de a nu ne dilua de tot printre străini. Aşadar, am străbătut ţara de la est la vest.

acum 3 zile · comentarii (8)

Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

acum 4 zile · comentarii (79)

Referendumul pentru familie arată ca o boală de laborator. Un savant nebun s-a uitat la noi, ne-a analizat şi a decis că nu merită să ne radieze la rinichi, la ficaţi sau la plămâni. Subtil, ne-a dat o mâncărime pe care unii o consideră marginală sau prea lipsită de sens ca să o bage în seamă. „Trece de la sine“ e formula naivului care ajunge la doctor prea târziu şi care nu va înţelege niciodată cum ar putea să moară de la o banală iritaţie.

acum 3 zile · comentarii (80)

Încă o dovadă că ministrul Toader este „prizonierul” coaliţiei de guvernare. Acceptă să-şi terfelească numele şi renumele doar pentru a face pe plac premierului şi şefilor coaliţiei PSD-ALDE. Văzând că pe Codruţa Kovesi nu au cum s-o mazilească, şefii coaliţiei au decis să-l execute pe Procurorul General, Augustin Lazăr, care, în mintea lor, nu se bucură de o susţinere internă şi externă comparabilă cu a dnei Kovesi.

acum 4 zile · comentarii (29)
Postari Recente