Sălaj: „Mai mulţi tânţari ca-n Deltă!”

Sălaj: „Mai mulţi tânţari ca-n Deltă!”

Foarte mulţi locuitori din Zalău se plâng de faptul că, în ultima perioadă, mai ales după ploile de la sfârşitul lunii iunie, nici plasele de la geamuri nu-i mai apără de ţânţari. Reprezentanţii firmei care face dezinsecţia afirmă că nu e suficient un tratament o dată la trei luni, ci unul la 30 de zile şi că după inundaţii trebuia făcută imediat o acţiune de amploare. Primăria zice că n-a fost timp favorabil. 

Sălaj: Sens giratoriu lângă Scala

Sălaj: Sens giratoriu lângă Scala

Deocamdată, sensul giratoriu este unul provizoriu şi a fost amenajat din parapeţi de plastic. Dacă poliţiştii de la Rutieră vor considera că iniţiativa celor de la Primărie este benefică pentru fluidizarea traficului, în zonă va fi construit un sens giratoriu din beton.

Zalăul în „Caiete Silvane”

Zalăul în „Caiete Silvane”

Cititorii pot găsi în noul număr al „Caietelor Silvane” articole cu caracter preponderent istoric care fac referire la istoria Zalăului, încă din preistorie şi până astăzi. Pe lângă aceste materiale, amatorii de poezie pot lectura poemele scrise de eleve de la Coelgiul Naţional Silvania.

Apărătorii mediului din Sălaj merg în şomaj

Apărătorii mediului din Sălaj merg în şomaj

Ministerul Mediului a anunţat disponibilizări în rândul silvicultorilor şi ai angajaţilor de la Ape şi Protecţia Mediului. Potrivit ministrului Laszlo Borbely vor fi desfiinţate, la nivel naţional, 2.439 de posturi. În Sălaj ar fi vorba, teoretic, doar de câteva zeci de posturi, cele mai multe la Romsilva. În practică, se pare că vor fi şi mai puţine.

Concurs pe lacul de la Vârşolţ

Concurs pe lacul de la Vârşolţ

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Sălaj organizează în acest weekend finala Campionatului Naţional de Pescuit Staţionar, Divizia B, pe lacul de la Vârşolţ. Ocupanţii primelor 15 locuri vor ajunge  vor ajunge în finala Diviziei A.

Cele mai proaste străzi din Zalău

Cele mai proaste străzi din Zalău

„Adevărul de Seară“ a realizat, cu ajutorul taximetriştilor, un top al celor mai distruse străzi din municipiu. Clasamentul realizat nu este unul care să epuizeze acest subiect şi a fost întocmit după un tur al oraşului şi în urma discuţiilor cu cinci taximetrişti din Zalău, aleşi la întâmplare.

Sălaj: Strivit sub un mal de pământ

Sălaj: Strivit sub un mal de pământ

Un bărbat de 30 de ani din Mal, comuna Sâg, a fost prins sub un mal de pământ, în timp ce încărca o căruţă cu nisip. Victima, care prezenta multiple leziuni costale şi toracice,  a fost tranportată de urgenţă la spitalul din Zalău, unde va mai rămâne cîteva zile sub supravegherea medicilor.

Safari cu canoe pe Someş în Sălaj

Safari cu canoe pe Someş în Sălaj

Dependenţii de adrenalină au acum posibilitatea să pornească într-un River Safari, chiar în judeţul Sălaj. Dincolo de aventură, îndrăzneţii vor putea învăţa să tragă cu arcul sau cu puşca şi să viziteze peşterile, rezervaţiile geologice şi ruinele unor castele din judeţ.

Imaginează-ţi cum decurgeau întâlnirile periodice ale Asociaţiei Consiliilor Judeţene. Veneau oamenii la Centru, cei porecliţi baroni locali, şi dezbăteau oficial ce era de dezbătut oficial, iar seara, care pe unde unde erau cazaţi, în team-buildinguri informale, încingeau beute cumplite şi discuţii crâncene despre adevăratele lor probleme.

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

Săptămâna trecută a fost ocazia pentru relansarea unor conflicte locale, unele mai vechi, altele proaspăt apărute, care ameninţă să relanseze dispute puternice şi escaladări globale cu impact major asupra Europei. Iar toate aceste seminţe de zâzanie apar din rivalităţi mărunte sau din ambiţii mari, din motive simbolice, cu profund impact emoţional sau din raţiuni înguste, materiale şi gânduri de mărire ale unor actori mai mari sau mai mici.

Să nu ne amăgim. Actuala perioadă de creştere economică s-ar putea încheia mult mai rapid decât ne-am dori cu toţii. Semnalele îngrijorătoare de pe pieţele asiatice, dar în special din China, ne arată că boom-ul global ce a influenţat în bine inclusiv economia românească după criza de acum 7-8 ani, se poate încheia.

acum 2 zile · comentarii (5)

Procedura de „impeachment“, demiterea Preşedintelui este prevăzută în Constituţia SUA, pentru cazuri de „trădare, mită, sau alte infracţiuni şi delicte grave“ ( „...Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors.“ — U.S. Constitution, Article II, section 4) şi se desfăşoară în două etape principale.

acum 2 zile · comentarii (29)

Secolul al XX-lea a rămas cunoscut, din păcate, şi ca secolul ideologiilor. Acestea au avut destulă forţă pentru a determina milioane de cogeneraţionali să trăiască o reverie atât de iraţională, încât omul nu a mai fost în stare să recunoască un alt om, iar individul a fost deposedat de acea calitate fără de care libertatea devine sclavie: demnitatea umană.

acum 2 zile · comentarii (29)

Undeva, la o aruncătură de băţ murdar de Dunărea dată în seama bălăriilor şi prea departe de munţii spre care se tîrăşte o şosea strîmtorată de cîrciumi şi mall-uri, lăbărţat ca o balegă supraetajată de beton, fără alt rost decît îngrămădirea isterică a 2 milioane de oameni care îl umplu de peturi şi scuipat,

acum 2 zile · comentarii (63)

Ce mă intrigă la pelerinajul de la Iaşi nu este numărul impresionat de participanţi, ci motivele pentru care oamenii aleargă la biserică. Când administraţia bisericii încurajează în mod intenţionat ritualurile în defavoarea unor tratamente psihiatrice sau psihoterapeutice pentru unele afecţiuni psihice este o problemă gravă.

acum 3 zile · comentarii (126)

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 3 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 3 zile · comentarii (159)

Am fost şi sunt uluit în faţa superficialităţii şi indolenţei autorităţilor în a se adresa viitorului. Proiectele pe termen lung sunt scoase din uz. Totul se face de pe o zi pe alta, fără a ridica întrebări în privinţa viitorului. Aşa se face că toate ne iau prin surprindere: zăpezi, inundaţii, incendii etc.

acum 3 zile · comentarii (3)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 4 zile · comentarii (8)
Postari Recente