Parc auto de lux la Poliţia de Frontieră

Parc auto de lux la Poliţia de Frontieră

Un autovehicul furat şi uitat de proprietari poate fi cumpărat de norocoşi cu un „discount“ de până la 75%. Poliţiştii de frontieră se uită cu invidie la maşinile scumpe care zac în ograda proprie. 26 de autoturisme sunt adăpostite în parcul auto al instituţiei. 

S-au deschis terasele la Silver Mall

S-au deschis terasele la Silver Mall

Cele trei terase din cadrul centrului comercial Silver Mall şi-au deschis porţile pentru clienţi. Astfel, începând cu ora 10.00 dimineaţa şi până târziu în noapte, amatorii de distracţii îşi pot petrece timpul liber pe terasa restaurantului La boem, la pizzeria Er Manno sau la terasa High Class.

Bârlădenii dau startul Zilelor Culturale

Bârlădenii dau startul Zilelor Culturale

Zilele Culturale ale Bârladului încep sâmbătă cu un spectacol la care sunt invitaţi trupa Direcţia 5, Alex şi Ansamblul Folcloric „Balada“. Festivitatea de deschidere a Zilelor Culturale ale Bârladului va începe mâine, la ora 19.30, în Piaţa Civică „Al.I. Cuza“, cu un spectacol de zile mari.

Spitalul Judeţean, lagăr pentru TBC-işti

Spitalul Judeţean, lagăr pentru TBC-işti

Cei 800 de vasluieni care trec în fiecare an pragul instituţiei sunt trataţi cu gândaci, pereţi scorojiţi şi duşumele mucegăite. Băile comune, paturile din fier şi o sală de mese ieşită din uz întregesc tabloul unui spital care încalcă toate normele UE.

Topul celor mai bogaţi aleşi din Vaslui

Topul celor mai  bogaţi aleşi din Vaslui

Cei mai mulţi dintre şefii Consiliului Judeţean, ai Primăriei, dar şi parlamentari se laudă cu averi de invidiat. Maşini de lux, apartamente, zeci de hectare de teren şi acţiuni la firme de top sunt doar câteva dintre avuţiile celor plătiţi din bani publici.

Au trecut câteva săptămâni, fără ca ecourile, în general nefavorabile, să se fi stins cu totul, de când peste o sută de membri ai Academiei Române au semnat o scrisoare redactată de doi colegi ai lor (şi ai mei), în care se protesta în cea mai clară limbă de lemn ceauşistă contra înstrăinării bunurilor ţării, nu de către guvernele, indiferent de culoare politică de după 1989, ci de către diverşi investitori străini din companii internaţionale.

acum 6 zile · comentarii (130)

Observ că tot mai multă lume reuşeşte să se certe pe Facebook, aşa cum nu s-ar fi certat în cadrul vreunei comunicări tete-a-tete. Certuri de la fleacuri, de la vorbe spuse în pripă, de la neînţelegeri mărunte. Certuri din cauza unui schimb de replici de rutină şi dintr-o răbufnire de emoţii, care, odată scrise, îşi produc efectul toxic.

acum 9 zile · comentarii (8)

Indivizi care ne decid destinele în prezent, precum Tudorel Toader, Florin Iordache, Sorin Grindeanu sau Liviu Dragnea, vin în prelungirea directă a tipului de lider creat şi întreţinut de comunism (Dincă, Bobu, Manea Mănescu, Ceauşescu însuşi): frustraţi şi plini de complexe, al căror resentiment să poată fi asmuţit de sistem, când e nevoie, asupra inamicului de clasă. În prezent, în 2017, asupra Justiţiei independente.

acum 9 zile · comentarii (22)

La ora la care citiţi acest material, a fost dată publicităţii cea mai recentă ediţie a „Statisticilor penale anuale realizate de Consiliul Europei” (2015 Annual Penal Statistics, which include a survey on prison populations in Europe (SPACE I) and a survey on alternatives to pre-trial detention and community sanctions and measures (SPACE II).

acum 9 zile · comentarii (9)

Traversatul Clujului a devenit cu timpul o problemă majoră, iar autorităţile staţionează în găsirea de soluţii viabile. Oraşul e un prizonier al maşinilor. Aşa mi-a venit ideea unui experiment inedit: bicicletă vs pilot de raliuri pe un traseu care să lege un cartier clujean de un altul trecând prin centru. V-aţi prins, totul la o oră de vârf.

acum 9 zile · comentarii (3)

Shakespeare nu avea nici 30 de ani atunci când a scris Comedia erorilor, o piesă despre care mai toţi exegeţii spun că îşi află modelul evident în Menaechmi a lui Plaut. Scriere ce i-a oferit dramaturgului aflat încă în formare patternul unei teme clasice „pe care se pot înjgheba uşor diferite aventuri comice” (Haig Acterian).

acum 9 zile · comentarii (0)

Mânat de dorul de casă, cum se zicea odinioară când domnea legea nescrisă ca un blestem - datorie „casa părintească nu se vinde”, mi-am smuls din săptămâna bucureşteană, sugrumată moral de politicianismul cel mai veros, trei zile şi am rupt-o la fugă spre Râmnicul Vâlcii şi spre Hurezii Olteniei de sub munte şi am oftat uşurat ca de o raniţă întreagă de viaţă la porţile olarilor Slătioarei.

acum 6 zile · comentarii (2)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 2 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 2 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 2 ani · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 2 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 2 ani · comentarii (10)
Postari Recente