165 de case sub ape la Chieşd

165 de case sub ape la Chieşd

O ploaie de numai 20 de minute a provocat pagube însemnate în comuna Chieşd, aversele provocând inundarea a peste 165 de locuinţe, dar şi a şcolii şi grădiniţei din sat. De asemenea, 1,5 kilometri de drum judeţean şi 15,5 kilometri de uliţe au fost spălate de ape, 6 kilometri de uliţe şi 65 de hectare de păşuni şi fâneţe afectate, iar 160 fântâni au fost colmatate.

Alcoolicii Sălajului seacă bugetul spitalului

Alcoolicii Sălajului seacă bugetul spitalului

Internarea unui alcoolic în spital costă, la Zalău, peste 1.600 de lei, sumă suportată din fondul de asigurări de sănătate. Anul acesta au fost internaţi 124 de alcoolici, ce au costat, numai cu o singură internare fiecare, peste 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi).

Sălaj: Băncile ţin cu dinţii de comisioanele abuzive

Sălaj: Băncile ţin cu dinţii de comisioanele abuzive

Sălăjenii îşi cunosc bine drepturile, mai ales când e vorba de dat bani. Speranţa de a plăti comisioane mai mici după intrarea în vigoare a Ordonanţei privind contractele de credit pentru consumatori s-a năruit în momentul în care au dat nas în nas cu bancherii. Soluţia salvatoare: Protecţia Consumatorilor.

Sălaj: Asistenţa socială acordată de parohii, la raport

Sălaj: Asistenţa socială acordată de parohii, la raport

Administraţia judeţeană finanţează serviciile de asistenţă socială acordate de serviciile acreditate de pe lângă parohii.  Lucrătorii sociali acordă servicii de îngrijire pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi şi copii în situaţie de risc. Consilierii judeţeni au lărgit cercul de beneficiari cu tinerii cu Sindrom Down.

Festival de criză la Jibou

Festival de criză la Jibou

„Someş, cântecele tale“ aduce anul acesta la Jibou numai artişti din România şi Ungaria, faţă de ediţiile anterioare când festivalul reunea ansambluri folcorice din mai multe ţări europene, inclusiv din Franţa. De vină este criza, spun organizatorii.

Disponibilizaţii păgubaşi de la Cuprom

Disponibilizaţii păgubaşi de la Cuprom

Fără loc de muncă, fără salarii compensatorii, disponibilizaţii de la Cuprom aşteaptă măcar puţinul de la Fondul de Garantare a Salariilor. Cele 80 de persoane disponibilizate anul trecut de la producătorul de sârmă de cupru nu şi-au luat nici până astăzi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Recentul incident dramatic de la Metrou, în care o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine de o femeie bolnavă psihic, redeschide o temă de discuţie care a fost evitată sistematic şi cinic în ultimii ani: soarta oamenilor atinşi iremediabil de nebunie, pe care familiile nu au capacitatea financiară şi fizică, dar nici pregătirea medicală, pentru a-i ţine sub control.

acum 2 zile · comentarii (52)

Eroismul lui don Quijote şi ridicolul lui provin din faptul că-şi ignoră vârsta. Toate celelalte inadecvări sunt doar detaliile picante ale acestei supreme superbii… Dacă don Quijote ar fi avut până în treizeci de ani – nu cincizeci! – nici anacronismul idealului cavaleresc, nici amăgitoarea poveste de dragoste „platonică” – nu ar fi fost îndeajuns pentru a-l face unic.

acum 2 zile · comentarii (2)

România are cea mai ridicată rată de lipsuri materiale şi sociale din Uniunea Europeană: aprox. 50% din populaţia României trăieşte în sărăcie, extrem de mult în comparaţie cu 16% cât este media europeană. Statistica a fost publicată astăzi de Eurostat. De când a venit la guvernare anul trecut, PSD a luat o serie de măsuri care adâncesc problemele sociale ale majorităţii sărace, în loc să le rezolve.

acum 3 zile · comentarii (35)

În aceste zile, România se pregăteşte să îşi ia adio de la unul dintre cei mai importanţi şefi de stat pe care i-a avut: Majestatea Sa Regele Mihai I, ultimul rege al României şi, totodată, ultimul şef de stat român din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial care era în viaţă. Majestatea Sa a atins un record mondial, prin sărbătorirea, în 2017, a 90 de ani de la urcarea sa pe tron.

acum 3 zile · comentarii (17)

La anul 1890 se înălţa în Bucureşti Foişorul de Foc. Era cea mai înaltă construcţie din Bucureşti. Permitea pompierilor să vadă din foişor unde anume izbucnea vreun foc în capitală şi să intervină de îndată. Dacă urcăm zilele acestea într-un foişor imaginar, nu al Bucureştiului, ci al vieţii publice din România, vedem cu uşurinţă cum flăcările au izbucnit pretutindeni şi cuprind treptat orice zonă de bun simţ şi integritate în funcţiile publice.

acum 3 zile · comentarii (5)

Germenii alunecării lumii spre conflict se manifestă la toate nivelurile. Nu vorbim aici despre cea mai probabilă zonă de confruntare, chiar cu elemente nucleare, în Asia de Sud-Est şi respectiv Coreea de Nord, ci chiar despre punctele de stabilitate şi pace din Europa de Est şi Orientul Mijlociu.

acum 3 zile · comentarii (41)

E, oare, anonimatul cel mai crîncen de preferat nimbului veşted de deasupra marilor defăimaţi şi izgoniţi ai istoriei? Cine îşi pune o asemenea întrebare a cîntărit, în gînd, pietrele funerare aşezate, deopotrivă, la căpătîiul necunoscuţilor şi al regilor descoronaţi. Şi le-a găsit la fel de cenuşii. Abia apoi putem vorbi de Regele Mihai. Sincer, dacă avem curajul.

acum 4 zile · comentarii (100)

Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

acum 3 zile · comentarii (11)

După cum se ştie, la o întâlnire ţinută în temeiul Regulamentului Chatham House, oricine vine la discuţie este liber să folosească informaţiile dobândite în schimbul de opinii, dar nu are voie să dezvăluie cine a făcut vreun comentariu. O asemenea întrunire, care a fost supusă Chatham House Rule, a avut loc la Statul Major al Apărării.

acum 3 zile · comentarii (3)

În sfârşit, Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a decis să ceară României ca până în 15 ianuarie 2018 să prezinte informaţii în legătură cu modificările la legile justiţiei, care să fie analizate la reuniunea GRECO din martie. GRECO a decis să efectueze evaluări urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din România.

acum 3 zile · comentarii (8)
Postari Recente