Profesoară din Vaslui bătută cu o ţeavă de calorifer peste picioare de un elev de clasa a VI-a care a luat nota 4 la teză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Todireşti
Şcoala Todireşti

O profesoară de limba română din judeţul Vaslui a fost atacată în plină stradă şi lovită cu o ţeavă de calorifer peste picioare de un elev de clasa a VI-a, care primise nota 4 la teză.

Cazul s-a înregistrat în localitatea vasluiană Todireşti, luni seara, în apropierea şcolii situate în centrul comunei, în jurul orei 18.45. 

Anca Antip (29 de ani), profesor de limba română la şcoala Todireşti, ieşise de la ore şi se îndrepta spre casă. La un moment dat, profesoara a fost atacată de un băiat care purta o haină cu gluga trasă pe cap, care a început să o lovească cu o ţeavă peste picioare. 

Speriată, profesoara s-a refugiat în sediul primăriei Todireşti, situată în apropierea şcolii. Mai mulţi martori alertaţi de ţipetele tinerei au ieşit să o apere, agresorul părăsind zona în fugă. Poliţiştii au ridicat de la locul agresiunii ţeava cu care a fost lovită profesoara.

”Am fost sesizaţi la numărul de urgenţă 112 de o tânără de 29 de ani, din comuna Todireşti, care a reclamat faptul că a fost lovită de un elev al şcolii din localitate. A fost înregistrată plângerea, femeia urmează a fi audiată în perioada imediat următoare”, a precizat Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

”O profesoară foarte bună”

Cazul, unul fără precendent pentru învăţământul vasluian, a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, care au anunţat că va solicita sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, pentru că elevul care a agresat profesoara de limbă română de la Todireşti este unul cu grave probleme de comportament.

”Incidentul a avut loc în afara unităţii de învăţământ, însă situaţia este inacceptabilă şi extrem de gravă. Din câte am fost informaţi, elevul are grave probleme de comportament, este un copil-problemă, motiv pentru care vom sesiza şi Protecţia Copilului. Domnişoara profesoară este un cadru didactic foarte bun, am avut ocazia să o asist la o inspecţie de curând. Este foarte bine pregătită, are doctorat, este foarte implicată în activitatea didactică. Este absolut regretabil ceea ce i s-a întâmplat”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Un elev-problemă

Minorul care a agresat-o pe tânăra profesoară  are 12 ani şi este elev în clasa a VI-a. Provine dintr-o familie cu o situaţie materială foarte bună, familia acestuia deţinând o stână cu peste 1.000 de oi de rasă.Copiii de la şcoală, dar şi mulţi dintre părinţi susţin că băiatul a devenit o adevărată spaimă printre colegi. ”Scuipă profesorii, îi bate pe colegi. Băiatul meu a fost în clasă cu el, însă anul trecut l-am transferat la şcoala din Negreşti, din cauza lui. Îi strică şi pe ceilalţi copii, pentru că încep şi alţii să se ia după el”, ne-a declarat mama unui fost coleg de-al elevului- agresor.

Reporterii ”Adevărul” au încercat să obţină un punct de vedere de la conducerea şcolii din Todireşti despre acest caz. Miercuri, 14 decembrie, directorul şcolii, Petronela Lipşă, nu se afla în unitate, iar colegii acesteia ne-au asigurat că pe parcursul zilei nu mai poate fi de găsit.

Reacţia şcolii

Contactată telefonic, Petronela Lipşă a precizat că la nivelul şcolii s-a declanşat o anchetă în acest caz. Paradoxal, deşi reprezentanţii Poliţiei şi ai Inspectoratului Şcolar l-au indicat pe elevul agresor, directorul şcolii afirmă că nu se ştie cine a lovit-o pe profesoara de limba română.

”Deocamdată nu ştim despre cine este vorba. La nivelul şcolii s-a declanşat o anchetă. Peste două zile vă putem comunica un punct de vedere. Dacă se va constata că este acel elev, întradevăr este un copil problemă. Noi am colaborat foarte bine cu familia lui, în special cu mama care a venit la şcoală ori de câte ori i s-a solicitat”, a declarat directorul Şcolii ”Gheorghe Cioată” Todireşti, Petronela Lipşă.

Cât despre agresiunea comisă asupra unui profesor, directorul unităţii de învăţământ a admis că este ”o situaţie inacceptabilă”. ”Nici nu ne-am gândit că din cauza unei note luate la teză se poate ajunge la aşa ceva”,a completat Petronela Lipşă. Aceasta a invocat că reprezentanţii şcolii au sesizat şi Protecţia Copilului despre acest caz, însă informaţia nu a fost confirmată de reprezentanţii DGASPC Vaslui. Contactată de ”Adevărul”, profesoara Anca Antip a precizat că va oferi un punct de vedere pe parcursul zilei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite