Preşedintele executiv de la FC Vaslui a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Iftime a fost acuzat de evaziune fiscală FOTO:adevarul
Dragoş Iftime a fost acuzat de evaziune fiscală FOTO:adevarul

Dragoş Iftime, preşedintele executiv al echipei FC Vaslui, a fost condamnat, astăzi, la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, el fiind acuzat că a prejudiciat statul cu suma de 500.000 de euro.

Fostul deputat din partea Partidului Demcrat Liberal a fost găsit vinovat de comiterea mai multor infracţiuni: asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, aderare la grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală. Alături de el, au fost condamnaţi la închisoare cu executare tatăl său, cumnatul dar şi alţi trei indivizi din comuna ieşeană Grajduri, cu care ar fi derulat afacerile ilegale.

Deputatul Dragoş Iftime a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorii DIICOT Iaşi, alături de tatăl său, Ionel Iftime, şi de Ionuţ Iftime Atofanei, directorul comercial al firmei familiei deputatului, Koket SA, sub acuzaţia de infracţiuni de crimă organizată.

Potrivit DIICOT Iaşi, cei trei „s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operaţiuni comerciale fictive cu (...) reprezentanţi ai Black Company (Grajduri, judeţul Iaşi), societate care în fapt nu avea nicio activitate reală. Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfet încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de operaţiuni fictive“,  menţionează procurorii în rechizitoriu.

Aceştia mai menţionează că grupul infracţional era coordonat chiar de Dragoş Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridică la 500.000 de euro.

Metoda, susţin procurorii, era foarte simplă. Chitanţele şi facturile în alb cumpărate de la firma din Grajduri erau completate ulterior de reprezentanţii Koket SRL, „pentru a justifica în contabilitate intrările de animale de la persoanele juridice, cu toate că acestea proveneau de la persoane fizice, şi a-şi crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat“, au mai scris procurorii DIICOT în actul de acuzare.

Sentinţa nu este un definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile. 

Citeşte şi:

Evaziune fiscală de 500.000 de euro în „contul“ unui deputat

Oamenii care conduc acum clubul FC Vaslui sunt certaţi cu legea. Cui i-a lăsat Porumboiu moştenire echipa

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite