Drapelul României, arborat greşit la Congresul UDMR. Prefectul de Sălaj: „A fost o eroare a organizatorilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii celui de-al XIII-lea congres al UDRM, eveniment desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Zalău, au arborat tricolorul fără să respecte prevederile Legii drapelului.

Pe Sala Sporturilor "Gheorghe Tadici" din municipiul Zalău, clădire care a găzduit Congresul UDMR, organizatorii au arborat patru drapele: cel al Uniunii Europene, al partidului, al Ungariei şi al României, în ordinea menţionată şi fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Legea nr.75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice - drapelul României prevede, la articolul 8: "În situaţia în care o dată cu drapelul României se arborează şi unul sau mai multe drapele de stat străine, drapelul României se arborează astfel: când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va aşeza în stânga, privind drapelele din faţă; când drapelul României se arborează alături de mai multe drapele de stat străine şi numărul drapelelor este impar, drapelul României se va aşeza în mijloc. Dacă numărul drapelelor este par, drapelul României va fi aşezat în stânga drapelului împreună cu care ocupă centrul, privind drapelele din faţă".

La Zalău, steagul ţării noastre a fost arborat după cel al Uniunii Europene, al UDMR şi al Ungariei, fiind astfel primul din dreapta, şi nu primul din stânga, conform Legii drapelului.

Contactat, prefectul Sălajului, Florin Florian, a confirmat că ordinea drapelelor nu a fost una legală, simbolul naţional trebuind să fie aşezat primul. "Am adus la cunoştinţa organizatorilor evenimentul această eroare şi mi-au transmis că a fost vorba despre o greşeală", a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Acesta a precizat că nu se nu impun sancţiuni, de vreme ce neregula constatată nu reprezintă contravenţie.

Vă mai recomandăm:

Kelemen Hunor, la Congresul UDMR: „Sperăm că UDMR va fi un factor politic important şi în continuare“ FOTO VIDEO

Delegaţii UDMR se întâlnesc la Zalău pentru a modifica statutul partidului

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite