Mărturia tulburătoare a elevei violate de şapte indivizi, în Vaslui: „M-au trântit în genunchi, m-au obligat să fac sex oral şi anal până mi-am pierdut cunoştinţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei şapte violatori: Boicu Ionuţ Bogdan, Burada Silviu, Burlacu Paul,Surleac Ioan,Bolboceanu Petrică, Rotaru Alin Dumitru, Avădanei Silviu.  FOTO: Simona Voicu
Cei şapte violatori: Boicu Ionuţ Bogdan, Burada Silviu, Burlacu Paul,Surleac Ioan,Bolboceanu Petrică, Rotaru Alin Dumitru, Avădanei Silviu.  FOTO: Simona Voicu

Mărturia elevei de 18 ani din Vaslui, batjocorită ore în şir de şapte tineri, este tulburătoare. Fata le-a mărturisit anchetatorilor, în detaliu, cum a fost acostată de Silviu Burada, unul dintre violatori, cum a fost umilită ore în şir, lăsată în pielea goală în mijlocul unui câmp şi forţată să le satisfacă toate poftele animalice. ”Adevărul” demarează de luni, 20 iulie, o campanie amplă în jurul cazului din Vaslui care a cutremurat România.

Să ţinem minte următoarele nume: Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani). Ei sunt cele şapte bestii din comuna vasluiană Văleni, care au violat ore în şir, până la leşin, o elevă de 18 ani.

„Am început să plâng, iar el a început să ţipe la mine. L-am rugat să mă ducă acasă, însă a spus că nu voi pleca de acolo până nu voi întreţine relaţii sexuale cu toţi”.

Acestea sunt cuvintele unui început de viaţă blestemată. Acestea sunt cuvintele unei tinere de 18 ani, din Vaslui, România anului 2014, care a înghiţit toate umilinţele şi suferinţele pe care un om nu şi le-ar putea imagina nici măcar într-un coşmar. 

Ceea ce urmează este o poveste îngrozitor de reală, decrisă în amănunt, în faţa anchetatorilor, de fata de doar 18 ani. O poveste despre viaţă şi umilinţă, despre teamă şi disperare, despre sex şi alcool, despre inconştienţă şi degradare. O poveste înfiorătoare trăită de fată şi ”scrisă” de cei şapte violatori. 

Nu s-au oprit nici după dezmăţul sexual

Cei şapte violatori nu s-au oprit până când ultimul dram al poftelor animalice ale lor nu le-a fost satisfăcut de adolescenta firavă care, din noiembrie 2014, atunci când s-a petrecut tragedia, nu şi-a mai revenit. Nu s-au oprit nici când fata i-a implorat disperată să o ducă acasă. Nici când fata şi-a pierdut cunoştinţa, de două ori, în timpul acelei orgii sexuale bolnave, acuzând-o că ”joacă teatru”. 

Nu s-au oprit nici când au turnat peste ea alcool, în mintea lor bolnavă aceasta fiind soluţia ca să o facă să îşi revină pentru a o viola încă o dată. Nu s-au oprit nicio secundă pe acel câmp blestemat din Vaslui nici când tânăra a plâns, îngrozită că nu are scăpare. Nu s-au oprit nici când fata a fost sunată de 60 de ori de părinţii ei, disperaţi că ea nu se mai întoarce de la şcoală. 

Halucinant pentru orice minte sănătoasă de om, cei şapte indivizi, judecaţi acum pentru viol şi lipsire de libertate, nu s-au oprit nici după acel episod oribil, în care şi-au demonstrat ”bărbăţia” în faţa unei tinere nevinovate. Lăsaţi în libertate în urma unor decizii absurde luate de judecătorii din judeţul care ocupă, de ani întregi, primul loc pe ţară în privinţa numărului de infracţiuni sexuale, cele şapte brute, alături de rudele şi cunoscuţii lor din Văleni au demarat o campanie agresivă de denigrare a fetei, sugerând că ea este ”o depravată”. La fel de halucinante sunt şi mărturiile celor mai mulţi localnici din Văleni, cea mai violentă comună din judeţul Vaslui, conform statisticilor. ”Adevărul” a prezentat joi un reportaj amplu din această localitate, în care violul unei femei este privit ca o ”greşeală a tinereţii”.

În tot acest tablou absurd şi bolnav, desprins dintr-o parte a României rămase parcă în Evul Mediu, cei şapte violatori, ”fotbaliştii comunei”, ”băieţii din familii de gospodari”, ”băieţii cuminţi ca nişte fete” sunt priviţi de mulţi dintre sătenii din Văleni ca nişte eroi. Puţini sunt cei care, acum, mai sunt de partea fetei, acolo unde o comunitate întreagă ar fi trebuit să îi fie alături. 

image


Şi, totuşi, fata din Vaslui, blamată de patea bolnavă a societăţii în care trăieşte, nu e singură. Sute de mesaje de încurajare au fost trimise către redacţia ”Adevărul”, după ce, luni la rând, jurnaliştii au prezentat în detaliu acest caz. La Vaslui, însă, în Văleni, nimic nu pare să se fi schimbat. Nicio mentalitate de om aparent normal. Niciun gând al celor şapte violatori, care se bucură de o libertate pe care nu o merită. 

”Adevărul” prezintă, astăzi, o parte din declaraţia dată de victimă în faţa anchetatorilor, urmând ca de luni, 20 iulie, ziarul nostru şi site-ul www.adevarul.ro să înceapă o campanie amplă în jurul acestui caz de o violenţă înfiorătoare, care a scandalizat România. O campanie de condamnare a faptei îngrozitoare, a celor şapte violatori responsabili de uciderea sufletească a tinerei. O campanie prin care, alături de cititori, să fim alături de tânăra traumatizată pe viaţă, lângă care, acum, puţini oameni se mai găsesc.


Transmiteţi-i un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte revoltătoare.

Ora blestemată 

Adolescenta din Muntenii de Sus, un sat situat la cinci kilometri de municipiul Vaslui, făcea naveta la un liceu din oraş, mergând la cursuri, asemenea celorlalţi copii din comună, cu autobuzul. Învăţa după-amiaza, iar seara pleca spre casă cu autobuzul de la ora 18.30. Niciodată familia nu s-a gândit că fetei i s-ar putea întâmpla ceva rău, mama acesteia, angajată la o instituţie publică din municipiul Vaslui, facând la rândul ei naveta de ani de zile.

Pe 10 noiembrie 2014, întâmplarea a făcut ca eleva să termine cursurile cu o oră mai devreme. A fost ora blestemată. Având de aşteptat în staţia de autobuz până la ora 18.30, s-a oprit pe o bancă din parcul situat chiar în faţa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. La un moment dat, în zonă a apărut Silviu Burada, tânărul din Văleni care se ştia cu adolescenta, fiind amici în trecut. Acesta era însoţit de Paul Burlacu. 

Aflând că merge la autobuzul de 18.30, Burada s-a oferit să o conducă el spre casă cu maşina, motivând că în acelaşi drum, comuna Văleni fiind învecinat cu Muntenii de Sus. Eleva a aceptat, fără să bănuiască vreo clipă că tânărul de 21 ani ar avea alte intenţii. În momentul în care a ajuns la Munteni şi a observat că tânărul continuă cursa, fata i-a cerut să oprească pentru a putea coborî. Atunci, Burada i-a spus că îşi va conduce mai întâi prietenul acasă, pe Paul Burlacu, şi apoi o va duce pe ea acasă.

silviu burada

În realitate însă, eleva a fost dusă pe un câmp pe raza comunei Văleni. Ovidiu Burada (foto sus) şi-a convocat prin telefon alţi patru prieteni, pe Silviu Avădanei, Petrică Burlacu, Ionuţ Boicu şi Rotaru Alin.
Burada a fost cel care a dezbrăcat victima. A lăsat-o în pielea goală şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale. El a fost primul care a abuzat-o.

„Am început să plâng, iar el a început să ţipe la mine. L-am rugat să mă ducă acasă, însă a spus că nu voi pleca de acolo până nu voi întreţine relaţii sexuale cu toţi”, a declarat eleva în faţa anchetatorilor.


După ce a violat adolescenta în apropierea maşinii, Burada a pasat victima celei de-a doua brute care aştepta la rând, Silviu Avadanei (foto prim plan jos).

avadanei silviu viol vaslui


În pielea goala, în mijlocul unui şes pustiu, victima a fost îngenunchiată la propriu. Plângând, fata l-a implorat să îşi facă milă şi să o ducă acasă. Însă Avadanei a continuat orgia.

   „Avadanei Silviu m-a trântit în genunchi şi m-a obligat să-i facă sex oral. Apoi, cu forţa, am întreţinut relaţii sexuale normale şi anale, până mi-am pierdut cunoştinţa”, le-a declarat victima anchetatorilor.


Acuzând-o că joacă teatru, indivizii au stropit-o cu alcool. După ce şi-a revenit, victima, plângând, i-a cerut lui Burada să o ducă acasă, însă acesta i-a replicat, din nou, că nu va pleca până când nu va întreţine relaţii sexuale cu toţi prietenii săi.  Rând pe rând, indivizii au batjocorit-o şi umilit-o. La un moment dat, adolescenta a fost urcată în maşină. A crezut că va fi dusă acasă, însă planul indivizilor nu se terminase. Au transportat-o pe un alt câmp, pe raza localităţii Moara Domnească, unde a fost chemat şi cel de-al şaptelea violator, Ioan Surleac. Dezbracată din nou de haine, victima a fost violată atât de Surleac, cât şi de ceilalţi.

„Am leşinat din nou, iar Burada, bruscandu-mă, mi-a spus că, dacă voi mai juca teatru, mă va bate”, a mărturisit eleva în faţa anchetatorilor.


De fiecare dată,când era preluată de un alt agresor, tânăra îi ruga plângând să o salveze şi să o ducă acasă, însă nu niciunul nu şi-a făcut milă de ea. La un moment da, în timp ce era pasată de la un individ la altul, în apropierea maşinii, victima a reuşit să ajungă la telefon. A apelat un prieten din agendă, primul pe care a reuşit să apese tasta. Nu a apucat decât să ceară ajutor. Burada i-a luat telefonul din mână, înainte de a apuca să spună unde şi cu cine este.

Strigăt de ajutor

Speriat, băiatul apelat i-a alertat pe ceilalţi colegi şi prieteni ai fetei. Unii dintre ei fuseseră deja sunaţi de părinţii elevei, îngrijoraţi că fiica lor, care nu obişnuia să întârzie niciodată, nu mai ajunge acasă. Nu mai puţin de 60 de apeluri telefonice au fost înregistrate pe telefonul elevei, în cele trei ore, în care a fost violată. Disperat că fiicei sale i s-a întîmplat ceva rău, tatăl a sunat la 112, anunţând dispariţia.

Poliţiştii nu au mai apucat să facă vreun demers. „În jurul orei 22.30, tinerii au condus victima la domiciliul său şi i-au recomandat să nu povestească despre cele întâmplate. Ajunsă acasă, fata a relatat părinţilor, care au sesizat poliţiştii prin apel la numărul de urgenţă 112 despre faptul că fiica lor a fost victima unui viol, fiind agresată sexual de şapte tineri. De asemenea, a fost solicitată şi o ambulanţă, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru îngrijiri medicale”, a precizat comisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Violatorii şi-au recunoscut faptele

Pe 12 noiembrie 2014, şase din cei şapte violatori au fost reţinuţi şi prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestarea preventivă. Cel de-al şaptelea a plecat a doua zi după viol, la Bucureşti. S-a întors acasă, la cererea părinţilor, ajungând la Vaslui chiar în timp ce dosarul era înaintat instanţei.
Toţi cei şapte autori au fost arestaţi preventiv, deşi încă de la început cu toţii au susţinut că victima ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale. Ulterior, după ce au fost trimişi în judecată pentru viol şi lipsire de libertate în mod illegal, trei dintre violatori şi-au recunoscut faptele. Este vorba de Ioan Surleac, Alin Rotaru şi Bogdan Boicu. 

Recunoaşterea avea să le aducă la toţi trei libertatea chiar înainte de Paşte. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au dispus plasarea în arest la domiciliu a celor trei. Decizia incredibilă, în cazul unei infracţiuni de o asemenea gravitate, nu a fost contestată de procurori. După o săptămâna, şi ceilalţi patru violatori au fost puşi în libertate de Tribunalul Vaslui, judecătorii de aici apreciind că simpla recunoaştere a faptelor nu reprezintă un temei pentru punerea în libertate, motiv pentru care cei şapte inculpaţi nu trebuie discriminaţi. Astfel, toţi cei şapte au ieşit din arest după doar cinci luni. Decizia a bulversat victima, iar consătenilor celor şapte violatori le-a întărit convingerea că aceştia sunt nevinovaţi,  pentru ei eliberarea din arest şi o decizie condamnare fiind acelaşi lucru.

„Prima intrebare pe care mi-a adresat-o, când au fost puşi în libertate, a fost: «or să scape? Cum, adică e posibil să scape?» Ei au pus un semn egal între măsura arestării preventive şi cea a condamnării. Au fost dezamăgiţi“, a declarat Mioara Donosa, avocata victimei.

Victima denigrată şi umilită public

În ciuda faptului că trei dintre cei şapte tineri şi-au recunoscut fapta, în satul lor, victima este cea pusă la zid, fiind acuzată că a instigat la viol. Apropiaţii şi rudele violatorilor au duc o campanie de denigrare a victimei pentru a-i creiona aspectul unei fete cu o moralitate îndoirlnică. În mediul online, au fost demarate campanii de susţinere a violatorilor, apropiaţii acestora susţinând că victima a avut parte de sex surpriză şi nu a fost violată, motiv pentru care ei cer ca prietenii lor să nu fie pedepsiţi pentru cinci minute de plăcere.

Campania "Dreptate pentru fata violată din Vaslui" va continua luni cu o radiografie a infracţiunilor privind viaţa sexuală din judeţul Vaslui. „Adevărul“ vă va prezenta tabloul unui judeţ care de ani de zile se menţine în topul naţional al infracţiunilor de natură sexuală, dar, cu toate acestea, autorii celui mai grav viol înregistrat în istoria recentă a judeţului sunt judecaţi în stare de libertate.

Pe aceeaşi temă:

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

CSM şi Parchetul General, solicitate să verifice legalitatea eliberării celor şapte violatori din Vaslui. „O situaţie fără precedent în justiţia anului 2015“

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

FOTO Cei 7 violatori care au batjocorit o elevă până au lăsat-o inconştientă, zâmbitori în faţa judecătorilor care i-au lăsat în libertate


 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite