Deţinuţii de la Penitenciarul Vaslui au recitat poezii pentru a-l comemora pe poetul George Topârceanu

Deţinuţii de la Penitenciarul Vaslui au recitat poezii pentru a-l comemora pe poetul George Topârceanu

Fiecare din cei 20 de deţinuţi au recitat poezii FOTO:adevarul

Ieri, câţiva din deţinuţii încarceraţi la Penitenciarul din Vaslui au ţinut să marcheze 127 de ani de la naşterea poetului George Topârceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul activităţii au fost  prezentate materiale informative despre viaţa şi opera poetului George Topârceanu, iar  cele 20 persoanele private de libertate prezente la activitate au recitat poezii.

„Pornind de la premisa că promovarea culturii româneşti este o preocupare a societăţii în ansamblu  şi având în vedere vasta sa creaţie pe care a lăsat-o moştenire lumii întregi, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi-a propus prin această activitate să informeze şi sensibilizeze populaţia penitenciară referitor la importanţa promovării vieţii şi operei marelui poet român George Topârceanu. Totodată s-a urmărit  generarea şi promovarea unui climat psihosocial pozitiv care să satisfacă nevoile educaţionale şi de socializare ale persoanelor private de libertate, dezvoltarea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber prin participarea activă la viaţa socială, învăţarea asumării de responsabilităţi, diversificarea cunoştinţelor într-o manieră interactivă adaptată modului de învăţare al adulţilor şi crearea sentimentului de  valorizare a persoanei private de libertate“, a declarat subcomisarul Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciaruului Vaslui. 

Activitatea a putut fi văzută de toate persoanele private de libertate, deoarece a fost  transmisă pe canalul de televiziune cu circuit închis al închisorii, „TV Expres”. 
 
citeste totul despre: