Vaslui: „Impozitul pe bonuri ne scade vânzările“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi patroni se gândesc să renunţe la acordarea bonurilor de masă angajaţilor după 1 iulie, pentru a reduce costurile.

Şefii Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete din România consideră că impozitarea cu 16% a tichetelor de masă, de la 1 iulie, va duce la scăderea încasărilor la bugetul de stat şi la creşterea şomajului. Direct afectate de această impozitare vor fi şi magazinele care acceptă bonuri de masă ca modalitate de plată. Încasările acestora se vor reduce cu cel puţin 10%.

Vor renunţa la unele alimente

„Tichetele de masă reprezintă 10% din încasările supermarketului nostru. Odată cu impozitarea lor, multe dintre companii nu vor mai oferi angajaţilor astfel de tichete. Cu siguranţă, de la 1 iulie, acest procent de 10% din rulajul total va dispărea. Impozitarea ne va afecta vânzările“, a declarat Daniela Borşie, şefă de magazin la un supermarket din Vaslui.

Aceasta este convinsă că puterea de cumpărare a oamenilor va scădea. Cei mai mulţi vasluieni folosesc tichetele pentru alimente de bază, precum zahăr, făină, ulei. „Cea mai mare parte a salariului era păstrată pentru achitarea ratelor şi a facturilor. Oamenii nu vor mai avea bani pentru alimente“, a adăugat Borşie.

Un sondaj realizat de compania de cercetare GfK România în aprilie 2010, citat de APET, arată că, în cazul impozitării tichetelor, 53% din companii şi-au exprimat intenţia de a nu mai acorda salariaţilor bonuri.

Acelaşi lucru îl cred şi vasluienii care primesc lunar tichete de masă. „Dacă de la 1 iulie se impozitează, cu siguranţă nu vom mai primi. Aceste bonuri nu reprezentau nişte sume mari de bani, însă erau o sursă suplimentară de venit. Nu ştiu cum ne vom descurca fără ele. Este una dintre cele mai aberante măsuri luate de actualul Guvern“, crede Ioana Popa, o vasluiancă de 40 de ani.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite