Un elev de liceu a leşinat în timpul orei de religie. Profesorul prezenta un film explicit despre „industria avorturilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video din filmul documentar "The Silent Scream", prezentat la ora de religie FOTO Youtube.com
Captură video din filmul documentar "The Silent Scream", prezentat la ora de religie FOTO Youtube.com

Un elev de la Liceul „Emil Racoviţă” din Vaslui a ajuns, miercuri, 24 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la ora de religie. Profesorul a prezentat un film despre întreruperea de sarcină, intitulat „Strigătul mut”.

Incidentul a avut loc în timpul unei ore desfăşurate la clasa a XI-a de profesorul Gabi Vrânceanu. În timpul vizionării imaginilor, un băiat a acuzat stări de rău. Şi-a cerut permisiunea de a merge la baie, iar în momentul când a ajuns pe hol s-a prăbuşit, leşinând. 

La faţa locului, a ajuns un echipaj de la Ambulanţă care a acordat primele îngrijiri, ulterior elevul în vârstă de 17 ani fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Potrivit conducerii liceului vasluian, filmul difuzat de profesorul de religie este unul permis, fiind prezentat de acelaşi profesor şi la o altă instituţie de învăţământ unde predă ore de religie.

 „Elevul s-a simţit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanţă. Ulterior, elevul s-a întors la şcoală, i s-a oferit consiliere psihologică şi a fost trimis acasă. Pe domnul profesor l-am întrebat care a fost motivaţia pentru a prezenta acest film şi a spus invocat faptul ca anul trecut în Vaslui au fost 250 avorturi la fete cu vârste cuprinse între 14-17 ani”, a declarat directorul Liceului „Emil Racoviţă” din Vaslui, Daniel Hulubei.

Situaţia profesorului Gabi Vrânceanu, cel care a prezentat imaginile video despre avort, urmează să fie discutată în cadrul comisiei de disciplină, care a fost deja convocată la nivelul liceului. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a demarat verificări în acest caz. 

”În momentul de faţă nu ştim dacă acest film era în concordanţă cu programa şcolară. Urmează ca inspectorul de specialitate să meargă la liceu şi să vizioneze imaginile. Inspectorul de religie va stabili dacă imaginile respective puteau sau nu fi prezentate elevilor”, a declarat pentru ”Adevărul”, Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului şcolar Judeţean Vaslui. 

Filmul care i-a produs adolescentului reacţia severă se numeşte "The Silent Scream" ("Strigătul mut") şi este un manifest împotriva avortului. Documentarul este postat pe Youtube, în varianta subtitrată în română, pe contul Asociaţiei PRO VITA Bucureşti. Filmuleţul surprinde imagini explicite despre efectuarea unui avort începând cu minutul 10.

Conducerea Liceului Emil Racoviţă a precizat că elevii nu au surprins imaginile explicite, filmul fiind întrerupt după minutul 5, când elevului de 17 ani i s-a făcut rău.

Profesorul care a prezentat imaginile copiilor susţine că lecţia a fost una educativă şi nicidecum şocantă.
”A fost o lecţie educativă, din care copiii au ce învăţa. Nu am făcut nimic deplasat. Îi priveşte la modul serios. Copilului i s-a făcut rău pentru că este o persoană mai sensibilă. Nu sunt filme de groază, ţine strict de umanitate. E prima dată când s-a întâmplat aşa ceva, filmul a fost vizionat de sute de copii, pentru că este educativ”, a declarat profesorul Gabi Vrânceanu. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite