Scene revoltătoare la Vaslui: medic bătut de nepotul unei paciente. Femeia a murit după o dietă cu bicarbonat şi lămâie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia de 49 de ani a murit la spitalul din Vaslui
Femeia de 49 de ani a murit la spitalul din Vaslui

Un medic anestezist din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost agresat în timp ce lua masa într-un restaurant din oraş de nepotul unei foste paciente.

Incidentul a avut loc pe 13 noiembrie, în restaurantul Aroma din Vaslui, unde medicul Anca Melinte lua masa împreună cu o colegă. În acelaşi local, la o masă alăturată, se afla şi un tânăr, fiul surorii femeii de 49 de ani, care a decedat recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în urma unei diete cu bicarbonat şi lămâie. 

În momentul în care a văzut pe medicul Anca Melinte, tânărul s-a apropiat de ea şi a început să o lovească cu palmele, reporşându-i că i-a omorât mătuşa. Martorii au intervenit imediat, iar agresorul a fost evacuat din local.

”La Poliţia municipiului Vaslui a fost înaintată o plângere, în care medicul a sesizat faptul că în timp ce se afla în restaurant a fost lovită de un tânăr. Poliţiştii efectuează cercetări şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Colegii medicului agresat: ”Este revoltător!”

Agresiunea asupra medicului anestezist a stârnit revoltă printre cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

”Suntem total revoltaţi de un astfel de comportament. Medicul Anca Melinte nici măcar nu a fost medicul curant al pacientei, ci unul dintre cei care a efectuat gărzi cât timp pacienta s-a aflat pe secţia ATI. Putem înţelege suferinţa familiei, dar un astfel de comportament este inacceptabil. Este revoltător! Dacă o persoană îşi permite să agreseze un medic într-un loc public, ne întrebăm ce se poate întâmpla când medicul se întoarce acasă seara şi intră in scara blocului. Să ajungem să ne temem pentru siguranţa noastră este mult prea mult. Cadrele medicale au făcut tot ce a fost posibil pentru salvarea acestei paciente, s-a manifestat multă înţelegere pentru aparţinători, dar pe tot parcursul spitalizării s-a lucrat sub presiunea familiei, o relaţie tensionată ca şi cum s-ar fi lucrat cu toporul de-asupra capului”, a declarat pentru ”Adevărul” managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder. 

Ancheta procurorilor

Elena Popa, în vârstă de 49 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pe 16 septembrie cu dureri abdominale severe care au apărut în timp ce urma o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat de sodiu. Ulterior, în timpul unei intervenţii chirurgicale la care a fost supusă, medicii au descoperit că pacienta avea colonul perforat. După trei săptămâni de la internare, femeia a murit în condiţii suspecte.

Familia pacientei a înaintat plângeri la toate forurile acuzând medicii care au tratat-o. Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a deschis o anchetă în acest caz, dar deocamdată medicii legişti nu stabilit care au fost cauzele decesului. 

”Din cercetările efectuate în cauză rezultă că Popa Elena a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui la data de 16.09.2017 cu diagnosticul Peritonită generalizată prin perforaţie de colon transvers şi a decedat la data de 06.10.2017. În urma decesului a fost efectuată autopsia medico-legală la data de 06.10.2017 însă până în prezent la dosarul cauzei nu a fost înaintat raportul medico-legal”, a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Oana Magdalena Gurguţă.

Te-ar putea interesa şi:

Răsturnare de situaţie după 9 ani: Raluca Stroescu nu ar fi murit de epuizare. Părinţii tinerei spun că autopsia a scos la iveală faptul că fata lor suferea de diabet

Mărturia unui tânăr din Cluj operat la degetul greşit de un chirurg renumit: „În prima fază, medicul a dat vina pe mine

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite