Opt persoane au ajuns după gratii în dosarul păcănelelor măsluite. Ultima a fost arestată duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane ce făceau parte de reţeaua ce se ocupa cu modificarea softului aparatelor de tip slot machine, destructurată zilele trecute de procurorii DIICOT Sălaj cu sprijinul poliţiştilor din mai multe judeţe din ţară au ajuns sâmbătă şi duminică în spatele gratiilor.

Primii au ajuns în arestul IPJ Sălaj Radu Ciascai, Claudiu Coman, Remus Paneş, Paul Covaci, Alexandru Gâlgău, Kiczel Robert şi Ionuţ Crişan, arestaţi preventive sâmbătă dimineaţa, la capătul unei şedinţe de judecată ce s-a întins pe durata a mai bine de şase ore. Duminică dimineaţa, în arest a ajuns şi Stelian Danco, aflat, se pare, în străinătate în momentul percheziţiilor şi al arestărilor.


Reamintim că gruparea specializată în fraude informatice şi spălare de bani a fost destructurată în urma unui flagrant  şi a 96 de percheziţii efectuate joi, 29 octombrie, de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj cu sprijinul poliţiştilor din mai multe judeţe. Potrivit DIICOT, o parte dintre membrii reţelei modificau pagina principală a softului în funcţie de care aparatul de jocuri electronice calcula algoritmul care setează procentul de câştig raportat la sumele de bani introduse în aparat şi înregistrate de contorul mecanic. Ca urmare, aparatele de jocuri de noroc nu mai eliberau sumele de bani, conform algoritmului softului original, clienţilor care joacă la aceste aparate, ci membrilor grupului infracţional organizat. De asemenea, s-a reţinut faptul că membrii grupului au obţinut  sume mari de bani, care erau scoşi din evidenţa contabilă prin modificarea paginii electronice şi implicit, a contorului mecanic care evidenţiază sumele de bani intrate şi ieşite din aparat.


Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 25,830 de kg. de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare şi laptopuri, 40 memory-stick-uri precum şi un seif în care se se găsesc încă câteva sute de mii de euro. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 5.000.000 de euro.


Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Cluj-Napoca, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Hunedoara, Oradea, Satu Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, poliţişti de frontieră, specialişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Pe aceeaşi temă:

Sume uriaşe şi zeci de kilograme de aur confiscate de la membrii unei grupări care a făcut avere furând din banii amatorilor de păcănele şi fentând statul. Cum funcţiona înşelătoria


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite