UPDATE Defecţiune majoră la conducta de aducţiune a Zalăului. Locuitorii mai multor străzi din municipiu rămân fără apă şi miercuri

UPDATE Defecţiune majoră la conducta de aducţiune a Zalăului. Locuitorii mai multor străzi din municipiu rămân fără apă şi miercuri

Conducta de oţel are o vechime pe peste 25 de ani FOTO Adevărul

Cei peste 50.000 de locuitori ai municipiului Zalău au rămas fără apă, după ce conducta de aducţiune de la Vârşolţ a cedat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 23.00 Cu excepţia câtorva zone din oraş, în toate celelalte a fost reluată furnizarea apei potabile. Potrivit oficialilor Companiei de Apă Zalău, nu vor avea apă la robinete până miercuri seara locuitorii din cartierul Ortelec, de pe străzile Cetinei - zona alimentată de hidrofor, Andrei Mureşanu, George Coşbuc, Turturelelor, Margaretelor, precum şi cei din zona cunoscută sub numele de “Coada lacului”, în special imobilele situate în zonele mai înalte.

UPDATE ORA 17.30 Echipele de intervenţie ale Companiei de Apă au reuşit să remedieze avaria după aproape şapte ore. Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Zalău, susţine că pierderile întregistrate în tot acest timp sunt de câteva sute de metri cubi de apă.

"Din fericire, remedierea defecţiunii ne permite să reluăm furnizarea apei potabile către consumatori. În acest moment ne ocupăm de reumplerea rezervoarelor de acumulare ale oraşului", a precizat Zaharia, care a dat asigurări că apa va curge din nou la robinetele abonaţilor cel târziu în această noapte.
 

UPDATE ORA 16.20 Din cauza avariei produse la conducte de aducţiune Vîrşolţ-Zalău, Compania de Apă "Someş" a anunţat că va sista furnizarea apei potabile şi miercuri, 9 august. Măsura îi afectează pe consumatorii din municipiul Zalau şi comunele Hereclean, Bocşa, Crişeni, Mirşid. "Ne cerem scuze clienţilor din Sălaj pentru disconfortul produs de acest incident. Angajaţii Companiei de Apă lucrează pentru a repara această avarie în cel mai scurt timp", a precizat Marcel Zaharia, directorul general al Sucursalei Zalău.

Reprezentanţii Companiei vor anunţa consumatorii prin intermediul mass-media locală ora probabilă de reluare a alimentării cu apă potabilă, precum şi în cazul unor eventuale prelungiri ale sistării apei.

UPDATE ORA 15.20 Oficialii Companiei de Apă anunţă, într-un comunicat de presă, că apa potabilă va fi sistată marţi, 8 august, pentru consumatorii alimentaţi din rezervorul Brădet - cartierele Brădet, Stadion, străzile Gheorghe Doja, B.P. Haşdeu, Corneliu Coposu, Lacului, Pârâului, Cascadei, Tipografilor, Kossuth, Mihai Eminescu, Vânătorilor, precum şi pentru cei alimentaţi din rezerva Ortelec - cartierele Ortelec şi Sărmaş, străzile Porolissum, Maxim Gorki, A. Mureşanu, Traian, George Coşbuc, cartierele Dumbrava I şi Dumbrava II.

"În funcţie de complexitatea avariei, este posibil ca furnizarea apei să fie sistată şi în celelalte zone ale municipiului", se mai arată în comunicatul amintit.

ŞTIRE INIŢIALĂ

O defecţiune majoră a conductei de aducţiune a apei de la Vârşolţ, produsă în urmă cu câteva ore, ar putea lăsa un oraş întreg fără apă. Potrivit reprezentanţilor Companiei de Apă "Someş" Sălaj, avaria este una de proporţii, apa inundând un cămin de vane. "Deocamdată nu ştim natura defectului, intervenţia noastră fiind îngreunată de debitul foarte mare al apei. În încercarea de a goli căminul am solicitat sprijinul celor de la Inspectoratulul pentru Situaţii de Urgenţă care au venit cu motopompe să ne ajute", ne-a declarat Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Zalău.

În tot acest timp, consumatorii sunt alimentaţi din rezervoarele de acumulare ale oraşului, însă Zaharia nu exclude ca zălăuanii să rămână fără apă: "Dacă nu reuşim să remediem defecţiunea în timp util, vor rămâne fără apă, într-o primă fază, locuitorii din zona Ortelec şi din cartierele Brădet şi Stadion, apoi şi ceilalţi. Avaria fiind una foarte mare, nu putem estima cât timp ne va lua să o remediem sau pentru ce perioadă consumatorii vor rămâne fără apă", a punctat reprezentantul Companiei.

Cu o lungime de 18,5 km, diametru de un metru şi o vechime de 25 de ani, conducta de aducţiune a apei de la Vârşolţ este din oţel, din cauza stării avansate de degradare a cedat de mai multe ori de-a lungul anilor. Înlocuirea acesteia a fost cuprinsă într-un amplu proiect de reabilitare şi modernizare al Companiei, lucrările fiind estimate a se derula în cursul anului viitor.

Mai puteţi citi:

De-ale lui Dorel. Un şofer pe excavator a lăsat centrul Zalăului fără apă

Conducta ce alimentează Zalăul cu apă a cedat din nou! “Gheizer” în mijlocul câmpului

 
citeste totul despre: