Ambulanţa Vaslui riscă să îşi închidă porţile

Ambulanţa Vaslui riscă să îşi închidă porţile

Conform ordonanţei de urgenţă 50/2010,  Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui este obligat să reducă cheltuielile cu bunuri şi servicii în cea de-a doua jumătate a acestui an în condiţiile în care datoriile către furnizorii de piese auto şi service-uri sunt de peste 500 de mii de lei.

(UPDATE) Autorităţile cercetează moartea fetiţei de 7 ani din Lingurari

(UPDATE) Autorităţile cercetează moartea fetiţei de 7 ani din Lingurari

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, au demarat, luni, o anchetă în cazul unei fetiţe în vârstă de 7 ani din localitatea Lingurari-Voineşti, judeţul Vaslui, după ce aceasta a decedat la un spital din Iaşi. Fetiţa a fost găsită de către mama ei inconştienţă şi a ajuns la spital în stare de comă.

Vaslui: Încă o minoră decedată

Vaslui: Încă o minoră decedată

O fetiţă de şapte ani din satul Lingurari a decedat în urma unei fracturi de baza de craniu. Ieri, la ora 17.39 un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui a fost solicitat să intervină în cazul unei minore de şapte ani, aflată în comă de grad 3.

21 de angajaţi ai Primăriei Vaslui, pensionaţi

21 de angajaţi ai Primăriei Vaslui, pensionaţi

21 de angajaţi ai Primăriei Vaslui s-au pensionat în cursul acestui an. Dintre aceştia, opt şi-au depus dosare de pensionare anticipată. Principalul motiv care stă la baza deciziei funcţionarilor publici îl constituie diminuarea salariilor. Angajaţii care au solicitat pensionarea anticipată sunt nemulţumiţi de reducerile salariale, care ar avea repercursiuni şi asupra pensiilor în cazul în care aceştia ar fi ales să se pensionez

De la 1 iulie tichetele de masă ale vasluienilor vor fi impozitate cu 16%

De la 1 iulie tichetele de masă ale vasluienilor vor fi impozitate cu 16%

Impozitarea tichetelor de masă cu 16% îi va determina pe mulţi dintre angajatorii vasluieni să nu mai acorde astfel de bonuri angajaţilor. Pe 22 iunie, Guvernul a aprobat Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Potrivit acesteia, tichetele de masă nu vor mai fi scutite de impozit, singurul avantaj pe care ele şi-l vor păstra va fi acela de scutire de la plata asigurărilor social

Vaslui: Aproximativ 4.000 de elevi dau proba la limba română

Vaslui: Aproximativ 4.000 de elevi dau proba la limba română

Mâine, 3.967 de elevi din judeţ susţin prima probă scrisă a bacalaureatului din acest an, cea de Limba şi Literatura Română. Pentru această probă, Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare a elaborat un număr de 10 subiecte. Extragerea numărului variantei pentru proba de Limba şi Literatura Română nu va avea un caracter public, aceasta fiind comunicată după ieşirea elevilor din sălile de examen.

Vaslui: Dosar penal pentru 3 şoferi prinşi beţi la volan

Vaslui: Dosar penal pentru 3 şoferi prinşi beţi la volan

Trei şoferi din judeţul Vaslui s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi de poliţişti beţi la volan. Adrian F., de 23 de ani, din municipiul Vaslui, a fost descoperit în noaptea de 26 spre 27 iunie conducând un autoturism pe strada Ştefan cel Mare, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. "Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost co

Vaslui: La spital, pentru că a vrut să evite un câine

Vaslui: La spital, pentru că a vrut să evite un câine

Un şofer din Huşi a ajuns la spital după ce a încercat să evite un câine. Accidentul a avut loc în noaptea de 25 spre 26 iunie, pe strada Calea Basarabiei din municipiul Huşi. Andrei R., de 22 de ani, se deplasa cu autoturismul pe carosabil când, la un moment dat, a încercat să evite un câine.

Ne-a anunţat că aşa va proceda, în urmă cu câteva zile: „PSD va avea o altă atitudine, nu va mai întoarce celălalt obraz"; "E o campanie împotriva mea şi a PSD. Vor să mă înlăture şi să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu ştiu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta că până acum. Nu vreau să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm, vrem să guvernăm".

acum 7 zile · comentarii (32)

Veşti îmbucurătoare pentru toţi cei interesaţi de prezentul, viitorul şi şansele de nobelizare ale literaturii noastre. Nu ne-a ieşit cu Cărtărescu, certitudinile lui Varujan Vosganian s-au dovedit nişte simple iluzii, însă lucrurile s-ar putea să dobândească o nouă turnură graţie contribuţiilor esenţiale datorate lui Sorin Ovidiu Vântu şi lui Dan Radu Ruşanu.

acum 8 zile · comentarii (13)

GHIVECI Regizorul Jon Watts şi armata lui de scenarişti încearcă să îngrămădească de toate în noul „Spider-Man: Homecoming“: film cu supereroi, film de acţiune, comedie delirantă şi teen movie (film cu adolescenţi, despre viaţa în colegiu). Culmea este că, în mare, le şi reuşeşte, filmul fiind, în orice caz, o comedie excelentă, dar şi o meditaţie despre ce mai înseamnă anarhismul în ziua de azi, când toţi avem o familie de întreţinut.

acum 8 zile · comentarii (0)

Problema vacccinării copiilor este una destul de gravă în România, dar nu este de nerezolvat. Pe de o parte, ţine de curentul de opinie al unor părinţi care se pronunţă împotriva vaccinării. Pe de altă parte, foarte important, ţine de cadrul organizatoric, de lipsa asigurării vaccinurilor, de lipsa profesionalismlui şi organizării sistemului de sănătate, care este bolnav cronic.

acum 8 zile · comentarii (4)

Într-o vreme în care programul televiziunilor - majoritar tabloidal şi la ştiri – sufocă orice tentativă mai răsărită a vreunui cămin cultural – nu e de mirare că până şi spiritul identitar al localităţilor devine şi mai firav decât al ţării întregi turmentată de pustiul întrebării caragialeşti: „Eu cu cine (mai) votez?“

acum 8 zile · comentarii (1)

Văd că se preocupă lumea ce are Dragnea cu Soros, cînd e încolţit tare de haita statului de drept. Marele baron local şi profitor al tranziţiei e uluit că după ce a supravieţuit atîtor anchete finalizate cu NUP şi a condus din umbră atîţia ani PSD, dînd jos la cea mai mică oportunitate şefi de partid care nu îi conveneau, ba a mai şi cîştigat alegerile, nu doar că nu poate fi premier, dar e vînat să fie băgat şi la puşcărie.

acum 9 zile · comentarii (1)

Opinia publică realizează abia în aceste zile cât este de cinică Legea salarizării unitare (Legea 153/2017). Dacă partidul ce a elaborat legea, cu surle şi trâmbiţe, cu promisiuni de majorări, ba chiar de dublări de venituri, este de un cinism absolut, nu la fel ne-am fi aşteptat de la restul decidenţilor (partide parlamentare, preşedinţie, organizaţii sindicale etc.).

acum 9 zile · comentarii (11)

Aseară au fost două teme de discuţii la emisiunea lui Mihai Gâdea: Soros şi Kovesi. Mihai Gâdea, care este implicat într-un proces de calomnie împotriva şefei DNA şi este şeful unui trust finanţat de un comunist şi securist notoriu aflat, în prezent, în puşcărie datorită DNA-ului.

acum 9 zile · comentarii (44)

Vineri încep la Budapesta Campionatele Mondiale de Nataţie. Este unul dintre cele patru mari evenimente sportive anuale de pe glob, cu premii totale de peste 5 milioane de euro. Va fi organizat a doua oară de un stat post-comunist, după Rusia acum doi ani, iar din reţeta succesului bineînţeles că nu au lipsit scandalurile. Federaţia Maghiară de Nataţie şi chiar Katinka Hosszu, cea mai bună înotătoare din lume, sunt la cote minime de încredere.

acum 9 zile · comentarii (2)

Serghei Şoighu, ministrul rus al Apărării, la începutul acestui an, venea cu un mesaj de forţă în logica declaraţiilor cele mai dure din perioada Războiului Rece, atunci când „cursa înarmării“ era, cum a devenit şi acum, primul dintre argumentele cu care URSS, ca şi Rusia de azi, încerca să-şi impună statutul de supraputere:

acum 9 zile · comentarii (108)

Toamna trecută, în timpul campaniei electorale, atunci când ne cerşeau voturile şi nu ştiau ce să mai facă, ce să ne mai promită ca să ne păcalească să li le dăm, mai-marii PSD au prezentat elaborarea şi adoptarea unei aşa-zise legi unice sau unitare a salarizării drept o prioritate absolută. Un act de justiţie socială.

acum 9 zile · comentarii (14)

Doamne Dumnezeule! Dacă banii mei de pensie au ajuns să fie vămuiţi de mâinile doamnei Lia Olguţa Vasilescu înseamnă că hazardul moral din ţara asta chiar a atins Everestul. Toate discuţiile astea despre Pilonul 2 mă duc cu gândul că este mai bine să sper să nu mai apuc anii bătrâneţii decât să ajung să ies în stradă la 33 de ani ca să-mi apăr cu dinţii viitoarea pensie.

acum 10 zile · comentarii (37)

GHIVECI Regizorul Jon Watts şi armata lui de scenarişti încearcă să îngrămădească de toate în noul „Spider-Man: Homecoming“: film cu supereroi, film de acţiune, comedie delirantă şi teen movie (film cu adolescenţi, despre viaţa în colegiu). Culmea este că, în mare, le şi reuşeşte, filmul fiind, în orice caz, o comedie excelentă, dar şi o meditaţie despre ce mai înseamnă anarhismul în ziua de azi, când toţi avem o familie de întreţinut.

acum 8 zile · comentarii (0)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 2 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 2 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 2 ani · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 2 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 2 ani · comentarii (10)
Postari Recente